Питбули нападнаха 8-годишно дете в столичен квартал

Собственикът твърде, че кучетата искали да си поиграят
20 юни 2019 08:44,
163
Питбули нападнаха 8-годишно дете в столичен квартал
Снимка: pixaBay

Питбули нападнаха дете в столичния квартал „Манастирски ливади”.

Инцидентът е станал вчера по обяд. Милена Янчева е била на разходка с двете си деца. 8-годишната ѝ дъщеря карала колело зад блока, когато изведнъж два питбула я подгонили.

Нападнатата от питбул: Беше по-бърз, не успях да се скрия

Кучетата били вързани едно за друго на една каишка и били без намордници. Собственикът им не успял да ги хване. Излезли и други хора, които се притекли на помощ.

Според собственика кучетата са искали да си играят с детето.

Майката е извадила медицинско удостоверение и смятат да си потърсят правата. Ще подаде и жалба. Тя призова в социалните мрежи собственикът да се свърже с нея, за да разбере дали кучето е ваксинирано против бяс.

Питбул нахапа пенсионерка, минавала пред къщата на съселянка

„Не трябва такива опасни кучета, които се отглеждат в домашни условия, да са без намордници и каишки покрай блоковете”, заяви Милена Янчева пред bTV.

Предстои детето да бъде ваксинирано против тетанус. Родителите трябва да преценят дали да поставят и инжекция против бяс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако мъжът ми след подобна случка откачи и вземе ловната пушка кой ще е виновен питам?
54
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какви психота, какви разрешителни. Решението е просто. Всяко куче в СТОЛИЦАТА трябва да ходи с въже и с наморник. Без значение колко е голямо, какво е и тн.10 цивилни полицая да се разхождат по паркове и градинки и който хванат с куче без верига и наморник - 1000 лв първо нарушение, 5000 второ и отнемане на кучето + евтаназия + 10 000 за трето нарушение. Всичко да се предава на съдия изпълнил в 30 дневен срок. Да видим тогава колко такива ще има.
53
2
 
45
 
! Отговори
@ преди 4 години
Честно казано имах инцидент с куче. Като малък първокласник отварям вратата на апартамента и в този момент едно съседско куче нахълтва и скача върху мен. Събори ме и не можа нищо повече да направи, дядо го изпъди.След 2-3 дни кучето умря по някакъв начин, а стопанина му беше много здраво пребит в следващия месец. Бяха го гипсирали от горе до долу. Предполагам и с него някой само е искал да си "поиграе" като тези кучета, но видиш ли нещата са излезли от играта. Това е лекарството с тези откачал
52
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо деца да разхождат по улици и градинки, те разхождат кучета.Що за хора?
51
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОКОГА????????????????????????????
50
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като всяко нещо, което е опасно и тия породи трябва да минат на специален разрешителен режим и да се упражнява контрол върху тяхното отглеждане. Куцо, кьораво и сакато отглежда бойни породи кучета! Всички на психотест защо гледат кучета-убийци! И законодателството трябва да се актуализира, остаряло е с хилядолетия. Оглозгали жив човек, изгризали му краката, ръцете и лицето, прокуратурата му повдигнала възможно най- лекото и безобидно обвинение за неполагане на грижи за псетата... СРАМОТА!!!!
49
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Общината издири ли собственика,отне ли му кучетата,глоби ли го?НЕ?И защо да го прави,нали никой общинар не е нахапан?Ама наесен искате да ви гласуваме,нали?Ще имате много здраве.
48
1
 
39
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А я сакам да си поиграем с жената на собственика-кучелюбец !!!Обещавам да не я хапя !!!
47
4
 
30
 
! Отговори
Kiko преди 4 години
Днес ще отстрелям няколко песа за спорта след като прочетох новината
46
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имах съсед, който отваряше асансьора и пускаше кучето в него. Все някой на първия етаж го освобождаваше, а по някое време след разходката се прибираше по същия начин. Вярно, не съм чул да ухапе някого, но колко ли деца са му брали страха.
45
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма европейска столица,в която кучета да се разхождат свободно по улиците!!!Фъндъковааааа,докога,бе???
44
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е да се съберат всички домашни кучета и изпратят във вечните ловни полета. Оттам насетне всеки искащ да притежава куче да минава ежегодно на психиатричен преглед и задължително да взима разрешение от всеки комшия три етажа под и над него.
43
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те така казват- "то само си играе"... С тия кучета взе да става прекалено вече!!!
42
2
 
45
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Законът е направен за да могат да се усвояват едни пари!Всички тези писания са излишни и законът трябва да се сведе до няколко изречения:Всяко куче намерено на улицата без повод и намордник за едрите,се прибира в кучкарника.Ако до 2 седмици глобата не бъде платена или животното не е осиновено(за бездомните) се евтаназира!Толкоз.При нападение общината плаща солидарно.Няколкото доказано опасни породи да бъдат забранени на територията на БГ.Евентуално забрана за отглеждане на некастрирани кучета.
41
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инцидента се е случил пред жилищен блок. Колко от кучкарите в София водят на каишка кучето си като се прибират или излизат? 2% може би. 100 глоби всеки ден, докато се научат! Разбирам, че обичат кучетата си, но трябва да има ред. Останалите хора не трябва да бъдат обезпокоявани и даже нападани.
40
4
 
39
 
! Отговори
Мишо Шнадото преди 4 години
*** се отстрелват, собственикът се глобява - чиста работа. Случаят е приключен, следващият!
39
1
 
58
 
! Отговори
Стоян преди 4 години
Аз съм родил на дете на 2 годинки и всяка вечер като се разхождаме между блоковете срещаме стопани на кучета от доста големи породи, нито на едно не съм видял наморник а при опит да им направя забележка когато се разминаваме да придърпат кучето по-близо до тях да не се плаши детето те скачат на саморазправа. Няма нужда да цитирам квртал защото това е навсякъде, време е за закони и поемани на отговорност когато излизаш навън с голямо куче.
38
0
 
39
 
! Отговори
D преди 4 години
Вече видяхме не един случай на кучета, които си играят и завършват със смърт. Собствениците да си пазят песовете и да мислят малко за околните.
37
3
 
39
 
! Отговори
SG преди 4 години
Питбулът по нрав е много любвеобилен към стопаните си и към хората като цяло, но е агресивен към животни (елементарни познания, които всеки "разбирач" би трябвало да има). И всяко куче се опитва да доминира над стопанина си, затова този доминантен нрав трябва да се изкорени от много малка възраст на кучето и то да знае кой е Алфата.А това, че в България е пълно с комплексари, които си взимат питбули, само за да им отрежат ушите и да ги агресират, е друго нещо. Съгласявам се за психотестове
36
4
 
38
 
! Отговори
пена преди 4 години
"Майката е извадила медицинско удостоверение и смятат да си потърсят правата. Ще подаде и жалба." - докато сте овце ще ви тъпчат! Бял човек би утрепал кучетата и счупил рачичките на гаменчето, което ги гледа!