Протест в столичния "Гоце Делчев" срещу застрояването

Хората притеснени - готви се строеж на сграда между два блока
26 юни 2019 09:35,
21

Жителите на квартал "Гоце Делчев" в София излязоха на протест срещу проект за строеж на нова сграда между два блока. По думите им отстоянието между тях е много малко.

Според новия устройствен план е възможно да бъде построена жилищна сграда между блокове, които се намират на 40 метра един до друг. В това разстояние трябва да вкарат 5-етажна сграда, посочват протестиращите.

"На мястото на зелени дървета искат да построят нов блок и да разширят улицата. Напоследък чуваме само за строежи на блокове, не чуваме за строеж на детска градина или училище. На хората вече им е писнало от застрояване", сподели жител на квартала пред Bulgaria ON AIR.

Протестиращите посочиха, че кварталът е цялостно изграден и е сметнато колко хора могат да живеят там.

"Възникна спонтанно този протест и сега се иска подписка и отмяна на цялата процедура, защото парадоксът е, че 2011 г. е започнато обявяването. Вече искаме проверка как на терен, който е бил за детска градина, в един момент става за жилищно строителство", настояха гражданите.

По думите им проблемът е, че няма как да се диша чист въздух, ако бъде застроена зелената площ.

Главният архитект на столичния район "Триадица" Иван Шишков отрече за строеж на жилищна сграда в това пространство. "Подготвяме възражение от районната администрация и имаме разговор за отмяна на заповедта от 2011 г.", заяви той и отбеляза, че градинката ще бъде запазена.

Жителите на "Гоце Делчев" обаче са притеснени, че нямат писмено потвърждение на тази позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
Докато политиците спорят българин или македонец е бил Гоце Делчев, то жителите на столичния квартал със същото име "Гоце Делчев" се вълнуват от съвсем други проблеми:Тоест, те протестират не защото Гоце Делчев не се признава за българин в Северна Македония, а защото не искат мястото където живеят да се превърне в бетонна джунгла!Поредното доказателство, че политиците и обикновените граждани говорят на различни езици и не се разбират...
18
7
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Да се връщат на село щом им е тесно ! У Ню Йорк са още по на гъсто...
17
1
 
8
 
! Отговори
мак преди 4 години
Вместо да пазят зелените площи като зениците си и да създават нови, умните глави ги унищожават и разрешават на богаташите да строят. Жилищни сгради бол, не достигат да речем детски градини, хосписи, за тях помислете.
16
8
 
7
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Избихте се да живеете в София. Тенденцията за пренаселване не е от вчера, но никой не е спряла. Ами като искате толкова да сте там, нормално е да кажете чао на зелени площи, места в ДГ и училища. Жалко за кореняците софиянци, но те така и така не са повече от 20%. другите 80% нямат никакво право на мрънкане , при положение, че те са създали проблема Защо се винят строителните предприемачи, Ами като има търсене, няма как да не се появи и предлагане Пазар му викат!
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека, още може. София трябва да остане без градинки.
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо тези софиянци просто не се откажат да са столица. Като са алчни и искат целия бизнес в страната за себе си и като искат по 1500 евро за квадрат на жилище, така ще е.Заслужават още повече да ги застрояват даже.
13
1
 
3
 
! Отговори
до реалист преди 4 години
Точно, пусни си местната телевизия и си гледай местните новини...
12
2
 
4
 
! Отговори
реалист преди 4 години
11,не се хващай за клавитурен лапсус,ясно е че е ходите.Това не променя нещата.Живея в областен град и ходя пеша.Но ми омръзна телевизии и радиа ни занимават с ток,парно,вода,въздух,градини и т.н на софиянци.Пуснете си местни такива.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А да не мислите,че и на общината и дреме за протеста.И тя си гони интереса.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да не мислите, че на инвеститора му дреме за протеста, той си гони интереса
9
3
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
Точно затова ИВАНЧЕВА трябва да я изберем за кмет на цяла София!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кучетата си лаят, кервана си върви...
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъковаааааа,КОИЙ дава разрешителните???
6
1
 
10
 
! Отговори
реалист преди 4 години
За има няма 25 години пренаселихте София.Даже първите вече гледат отвисоко по късните.Ще се ибиете за паркоместа,детски градини и училищни места.Кой къде живеел,къде учел брат му и кака му и т.н.Това е положението,по лошо ще става.Зелени площи,градинки-върнете се обратно,и ще ходити пеша на работа.10 000 крачки.
5
1
 
16
 
! Отговори
Мутрафон преди 4 години
Ааааа няма такова нещо , като презастрояване !!! Всичко е ДОКУМЕНТАЛНО ИЗРЯДНО !!! Не могат да ни барнат с малък пръст ! ... Платили сме където трябва и колкото трябва !!! ... ЧИСТИ СМЕ , КАТО МОМИНА СЪЛЗА !!! ... Ще има и "АПАРТАМЕНТЧЕТА - ПОДАРЪЦИ" от "БЛАГОДАРНОСТ" към наши водещи Политически и Икономически "фигури" .... !!!!! :) НИЕ НЕ КРАДЕМ , БЕ ! ... НИЕ ПРОСТО СИ ПЛАЩАМЕ И СИ ВЗИМАМЕ !!!!! ... А ако сме много "наши хора" дори можем и да НЕ плащаме ... :) ;) :)
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама как така протест срещу новите мезонети на герберите? Путин ли спонсорира тези антиевропейски протести?
3
2
 
22
 
! Отговори
zeus преди 4 години
В държава, в която сауна на покрива може да е незаконна, но допустима, всичко е възможно. Успех с протеста, но положението вече е за сопи и павета...
2
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
в люлин е същото положение до блок 204 ще се строи 5 етажен блок мястото ена много мръсно и шумно място хората от съседните блокове ще светят с лампитедо края на живота си ние нямаме вече въздух и светлина
1
3
 
20
 
! Отговори
WTF???? преди 4 години
Иванчева нали е в затвора, закопчана като Ханибал Лектър. Какво са недоволни тези? Престъпност и корупция в Тикваленд - НЯМА! Цари ред и благоденствие!