Две кучета кане корсо разкъсаха сетер в къпалнята "Мария Луиза"

Животните са ползвани за охрана, събира се подписка за изгонването им
15 юни 2019 20:42, Василия Пейчева
106
Две кучета кане корсо разкъсаха сетер в къпалнята "Мария Луиза"
Снимка: pixabay.com

Две кучета кане корсо, ползвани като охрана в къпалнята “Мария Луиза” в София, разкъсаха английски сетер. Четириногото влязло през дупка в оградата на 4 юни, пише "24 часа".

Собствениците му опитали да влязат, но охраната им казала, че няма как да стане. Категорично отхвърлили възможността животните да са нападнали кучето им. Едва на следващия ден стопаните успели да влязат и видели любимеца си с прегризано гърло.

Още по темата

Според кучкари още 2 бездомни четириноги изчезнали след появата на огромните кучета, известни като породата на италианската мафия. Хората събират подписка, за да ги изгонят от къпалнята. Те дори спрели да разхождат любимците си в района.

След подаден сигнал от общината ходили на проверка 3 пъти. Те обаче не открили там кучетата, затова предполагат, че са на някого от гардовете и ходят само когато той е на смяна.

Преди седмица 5 кучета от същата порода, разкъсаха до смърт 39-годишен мъж в с. Владо Тричков. Собственикът им е в ареста.

 


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
кане-корсо преди 1 месец
Правилата в доста от развитите страни са следните за подобни породи:
Собственика да е пълнолетен, да има средно образование, да не е съден, да води кучето само на повод, в много случаи и с намордник, тест за агресия и ако не се лъжа повече от едно такова куче не е позволено! Тези правила и закони варират в различните държави! Тук всякакви комплексари си взеха канета без изобщо да са наясно как се възпитават, иначе породата е прекрасна и мрази агресията- казвам го от опит с кане корсо!
82
0
 
1
 
! Отговори
кане-корсо преди 1 месец
Имам такова куче ,преди него имах пит-бул! Кането от бебе ходеше с мен и давахме храна на бездомните кучета, играеше с деца и карах всички да му се радват! Причината е защото съм на ясно че за някой породи се изисква спец подход! Сега е на 3г и не закача кучета ако те не го закачат, даже когато някое куче му стане приятел го пази! Проблем е когато се събере с гаджето си(кане корсо), тогава стават безсмъртни и съм винаги на щрек! Съберат ли се независимо какви кучета -става глутница вълци!
81
4
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 1 месец
Преди години, в тази къпалня станах истински европеец. Трима роми ми показаха страхотни мултикулти изпълнения.
80
3
 
1
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Някои породи кучета трябва да бъдат забранени за отглеждане, и тази е една от тях. И само не разбрах какъв е бил проблема да пуснат собствениците да си приберат кучето, а на другия ден вече са ги пуснали. Тези охранители са някакви безмозъчни тикви. Представяте ли си да водят на плажа тези песове, ами утре ще разкъсат човек.
79
0
 
1
 
! Отговори
Ko преди 1 месец
До Ради
Личи си, че ги разбираш нещата!
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От една страна е така - и аз имам куче, което, макар и много нежно към дамите и котките, проявява агресия към други мъжки кучета и ми е писнало, като изляза на разходка, да се чудя откъде да мина и как да го удържам, за да не се сбие с някое от разхождащите се свободно "добри" кучета. В същото време собствениците на големите кучета е трябвало да си подсигурят оградата, защото щом куче е влязо, значи е можело и те да излязат.
77
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако собствениците на сетера го бяха дресирали, социализирали, контролирали, бе на кайшка нямаше да се случи това! Ито в Борисовата градина! Първо влиза в оградн имот имот! Второ, не могат да го върнат??!!! Това означава абсолютна безотговорност и безхаберие. Това Ви го пише човек неприемащ в страната да се отглеждат някои породи кучета от частни лица.
76
0
 
