Талонът с 10 билета може да се ползва от няколко пътници

Въведена е и еднодневна дигитална карта за всички линии
Обновена: 11 юли 2019 09:45 | 11 юли 2019 09:45,
13
Талонът с 10 билета може да се ползва от няколко пътници
Снимка: архив "Булфото"

Въведена е еднодневна дигитална карта за всички градски превозни средства, която е на стойност 4 лв. и се купува през телефона. Това каза изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров по БНТ.

Още по темата

Жега по спирките: А градският транспорт с разреден график

"Това, което въведохме е да променим и самия носител, на който е превозният документ. Вече имаме възможност този носител да бъде дигитален", поясни той.

"Човек може да закупи еднодневна карта за 4 лв., която позволява да се возиш в наземен градски транспорт и в метро, колкото искаш", коментира той, като уточни, че дневно броят на продадените такива билети достига до 1 000.

За талона с 10 билета, Петров поясни, че може да се използва от няколко пътниците едновременно. Той поясни, че от миналата година досега има продадени над 56 000 талона с 10 билета.

"Ние позволихме на пътниците да ползват тези талони, без да покажат и последния, който да е задължителен при проверка. За миналата година нямаме нито един издаден акт, нито един глобен пътник, затова, че не е показал последен талон или че са били двама в превозното средство, а са ползвали един талон с 10 пътувания за 2-ма или 3-ма пътника", поясни изпълнителният директор на ЦГМ.

"Тази промяна я направихме, за да улесним пътниците, защото за нас най-важното е пътниците да са редовни и да имат валиден пътен документ", добави Христиан Петров.

Според него по този начин всъщност ще се избегнат и случаите, когато пътникът си е изгубил последния талон или той се е изтрил и се получават конфузни ситуации, които не са в интерес нито на контрольорите, нито на пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Никк преди 4 години
Шофьора също може да продава билети и без контрола - живях в Англия, там автобусите са с една врата и всички се качват и слизат от там. (Не говоря за Лондон). Купуват си билети от шофьора или му показват картата си за пътуване и минават на вътре. Това нещо може да стане тук вечерно време и рано сутрин, когато няма контрола в автобуса
9
0
 
1
 
! Отговори
Никк преди 4 години
Според мен драстично увеличаване на ползването на услугата "градски транспорт" е драстично намаление на цената на билета - примерно на 0.50лв. Тук важно е условието събираемостта да се увеличи близка до 100%. Това ще доведе до същия приход със сегашния, но на по ниска цена. Има градове със ~100%събираемост. По един контрольор. Ще кажете - скъпо ще е. Но ще сте спести от хайките на екипи, проверяващи и коли, ще се повиши заетостта на хората. Шофьора също може да продава билети и без контрола.
8
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах къде е новината?
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
последното ми пътуване бе точно с глоба затова че ползвахме двама души талон от 10 билета. Не било можело двама, вече може и да може, но пак няма да ползвам.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Павелеее, научи се как се ползва bold бе, човек... Все едно с краката си си форматирал текста.
5
3
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Докато бсп-дпс имат депутати!!!!!!!!
4
2
 
12
 
! Отговори
........ преди 4 години
Кога най-после изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров,ще каже, докога тези които само медиите наричат"роми" ще пътуват безплатно в София.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за талона е ок, но какво виждаме на сайта им:Карта с талони за десет еднократни пътувания на един пътник, всеки от тях важи съответно в комплект с талон 10Картата се състои от десет талона за еднократно пътуване с един и същи номер и може да се ползва само от един пътник. Съответния талон от картата се перфорира в превозното средство веднага след качване на най-близко разположения перфоратор.
2
1
 
11
 
! Отговори
Азз преди 4 години
Направете така, че в рамките на 1 час да може да се пътува с 1 билет... както е в ЛОндон например.
1
5
 
15
 
! Отговори
Азз преди 4 години
Не е достатъчно, за да ме накарате да оставя колата трябва да направите още неща. Започнете с намалянето на цената...