30 години беше сметище, но скоро басейнът в 30 СУ ще работи

Почти 2,5 млн. лв. даде Столичната община за ремонта
7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки години след като басейнът в 30-о средно училище „Братя Миладинови“ в Зона Б-5 беше занемарен и неизползваем, ръководството на район „Възраждане“ успя да защити проект, който чрез решение на Столичния общински съвет получи и финансиране.

Средствата са одобрени с решение от края на май 2018 г. Те са в размер на 2,5 милиона лева освен възстановяване на басейна с тях ще бъде и обновен физкултурния салон на школото.
 
Училището е изградено и отворено през далечната 1981 г. Басейнът е функционирал само няколко години.

Според предвидения план до края на февруари 2020 г. трябва отвори врати отново.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери днес как вървят ремонтните работи.

Тя съобщи, че в столицата има 24 училища и над 60 детски градини с басейни, което впечатлявало много нейни колеги от Европа.

Фандъкова посочи, че много важна задача на Столичната община беше възстановяването на изоставени сгради за училища и басейни. Вече сме на финала на тази задача, подчерта кметът и припомни, че общината е възстановила напълно пет подобни сгради. Сега те са модерни спортни зали и басейни - две са "Овча купел", по една в "Младост", "Подуяне" и "Сердика". Остава да бъде възобновена, изоставената сграда до 21 училище в "Лозенец" и превръщането й в спортна зала. Там по думите на Фандъкова вече има напредък, кметът на района преговаря със спортна федерация за дострояването на спортната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.