7
 
! Отговори
asdf преди 1 месец
Ми и аз съм минавал от там с куче. ама на каишка. *** от рода:"моето куче е добро, няма нищо да ви направи..." ама не всички кучета са добри. И ги пускат навсякъде, а ония кучета са си бая яки...
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има каучета за охрана,има и кучета убийци.Това че едно куче е охрана,трябва ли да бъде и убиец? То ако е така,много ясно че едно куче ,,убиец'' ако се ползва за охрана,ще убие,независимо друго куче,или човек.На ,,бълхара'' му е все тая кого убива,нали за това е обучавано.Собствениците на такива кучета,знаят че ще убият,и много се кефят че го правят,понеже са простички и обичат да се натягат на шефовете си.Това са ,,бекове'' които обичат да бият беззащитни хора,а псетата им да убиват за кеф.
74
1
 
13
 
! Отговори
а преди 1 месец
С други думи, няма проблем да си отгледам кучета убийци, да ги насъскам против твоето дете и после да се хиля като го разкъсват на парчета? Така ли излиза?
73
0
 
10
 
! Отговори
Ради преди 1 месец
Да, съгласявам се. Оградата е задължение на собствениците. Особено след като ще държат там кучета пазачи, трябва да я направят сигурна.


П.П. Мисля, че има проект за басейна, но от тази година, което значи, че скоро няма да е готов.
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой стопанисва басейна ?
Защото не се експлоатира по предназначение от жителите на София ?
Или искат да го застроят !? :)

Това малко като лифта на Витоша дето хората не могат да се качат до Алеко защото някои го бил купил...

Къде е Държавата ?
Кои е Държавата ?
Къде е Столична Община и нейният Кмет ?
Какво чакат !! ???
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че собствениците на сетера са за глоба, това е ясно.
Но не разбирам хората, смятащи, че да се отглеждат разни канекорсота в град, пък било то и за охрана, е нормално.
Пичове, това е 15-тият по големина град в ЕС. Добър или лош, ама не е нито сициалианско мафиотско село, нито ферма.
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ради
До колкото разбирам става въпрос за Парк "Борисовата градина" и това е басейн "Мария Луиза" там загражденията са предназначени да не влизат предимно хора .
Възможно е домашен любимец който се разхожда в парка да влезе под някоя ограда, Но да бъде разкъсано в "Борисовата градина" в София това е недопустимо !!!
69
9
 
12
 
! Отговори
zapoznat преди 1 месец
добре де окей но какво прави кучето без каишка пуснато в охраняем обект ? разбирам селските ви маниери ама в града не върви ...
68
8
 
14
 
! Отговори
Ради преди 1 месец
Аз не смятам, че е нормално чуждо куче да ми влиза в двора.
Представете си, че ситуацията беше обратна - агресивно куче ви влезе в двора, защото собствениците са безотговорни и ухапе или разкъса моето куче, което си е в къщи? Тогава пак ли аз ще съм виновна?
Да си понесат последствията от това, че не знаят как да си разхождат любимеца и той влиза в чужди имоти.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 58
Ербап си защото очакваш делото да се води в Кучеландия. Я да те водя в нормална държава, дето няма бездомни животни по улиците и собствениците на кучета спазват разпоредбите?
66
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако собствениците на сетера бяха спазвали разпоредбите и кучето бе с каишка нямаше да му се случи това. Бесен съм за предишните случаи с инциденти с кучета. Но в този случай безотговорните собственици на сетера да си поемат вината. Никой не смее да потърси отгорност на кучакарите. Не си контролират кучетата и пълнят улиците и полето с бездомни кичета. И пречат на решаване на проблемите с кучета. Бездомни и домашни.
65
2
 
7
 
! Отговори
ох преди 1 месец
а тоа сетер , защо се е движел без кайшка?
Сега да обясни на общинарите
64
3
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Анонимен 67 Подобен случай имаше от преди дни.Такива кучета убиха човек. И държавата какво направи ? Не очаквай нищо от държавата.