Питбули нападнаха 8-годишно дете в столичен квартал

Собственикът твърде, че кучетата искали да си поиграят
20 юни 2019 08:44,
163
Питбули нападнаха 8-годишно дете в столичен квартал
Снимка: pixaBay

Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”.

Инцидентът е станал вчера по обяд. Милена Янчева е била на разходка с двете си деца. 8-годишната ѝ дъщеря карала колело зад блока, когато изведнъж два питбула я подгонили.

Нападнатата от питбул: Беше по-бърз, не успях да се скрия

Кучетата били вързани едно за друго на една каишка и били без намордници. Собственикът им не успял да ги хване. Излезли и други хора, които се притекли на помощ.

Според собственика кучетата са искали да си играят с детето.

Майката е извадила медицинско удостоверение и смятат да си потърсят правата. Ще подаде и жалба. Тя призова в социалните мрежи собственикът да се свърже с нея, за да разбере дали кучето е ваксинирано против бяс.

Питбул нахапа пенсионерка, минавала пред къщата на съселянка

„Не трябва такива опасни кучета, които се отглеждат в домашни условия, да са без намордници и каишки покрай блоковете”, заяви Милена Янчева пред bTV.

Предстои детето да бъде ваксинирано против тетанус. Родителите трябва да преценят дали да поставят и инжекция против бяс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се разправяш с кучкари е само за смелчаци. Такива усти отварят и такава лава бълват срещу теб, че не знаеш откъде ти е дошло! :))) Не подкрепям саморазправата! Време е компетентните органи да си влязат в задълженията и да въведат ред!
74
1
 
40
 
! Отговори
Поредният... преди 4 години
..инцидент е повод най-сетне нормалните хора да излязат на улицата и да поискат строги правила за отглеждането на кучета. Включително пълна забрана за отглеждане на бойни породи. А за големите кучета - задължителен намордник и контрол от стопанина. Плюс правото кучето да бъде умъртвено от гражданин, който е станал обект на кучешко желание за "заиграване"!
73
23
 
12
 
! Отговори
Аз съм преди 4 години
Говорите глупости. Личи си колко елементарни и необразовани, изпълнени със злоба хора пишат тук. Вината е в отделния индивид, всеки един човек, който е поел отговорност за животното си и не го я носи. Това, че си разхождаш кучето в училищен двор или детска площадка е простотията на обикновения човек и той трябва да си получи наказанието и глобата. Освен това, за агресивността на едно куче са виновни собствениците. Тоест хората и отново хората. За бездомните кучета, пак са виновни хората.
72
1
 
18
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Само пишете коментарчета, чакате някой да дойде и с магическа пръчка да оправи нещата. И аз имам куче и доста пъти съм се карал и разправял с разни *** които си разказват животните без повод и контрол. Яд ме е на тях, но и на вас. Винаги чакаме накой друг да свърши работата и все ни не сме виновните. Следващият път като видите някой *** да си разкарва кучето без повод не си затваряйте очите.
71
0
 
19
 
! Отговори
Гневен преди 4 години
*** не са само собствениците на тези породи,а и целият държавен апарат от хрантутници,който гледа отстрани и с някакви вяли и смешни мерки демонстрират съпричастност и свършена работа?Щом мерките и законът не ги плаши,значи че нищо не е свършено в тази посока.А това вече всеки ден се случва.
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Параз.итите от общинска полиция само смучат зап лати от нашите данъци без да вършат нищо полезно !По добре да изпълняват функция и на зоо полицаи
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 61Фандък взе мерки преди няколко години. Всички улични песове в приюти. Само, че 50-тина кучелюбци се събраха с тенджери и *** под прозореца на ББ. И той заедно с Миро Найдено я накараха да даде заден. Тя огради училищата за да спре кучкарите да не си разхождат песовете сутрин там. Тя огради детските площадки. Докато ние умуваме по форумите. Кучкарите натискат на улицата и по медиите институциите да не прилагат нормативната уредба.
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъчката гледа като обагнена овца и чака Суджука да и каже.
67
0
 
31
 
! Отговори
провинция преди 4 години
Дали да не си взема някоя кобра за домашен любимец и да я разхождам около /домашните любимци/кученцата и да твърдя че тя не хапи, а само иска да си играе.
66
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато скоро питбул разкъса чихуахуа и пинчер имаше вой до небето в кучкарските форуми. Сега ще видим за детето дали ще се трогнат. Съмнявам се.
65
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По времето на лошия социализъм кучетата и техните стопани бяха репресирани от властта и не им се позволяваше да гледат агресивни породи.А сега по време на добрата демокрация кучкарите са свободни да отглеждат всякакви породи и то цели глутници и да си ги разхождат свободно дори в центъра на градовете, покрай училища и детски градини. Те кученцата много обичат да си играят със деца.
64
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тинев, Софиянци в момента са около 5-10%. Другото масово не е от София.Второ, специално квартал Манастирски ливади софиянци да са макс 0.1%. Ако можеше да им видиш на всички биографиите, щеше да разбереш за какво ти говоря. Кметицата също живее там.
63
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В страната на кучкитее и кучкаритее е така!
62
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кучкарите са като щрауси - заравят си главите в пясъка и се правят, че проблем няма. Един такъв в едно сливенско село го изядоха жив собствените му кучета.
61
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо - няма воля!Второ - имаме силно кучкарско лоби.Даже и Суджука се беше снимал с едни каракачанки.....Защо е необходим разрешителен режим - ами най- малкото, защото 90% от отглеждащите такива *** са откачени социопати и отглеждащи ги за борби.Каква разумна обосновка може да има да гледаш куче убиец!? За един пистолет за да се защитаваш ти искат куп документи и такси и накрая не ти разрешават, а куче-убиец може да си вземе всеки и да убива и осакатява и обезобразява хора.
60
0
 
30
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Не знам защо всички псевдо граждани които дойдоха в столицата не се върнат там от където са дошли и не вземат да гледат животни на село,вместо да разхождат разни песове по улиците на големите градове.
59
0
 
41
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Поредният "кучкар" с миниатюрно мозъче! Как да му се обясни, че животните трябва да са с намордник и на каишка!!!
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах репортажа. Детето е надрано и удряно със зъби. Ако беше нахапано , не ми се мисли какво щеше да е.
57
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алооо Фандък, вземи мерки !!!!За какво ни ядете данъците, въведете ред с тия кучета !Агресия и фекалии в цяла София ...
56
0
 
26
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
В Блгрстан закона е само за парлама. В градинките е пълно с nceтa без каишка, а до сега само един път съм видял намордник. А уж има закон, а полицията писка все за пари, а само си клати отвеса.