Пак протест в "Младост“, пак срещу строеж, този път на хотел

Заради проекта ще бъдат изсечени около 20 дървета
17

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стотина жители на столичния район "Младост" излязоха на протест срещу поредно решение на Столичната община да разреши мащабно застрояване на зелена площ в междублоково пространство в района.
Още по темата
Хората от блокове 73, 74 и 75 показаха така недоволство си от проекта за изграждане на 12-етажен хотел и жилищна сграда непосредствено пред домовете им и до спирката на метрото на пазара в "Младост".

"Проектът ще унищожи десетки паркоместа, а новите сгради ще генерират още нови автомобили. Паркирането ще стане невъзможно навсякъде наоколо. Дори и към момента проблемът с местата за паркиране е факт. Новите сгради ще се издигат точно пред прозорците ни, а планът ще унищожи и около 20 иглолистни дървета - малко от останалите неизсечени за сметка на нови строежи! Това е основен проблем и за замърсяването на въздуха", написаха от сдружението "За Зелен Младост". "Помогнете на нас, помогнете на себе си, помогнете на града ни! Нека покажем ясно, че сме против насилието над жизненото ни пространство, здравето ни и правото ни на достойно пребиваване в столицата. Нека се съберем максимално много хора, за да могат и в общината да ни чуят", призоваха недоволните в социалната мрежа Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: протестмладостХОТЕЛ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стояхте, когато се гавриха с Иванчева, сега мафията ще ви гази.
13
0
 
1
 
! Отговори
Чичко Тревичко преди 4 години
до 1 - по същата логика, що не им вземат земята на "инвеститорите" от квартала, и вместо това им дадат една нива на 100км от София? Земя си е земя.
12
2
 
2
 
! Отговори
.. преди 4 години
и какво ви пречи хотелчето? ще изчезне тази гнусна грозна *** на поляна, на която няма нищо освен прахоляк и ла й на ? ЗАСТРОЯВАЙ!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената на зам.главният прокурор съдружник във фирмите на Ваклин,той пък племенник на Ал.Йорданов той пък стана евродепутат.Турските приятели на Бойко дето им подари най-апетитните терени в Младост заградиха с огради и изкопаха огромна дупка вече две години.Строи се безнаказано.После не се чудете защо Иванчева я вкараха за 20г.при положение че за петорно убийство дават по малко.А жителите на Младост още тогава трябваше да отидат пред СО и да изхвърлят кметицата на Сафия.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има ли стаи за почивка в хотелчето?
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте си пак за кметката на София, каза че презастрояването било спряно!Затворихме булевард Г.М Димитров преди месец, нито една медия не го отрази.
8
8
 
17
 
! Отговори
ss преди 4 години
хаха нямало къде да се паркира ... АМИ КОЙ ВИ Е КАРАЛ ДА СИ КУПУВАТЕ КОЛА КАТО НЯМАТЕ ГАРАЖ ! Как така паркират в частен имот не мога да разбера ! Все едно комшията ми да си навре колата в моя гараж и да реве, че затварям вратата ! Нагли до безобразие !
7
11
 
3
 
! Отговори
Упс! преди 4 години
Иванчева я арестуваха за подкуп. Срещу точната сума би позволила всякакво строителство. Я проверете дали под разрешителното за строеж на този хотел не стои и нейният подпис!
6
4
 
14
 
! Отговори
Ел мафиозо преди 4 години
То защо арестувахме Иванчева . Да си строим на воля .
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На ви масова приватизация!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простия българин си седи вкъщи.. явно е доволен от живота си.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хора има на протеста, 10-20? Е бати народа един протест не могат да направят и си мислят че като развеят 2 знамена и нещо ще стане. Цирк!И точно затова всичко си продължава по старо му ...
2
2
 
8
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 4 години
И още облагородяване ще правим!Ще има млади жени, добре облечени. Ще радват окото. Ще има богати хора, успели. Местните хора от квартала ще могат на живо, от първа ръка, да виждат истински успели хора, със скъпи коли. Ще се учат!Какво лошо правим??
1
1
 
12
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 4 години
Хайде сега, едно хотелче съм платил да ми построят и големият шум! Ами че то там сега е само треволяк и като завали, става кал. Аз ще го облагородя! Ще асфалтират момчетата, да е чисто. Ще стесним малко шосето да освободим място да паркират гостите, и така ще карат по-бавно колите. Направо ще спират отдалече и ще изчакват да се източи колоната. Децата пазим така, като пресичат! Ще сложим охрана, денонощна, да не може всеки да се мотае там без причина. Какво лошо правим??