Ремонт: Поетапно затварят бул. "България" в София от 30 юни

Предвидено е реконструкцията да завърши до първия учебен ден
24 юни 2019 08:20, Елка Василева
12
Ремонт: Поетапно затварят бул. "България" в София от 30 юни
Снимка: архив, Булфото

На 30 юни започва ремонтът на столичния бул. „България“ в отсечката от „Иван Гешов“ до „Черни връх“, пише „Монитор“. Движението няма да бъде изцяло спирано, а пътните платна ще бъдат затваряни поетапно.

От кметството очакват реконструкцията да приключи най-късно за първия учебен ден. Оттам обясниха, че са избрали именно юли и август за ремонта на ключовия булевард, защото тогава столицата е по-празна. Миналото лято бе ремонтиран бул. „България“ между „Иван Гешов“ и „Гоце Делчев“.

В столицата през лятото ще бъдат ремонтирани още над 10 големи улици. В края на миналия месец започна реконструкцията на бул. „Президент Линкълн“ в „Овча купел“. В квартала се очаква да стартира и разширението на бул. „Монтевидео“ веднага след като приключат строителните дейности по третия лъч на метрото.

Предвижда се реконструкция на тунела на бул. „Александър Малинов“ и Южната дъга в район „Младост“. Общината е готова и с проект за ремонт на участъка по Източната тангента, който свързва бул. „Владимир Вазов“ със Северната тангента, но заради отчуждителни процедури все още не са започнали дейности.

В момента се проектира и ремонтът на бул. „Скобелов“, който включва и реконструкция на тунела при НДК, след което ще бъде пусната обществена поръчка за избор на изпълнител.

Ремонтират се бул. „Искърско шосе“, мостът на ул. „Черковна“ и ул. „Каменоделска“, където се реконструира трамвайното трасе, разширява се ул. „Филип Кутев“ в „Лозенец“, а по ул. „Сребърна“ се изгражда главен колектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Boris преди 4 години
а кръстовището на Борис и Околовръстното, КОГА!?
7
2
 
7
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
Сега трябваше да започнат от Г. Делчев нагоре до Бояна плюс детелината , защото там булеварда е най- зле !
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като чуя ремонт на булевард и ме обхваща страх... а едно време си мислих че е за хубаво... как само се променят времената
5
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
КОга ще оправите пропаданията на Малинов в новата част, които бяха "оправени" вече 3 пъти след ремонта и също пропадналите шахти. Ако може и някой да ми намери 1 шахта в новата част на Малинов да ида да я снимам!
4
3
 
9
 
! Отговори
Вандъфкова преди 4 години
На Графа се упражнява само, гледайте сега какъв ще ви стане булеварда )
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пътя от магистралата до Костенец, кога? София не е България.
2
3
 
28
 
! Отговори
ггьгьгьгьц преди 4 години
... че скоро не го бяха затваряли, нали?!И след края на ремонта пак оставете знаците за 30км/ч. ограничение на скоростта, за да може КАТ да наслагат триногите и да съберат някой лев :)
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно стана ясно, в България броят по-бавно. Тука още нямаше да са събрани бюлетините дори