Питбули нападнаха 8-годишно дете в столичен квартал

Собственикът твърде, че кучетата искали да си поиграят
20 юни 2019 08:44,
163
Питбули нападнаха 8-годишно дете в столичен квартал
Снимка: pixaBay

Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”.

Инцидентът е станал вчера по обяд. Милена Янчева е била на разходка с двете си деца. 8-годишната ѝ дъщеря карала колело зад блока, когато изведнъж два питбула я подгонили.

Нападнатата от питбул: Беше по-бърз, не успях да се скрия

Кучетата били вързани едно за друго на една каишка и били без намордници. Собственикът им не успял да ги хване. Излезли и други хора, които се притекли на помощ.

Според собственика кучетата са искали да си играят с детето.

Майката е извадила медицинско удостоверение и смятат да си потърсят правата. Ще подаде и жалба. Тя призова в социалните мрежи собственикът да се свърже с нея, за да разбере дали кучето е ваксинирано против бяс.

Питбул нахапа пенсионерка, минавала пред къщата на съселянка

„Не трябва такива опасни кучета, които се отглеждат в домашни условия, да са без намордници и каишки покрай блоковете”, заяви Милена Янчева пред bTV.

Предстои детето да бъде ваксинирано против тетанус. Родителите трябва да преценят дали да поставят и инжекция против бяс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
27
 
! Отговори
Жадната преди 4 години
Къде мога да намеря собственика,защого и аз искам да си поиграя с неговото куче : ))))
94
32
 
6
 
! Отговори
Анонимна преди 4 години
Не сте прави да осъждате породата, защото аз имам питбул на три години. Както всички деца в блока си играят с кучето, така и децата в квартала знаят, че могат да си играят с кучето без да има проблеми. Също такс на гости ми идват и приятелки с бебета който не можете да си представите какъв тормоз налагат на кучето. Кучетата не са лоши хората са лоши и обучават кучетата за бой, за тази порода се иска да им покажеш, че ти командваш и винаги има последствия при набраввна беля или грешка.
93
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само внос на виетнамски работници ще оправи работата с кучетата, бездомни и "изпуснати' питомни. Страхотни яхнийки правят.
92
0
 
34
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
Обикновено такива кучета се разкарват от д8били с две мозъчни гънки, хората не смеят да им правят забележки. Като видите такива породи без повод и намодрник обаждайте се в община, на 112 ако трябва, само така ще се оправят, де8била освен от глоби и бой от друго не разбира.
91
1
 
31
 
! Отговори
Писна ми преди 4 години
Ако гръмнеш куче (дори и с газов пистолет) веднага ще те тикнат в затвора... Да не говорим, че ще се вдигнат разни природозащитници...Тук сутрин и след работно време е пълно с разни кучкарки, дето си разхождат "милите" домашни любимци. Пълно е с бълхи и кучешки *** по градинките.
90
0
 
22
 
! Отговори
Край преди 4 години
Странна порода сме ние българите. Пишем закони и после почваме да обсъждаме във форумите дали трябва да се спазват.
89
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Куе с агресия срещу човек, независимо дали човекът е действал непредизвикателно или непредумишлено предизвикатено, трябва да бъде умъртвено безусловно! Това е моето мнение.
88
3
 
26
 
! Отговори
Sonq преди 4 години
Тези породи да се забранят!!! Щом според вас са виновни хората, да се ЗАБРАНИ на ХОРАТА да ги отглеждат!!! Друг начин няма.Само че ние пишем, изпускаме парата, случая се забравя до следващия път когато пак изпуснем с писане парата и така до безкрай. Никой нищо няма да направи защото няма кой да настоява за това. Такива кучета да бъдат унищожени и породите да се забранят. А тия дето ги защитават да ги питам ако техен близък пострада от куче дали ще са толкова "толерантни".
87
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дого аржентино, питбули, ротвайлери с др. в някои по-културни държави са забранени за отглеждане!
86
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В почти цяла Европа , породата е забранена! Защо точно в България , държавата на беззаконията са позволени? Ще продължават да ви ядат, защото сме и ниско-интелигентна вече нация!
85
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските закони са твърде неадекватни по отношение на агресията на кучета! Но на никой не му пука!
84
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучетата да бъдат убити веднага. А собственика с 10000лв глоба в полза на децататочно така
83
1
 
22
 
! Отговори
бивш кучкар преди 4 години
Едни кучета искат да играят, други да нападат. За човек, който не познава нрава им е все едно и в много случаи придобива уплах, започва да бяга. Грешка ! Кучето тръгва да гони. Той не е виновен, виновен е собственика, че ги е изтървал и ако има нанесени на детето вреди от кучето ще отговаря сякаш ги е сторил той. За съжаление много кучкари гледат само от едната страна на живота с кучето и подценяват отговорността в случай, че се случи инцидент. Не е проблема в породите а във възп-ието и контрола
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи питбулите са добри кучета и не трябва да ги забравяваме, но стопаните са им ***. Какво да направим, за да ограничим нападенията? Да забраним стопаните?
81
0
 
24
 
! Отговори
-------------- преди 4 години
Кучетата да бъдат убити веднага. А собственика с 10000лв глоба в полза на децата.
80
1
 
11
 
! Отговори
Никой преди 4 години
Ние чакаме на компетентните органи и институции, те на нас. Омагьосън кръг май, а?
79
32
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама моля ви се! Питбулите са толкова мили! И такива лигльовци! И много обичат децата! Градски легенди са това дето са опасни! Научете си децата да обичат кучета и няма да имате проблеми!
78
36
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Да забраним тогава и мощните автомобили или като цяло всички мпс, че всеки ден и от тях има жертви, ама в такива случаи водача е виновен не колата. А когато стане инцидент с куче породата е най виновна така ли? И наркотиците са забранени ама като гледам ефект нулев. Да се забрани едно нещо е най лесното и неправилно решение и лабрадор или коли може да нахапе дете имало е такива инциденти.
77
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато бяхме гаджета, жена ми имаше пибул на няколко месеца. В момента, в който порастна директно го изстреляхме на двора на къщата на бабата и дядото й. Няколко пъти късаше корабната верига, с която беше вързан и направи на нищо дървото с веригата. Това нещо категорично не е за градски условия и не знам дали изобщо каишка е състояние да го удържи.
76
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време виетнамците добре ги церяха. Пълнен питбул - с ориз! Ротвайлер - на тавата!