Две кучета кане корсо разкъсаха сетер в къпалнята "Мария Луиза"

Животните са ползвани за охрана, събира се подписка за изгонването им
15 юни 2019 20:42,
106
Две кучета кане корсо разкъсаха сетер в къпалнята "Мария Луиза"
Снимка: pixabay.com

Две кучета кане корсо, ползвани като охрана в къпалнята “Мария Луиза” в София, разкъсаха английски сетер. Четириногото влязло през дупка в оградата на 4 юни, пише "24 часа".

Собствениците му опитали да влязат, но охраната им казала, че няма как да стане. Категорично отхвърлили възможността животните да са нападнали кучето им. Едва на следващия ден стопаните успели да влязат и видели любимеца си с прегризано гърло.

Още по темата

Според кучкари още 2 бездомни четириноги изчезнали след появата на огромните кучета, известни като породата на италианската мафия. Хората събират подписка, за да ги изгонят от къпалнята. Те дори спрели да разхождат любимците си в района.

След подаден сигнал от общината ходили на проверка 3 пъти. Те обаче не открили там кучетата, затова предполагат, че са на някого от гардовете и ходят само когато той е на смяна.

Преди седмица 5 кучета от същата порода, разкъсаха до смърт 39-годишен мъж в с. Владо Тричков. Собственикът им е в ареста.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
0
 
! Отговори
кане-корсо преди 4 години
Правилата в доста от развитите страни са следните за подобни породи: Собственика да е пълнолетен, да има средно образование, да не е съден, да води кучето само на повод, в много случаи и с намордник, тест за агресия и ако не се лъжа повече от едно такова куче не е позволено! Тези правила и закони варират в различните държави! Тук всякакви комплексари си взеха канета без изобщо да са наясно как се възпитават, иначе породата е прекрасна и мрази агресията- казвам го от опит с кане корсо!
76
0
 
3
 
! Отговори
кане-корсо преди 4 години
Имам такова куче ,преди него имах пит-бул! Кането от бебе ходеше с мен и давахме храна на бездомните кучета, играеше с деца и карах всички да му се радват! Причината е защото съм на ясно че за някой породи се изисква спец подход! Сега е на 3г и не закача кучета ако те не го закачат, даже когато някое куче му стане приятел го пази! Проблем е когато се събере с гаджето си(кане корсо), тогава стават безсмъртни и съм винаги на щрек! Съберат ли се независимо какви кучета -става глутница вълци!
75
4
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Някои породи кучета трябва да бъдат забранени за отглеждане, и тази е една от тях. И само не разбрах какъв е бил проблема да пуснат собствениците да си приберат кучето, а на другия ден вече са ги пуснали. Тези охранители са някакви безмозъчни тикви. Представяте ли си да водят на плажа тези песове, ами утре ще разкъсат човек.
74
0
 
1
 
! Отговори
Ko преди 4 години
До РадиЛичи си, че ги разбираш нещата!
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От една страна е така - и аз имам куче, което, макар и много нежно към дамите и котките, проявява агресия към други мъжки кучета и ми е писнало, като изляза на разходка, да се чудя откъде да мина и как да го удържам, за да не се сбие с някое от разхождащите се свободно "добри" кучета. В същото време собствениците на големите кучета е трябвало да си подсигурят оградата, защото щом куче е влязо, значи е можело и те да излязат.
72
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако собствениците на сетера го бяха дресирали, социализирали, контролирали, бе на кайшка нямаше да се случи това! Ито в Борисовата градина! Първо влиза в оградн имот имот! Второ, не могат да го върнат??!!! Това означава абсолютна безотговорност и безхаберие. Това Ви го пише човек неприемащ в страната да се отглеждат някои породи кучета от частни лица.
71
0
 
