София бори жегата: "Водните човеци" отново на "Витошка"

Инициативата се провежда за 9-ти път
22 юли 2019 13:50,
7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трите мобилни чешми, познати като Водните човеци на „Софийска вода“, отново влизат в действие и вече посрещат софиянци и гости на града в най-горещите часове на дните 22, 23 и 24 юли, съобщават от "Софийска вода".

Инициативата се провежда за девети пореден път под мотото "Утоли жегата!".

Инсталациите са разположени на пешеходната зона на булевард "Витоша".

Още по темата
Водните човеци са направени изцяло от материалите, от които е изградена ВиК мрежата на София. В близост до тях, на 22 юли от 10:30 ч., ще бъде разположена и мобилна лаборатория на "Софийска вода", която ще демонстрира качеството на водата в столицата.  

Традиционно всяка година в най-горещите дни на месец юли от дружеството раздават в центъра на столицата чиста питейна вода.

"Целта е да напомним колко е важно за здравето ни да пием вода и хидратираме тялото си, особено в по-топлите дни, и да изтъкнем конкретните предимства на питейната вода на София и ползването й по щадящ природата начин – без пластмаса и еднократни опаковки поне за вода", обясняват от "Софийска вода".
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво сте снимали хората как пият вода сякаш нещо невероятно се случва?
4
4
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, някой знае ли къде се намира тази "Витошка"? Какво представлява - улица, булевард, площад или някое ново материално-отговорно лице?
3
10
 
1
 
! Отговори
12345 преди 4 години
Вързали сме се на пожарният хидрант и питам къде отива тази вода, която цял ден тече и кой я плаща...? Сякаш една бутилка вода е много скъпа и не може да бъде закупена никъде...За това, когато увеличават цената на водата и ви се повишават сметките, спомнете си уличните чешми, които по цял ден ръсят благодат, но го плащат гражданите на София.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а можеха при един от многото ремонти на ремонта да направят една чешма да има някъде.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудо голямо,и то за една **#**