Манолова, син на Хайтов и бивш министър фаворити на БСП за кмет на София

Решаващата дума ще бъде на Националният съвет на партията
Обновена: 31 юли 2019 15:53 | 14 юли 2019 07:30, Красимир Ангелов
92
Манолова, син на Хайтов и бивш министър фаворити на БСП за кмет на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няколко имена се спрягат в БСП за кандидат на социалистите за кмет на София на предстоящите в края на октомври местни избори.

Още по темата
Сред тях са омбудсманът Мая Манолова, синът на Николай Хайтов - архитект Здравец Хайтов, соцдепутатът проф. Иво Христов, бившият кмет на Благоевград и министър на регионалното развитие Костадин Паскалев, лидерът на БСП - София Калоян Паргов и шефът на икономическата комисия в парламента Петър Кънев, съобщава "24 часа".

Номинациите идват от основните партийни организации и предстои да бъдат обсъдени първо на районни конференции, а в началото на септември Градският съвет на БСП ще избере само един от кандидатите. Решаващата дума обаче ще бъде тази на Националният съвет на партията.

Както е известно, Мая Манолова е сред най-желаните от социалистите в София, но самата тя все още не е обявила своето решение дали би се впусната в борбата за кметския стол. Ако го направи, то по-скоро тя ще се яви като независим кандидат, а БСП може евентуално да я подкрепи.

Лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов е събрал много номинации и за водач на червената листа за общински съветници.

От БСП вече обявиха и 12 от своите кандидати за районни кметове, които ще трябва финално да получат одобрението на Националния съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
0
 
! Отговори
Йорданка Боровчанска преди 4 години
Боровчанката Йорданка Фандъкова произхожда от комунистическо семейство. Родителите на Фандъкова са активни борци против фашизма и капитализма. На 29-тата година от началото на демокрацията България е разделена отново: наследниците на комунистите са тези, които единствено имат качествата да ни управляват. Останалите граждани са просто народът, който, както и да гласува, все тях избира.До "Мая Костинбродска": Написах го заради твоя пост. За да видиш колко лесно се правят подобни спекулации.
63
0
 
3
 
! Отговори
Мая Костинбродска преди 4 години
Кюстендилката Мая Манолова внучка на секретаря на държавния глава Тодор Живков д-р Никола Манолов и усмихнат член на БСП, е омбудсман и се грижи за гражданските ни права пример за чудна българска демокрация. На 29-тата година от началото на демокрацията България е разделена отново: наследниците на комунистите са тези, които единствено имат качествата да ни управляват. Останалите граждани са просто народът, който, както и да гласува, все тях избира.
62
10
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Манoлова - жалка: Жалък т'рол си ти, драги. Ако поне един кмет на София е свършил за хората толкова, колкото е направила Мая Манолова като омбудсман, щяхме да сме много по-добре.Нека софиянци си избират всеки път Фандъкова. Докато поумнеят. Все някога ще стане.
61
23
 
10
 
! Отговори
Манoлова - жалка преди 4 години
Няма отърваване от птеродактила Мая Манолова, няма. На всяка манджа мерудия. За жалост тя продължава да вреди на България.
60
18
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 4 години
До 69. Ама ние ще гласуваме против Манолова и БСП не заради това, което си написал, а защото много добре помним и знаем какво значи управление на БСП - хаос и катастрофа. Доказано от историята.
59
1
 
2
 
! Отговори
маргарит преди 4 години
Аз ще гласувам за синчец и нарцис.
58
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак против щели да гласуват тези софиянци - еми, така ще сте - против, негативни, злобни дребни и ще си умрете с антикомунистически лозунги на устите. Карайте си я така, да ви се смеят всички останали наистина столици, а не подобия на градове. Важното е другите да са зле. С това се храни българинът и столичанинът - с това останалите да са зле. Най-важното е не столицата ви да е хубава, а да няма комунисти, с това ще ви запомнят, там хвърляйте сили. И роднините да си останат в администрацията.!
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Ако, я се събуди и престани да тролиш глупости! Всички партии досега са дело на ДС и БКП-номенклатурата!!! 30-годишно целенасочено унищожаване и разграбване на България под различни абревиатури.
56
17
 
13
 
! Отговори
разбойник преди 4 години
В моя град за европарламент БСП водеше с голяма преднина, дано на местните да е същото, че тези послушковци от герб ще ни изтребят до крак с данъци, такси, енергийни разходи, стратегии, СЕТА, корупция и поклони пред конака, т.е. пред американското посолство и брюксел
55
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вальо Топлото също ще е добър кандидат,наред с тези босилеци
54
14
 
24
 
! Отговори
София не иска... преди 4 години
София не иска *** и комунистка като Мая Манолова да е столичен кмет...
53
19
 
22
 
! Отговори
ДОЛУ ГЕРБ ! преди 4 години
Всеки друг, но не и крадливата Фандучка.
52
27
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще гласуваме за кмет който обещае да изрине всичко социалистическо и да построи на мястото на мавзолея обществена тоалетна, а сградата на БСП да бъде превърната в музея на престъпните режими - фашизъм, комунизъм и т.н.
51
3
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Хайде стига с г'лупостите. Ракиено време.
50
11
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До @: Бойко за кмет, а Цецо за зам. кмет по строителството. Напред към изборна победа!
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братя Галеви харесват това.
48
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕМОКРАТИ И ПАТРИОТИ ПОБЕДИХА КОМУНИСТИ-ИДИО.ТИ
47
13
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
БСП ЩЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВА ДО СВОЯТА МЪЧИТЕЛНА И БЕЗСЛАВНА ПОЛИТИЧЕСКА СМЪРТ!
46
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно всичко социалистическо ще бъде изринато.
45
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ТЕЗИ ИЗБОРИ БСП ЩЕ БЪДЕ РАЗПОРЕНО ЗАВИНАГИ