След сигнал от Bulgaria On Air: Почистват езерото в Панчарево

Специална комисия търси решение на проблема
23 юни 2019 20:00, Красимир Ангелов
1

Спешни мерки ще бъдат предприети за почистването на езерото в Панчарево до края на годината. Дотук се стигна след като Bulgaria ON AIR информира за нарастващия проблем с чистотата на езерото.

До края на годината трябва да се направи проект за частичното почистване на Панчаревското езеро от наноси и водорасли, пише в доклад до министъра на земеделието. Той е изготвен от междуведомствена комисия, създадена, за да намери решение с чистотата на водоема край София.

През пролетта по инициатива на Сдружението беше почистена бреговата ивица около гребната база. Тогава и спортистите от кану-каяка също се включиха и с лодките си извадиха боклуци и водорасли.

В писмо от Министерството на земеделието е посочено, че преди 30 години на реките, които се вливат в езерото, е имало баражи. Техническите съоръжения са предпазвали язовира от замърсяване.

В понеделник представители на "Сдружението за развитие на Панчарево и Кокаляне" са поканени в Областната управа да подпишат протокола, който е изготвила междуведомствената група.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари