Протест в София срещу убиването на животни за кожите им

Хората искат забрана на фермите за ценни кожи
Обновена: 19 юни 2019 11:35 | 19 юни 2019 11:33,
47

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

С лозунг „Още една година смърт“ излязоха граждани на протест срещу убиването на животни за кожи. Демонстрантите се събраха пред Министерски съвет с искане за забрана на фермите за ценни кожи.

Протестът се организира от Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България.

На 22 юни ще се навърши една година от внасянето на законопроект с искане за забрана на отглеждането и убиването на животни заради кожите им.

Той обаче все още не е разгледан от депутатите. Заради това протестиращите ще внесат протестна декларация с настояване Министерски съвет и премиерът Бойко Борисов да предложат законопроекта за гласуване в парламента, предаде bTV.

Организаторите споделят, че този протест ще е първият от поредицата публични събития, които ще се провеждат, докато забраната не бъде постигната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Крокодилски сълзи преди 4 години
А аз пък мисля, че ползата от крокодилите е само кожата им дето става на хубави чанти и обувки. И вегани, не ранени крокодилски сълзи.
36
0
 
0
 
! Отговори
Фирма преди 4 години
Дековис отдавна продава замразено месо за прясно.Пилета,карантии също.Лъжат със старото месо на гореща точка.Луканка, салами от старо месо.Бачкаш за 900 получаваш 560.Лъжат и с трудовите договори и работно време.Все хора не им достигат.Магазини на Димитър Петков и Люлин
35
1
 
2
 
! Отговори
До протестиращи преди 4 години
Веганчета, а за птиците дето им скубят перата да ги опекат защо нито дума? За рибите дето им вадят люспите да ги пържат също нито дума. Само за кучета и зайци ли ви е жал?? Другите животни да организират контрапротест, че са дискриминирани.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Roами като протеста им е срещу определена фирма, да ходят да протестират пред нея. Ако има избягали животни ( и се докаже че са от там) това създава предпоставки за риск за хората. Защо не сезират БАБХ? Да живееш на село, да имаш заек, да го заколиш, да му изядеш месото, а козината да изхвърлиш само защото някакви лапетии били против е дори по-голяма подигравка с животното.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз предлагам протест срещу Топлофикация и ЧЕЗ срещу високите им сметки и през лятото. Мисля, че има повече смисъл отколкото тоя на веганите, ама явно хората са си доволни дето ги скубят.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам Никола Донев. Как така?!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ще е този лудия, дето ще одере заек заради козината, а месото ще изхвърли вместо да изяде?
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако попиташ кой плаща за този цирк и те трият - ей това е бг джурналистиката, платени репортажи и неграмотен превод.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМного ми е интересно, ако някоя от тези гражданки има шанса да получи истинско палто от визон дали ще заплюе подараващия или ще бърза да се изфука в мрежите.Вярно, че на такива никой не би им подарил, но все пак хипотетично какво би се случило//////В западна Европа не носят такива кожи,така че не опитвай дори да подаряваш такова нещо,ще го захвърлят на ***.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норките са опасни за отглеждане!В Русия преди години са си вкарали норки за отглеждане, изпуснали са ги случайно в естествена горска среда и са пропищели от тях,унищожават ценни видове дървета,нанасят и други вреди.
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез пък откъде се пръкнаха, да не е нова система за усвояване на еврофондове?
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези платен отпуск ли са или са безработни, чудещи се с какво да си уплътнят времето?
25
6
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Всичко ни е наред, че скачаме и за животните! Българите живеят по-лошо и от животни, но никой не скача за тях!
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно, ако някоя от тези гражданки има шанса да получи истинско палто от визон дали ще заплюе подараващия или ще бърза да се изфука в мрежите.Вярно, че на такива никой не би им подарил, но все пак хипотетично какво би се случило
23
6
 
14
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Директно да ги събират към карлуково...
22
7
 
18
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Домашни животни се отглеждат за млякото им ,месото им и кожата им ! Не мога да разбера на тези палячовци какъв им е проблема ?!
21
5
 
14
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Тия клоуни са по-малко на брой, отколкото плакатите дето ги развяват...
20
2
 
5
 
! Отговори
Ro преди 4 години
Шмате, предполагам израстъкът между раменете ти не е за красота, но явно и за мислене не става. :( В нета е пълно със статии за избягали американски норки от въпросните ферми, които убиват птици и зайци. Да не говорим за зловонията, които излизат от там. Тук не иде реч за малък кожодерски бизнес! Иде реч за собственика на марка "Градус", който е и собственикът на въпросната ферма в с. Меджерито. Дано се затрие тая територия по-бързо, не са 80% дебилните... бая повече са.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия що не посвирят на кожена флейта?
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един протест ако е времен за България бива отразен до втръсване, ако е полезен - цензура.