7
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Ми и аз съм минавал от там с куче. ама на каишка. *** от рода:"моето куче е добро, няма нищо да ви направи..." ама не всички кучета са добри. И ги пускат навсякъде, а ония кучета са си бая яки...
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има каучета за охрана,има и кучета убийци.Това че едно куче е охрана,трябва ли да бъде и убиец? То ако е така,много ясно че едно куче ,,убиец'' ако се ползва за охрана,ще убие,независимо друго куче,или човек.На ,,бълхара'' му е все тая кого убива,нали за това е обучавано.Собствениците на такива кучета,знаят че ще убият,и много се кефят че го правят,понеже са простички и обичат да се натягат на шефовете си.Това са ,,бекове'' които обичат да бият беззащитни хора,а псетата им да убиват за кеф.
69
1
 
13
 
! Отговори
а преди 4 години
С други думи, няма проблем да си отгледам кучета убийци, да ги насъскам против твоето дете и после да се хиля като го разкъсват на парчета? Така ли излиза?
68
0
 
10
 
! Отговори
Ради преди 4 години
Да, съгласявам се. Оградата е задължение на собствениците. Особено след като ще държат там кучета пазачи, трябва да я направят сигурна.П.П. Мисля, че има проект за басейна, но от тази година, което значи, че скоро няма да е готов.
67
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой стопанисва басейна ?Защото не се експлоатира по предназначение от жителите на София ?Или искат да го застроят !? :)Това малко като лифта на Витоша дето хората не могат да се качат до Алеко защото някои го бил купил... Къде е Държавата ?Кои е Държавата ?Къде е Столична Община и нейният Кмет ?Какво чакат !! ???
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че собствениците на сетера са за глоба, това е ясно.Но не разбирам хората, смятащи, че да се отглеждат разни канекорсота в град, пък било то и за охрана, е нормално.Пичове, това е 15-тият по големина град в ЕС. Добър или лош, ама не е нито сициалианско мафиотско село, нито ферма.
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадиДо колкото разбирам става въпрос за Парк "Борисовата градина" и това е басейн "Мария Луиза" там загражденията са предназначени да не влизат предимно хора . Възможно е домашен любимец който се разхожда в парка да влезе под някоя ограда, Но да бъде разкъсано в "Борисовата градина" в София това е недопустимо !!!
64
9
 
13
 
! Отговори
zapoznat преди 4 години
добре де окей но какво прави кучето без каишка пуснато в охраняем обект ? разбирам селските ви маниери ама в града не върви ...
63
8
 
14
 
! Отговори
Ради преди 4 години
Аз не смятам, че е нормално чуждо куче да ми влиза в двора.Представете си, че ситуацията беше обратна - агресивно куче ви влезе в двора, защото собствениците са безотговорни и ухапе или разкъса моето куче, което си е в къщи? Тогава пак ли аз ще съм виновна? Да си понесат последствията от това, че не знаят как да си разхождат любимеца и той влиза в чужди имоти.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58Ербап си защото очакваш делото да се води в Кучеландия. Я да те водя в нормална държава, дето няма бездомни животни по улиците и собствениците на кучета спазват разпоредбите?
61
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако собствениците на сетера бяха спазвали разпоредбите и кучето бе с каишка нямаше да му се случи това. Бесен съм за предишните случаи с инциденти с кучета. Но в този случай безотговорните собственици на сетера да си поемат вината. Никой не смее да потърси отгорност на кучакарите. Не си контролират кучетата и пълнят улиците и полето с бездомни кичета. И пречат на решаване на проблемите с кучета. Бездомни и домашни.
60
2
 
7
 
! Отговори
ох преди 4 години
а тоа сетер , защо се е движел без кайшка?Сега да обясни на общинарите
59
3
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Анонимен 67 Подобен случай имаше от преди дни.Такива кучета убиха човек. И държавата какво направи ? Не очаквай нищо от държавата.
58
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно, докато подобно куче не разкъса я дете, я роднина на някой дупетат, или нагоре, държавата нищо няма да направи. Матриала кучета го яли.Пълно е с откачалки, дето се правят на лоши батки и влачат какви ли не опасни породи, без да имат ясна идея как да се грижат за тях.