Бойко доволен - 3,8% е нивото на незаконната търговия с цигари

Борисов разтревожен от огромния брой болнични у нас
3 юли 2019 13:29,
29

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

3,8% е нивото на незаконната търговия с цигари за първото тримесечие на 2019 г., което е намаление с 0,6 % от последното тримесечие на 2018 г. и с 2% спрямо същото тримесечие на 2018 г. Това показват резултатите от проведеното от "Инициативата срещу незаконната търговия" изследване за тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки, предаде Агенция "Фокус".
Още по темата

Митницата в Русе унищожи 24 тона нелегален тютюн

"Президентът се подиграва, че ровя в кофите за боклук, но това е ваша практика и ваша формула, нямам вина, че ползвате такива методика, имам вина за резултатите". Това каза Бойко Борисов по време на срещата между тютюневите компании и правителството, пише Труд.

"Задържаният рязан тютюн според гранична полиция е 11,5 тона. В сряда на нашите срещи с главния прокурор и службите докладват точно какво количество нелегални цигари и нарязан тютюн са задържани", каза премиерът.

"Самият генерален директор на ОЛАФ Виле Итала предложи да направим Европейски митнически съюз за борба с контрабандата", допълни премиерът и каза, че усилия ще се вложат при сектора на горивата, тъй като алкохолът и цигарите са добре контролирани.

"Нещо, което много ме тревожи, е, че болничните в момента са над 3,5 милиона, при 2 милиона през 2018 г. Това е бич за работодателите. Сутринта съм възложил проверка. Предупреждавам, защото хич не е приятно да арестуваме доктори", каза Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
15
 
! Отговори
Няма да забравя- преди 4 години
Как гледаше Бай Тодор кога го свалиха--със сигурност и Бате така ще гледа...