Мъж загина, жена е ранена от паднало дърво край Долни Богров

Имаше наводнени улици, спиране на тока, блокирани пътища
Обновена: 3 авг 2019 08:48 | 3 авг 2019 08:22, Елка Василева
17
Мъж загина, жена е ранена от паднало дърво край Долни Богров
Снимка: Забелязано в София

Един мъж загина, а жена е в тежко състояние след бурите снощи в Софийско.

Инцидентът е станал край водоем близо до село Долни Богров около 22.40 ч. Това съобщи Нова тв, като се позова на Спешна помощ. Жената е откарана в болница "Света Анна".

Сигналът за бедстващи хора в Долни Богров е получен късно снощи, като две линейки са тръгнали веднага към мястото - едно от езерата в близост до селото.

Там са установени мъж и жена, които са били на палатка. 55-годишния мъж е починал на място, а 50-годишната жена е в тежко състояние.

Бури с поройни дъждове, гръмотевици и ураганен вятър преминаха над страната.

В Перник, Кюстендил и София имаше паднали дървета. В квартал "Нови Искър" в столицата токът спря и в събота къщи осъмнаха на тъмно. След силния вятър на много места в града има паднали клони и саксии.

В Пернишко имаше наводнени улици, а някои райони останаха без електричество. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по жп коридора от София към „Кулата” и Солун.

Очаква се днес през деня да бъдат възстановени щетите по електрозахванването. Службите по чистотата ще се захванат с премахването на падналите дървета и клони.

Паднали клони и дървета блокираха пътища в Западна България - за часове остана затворен през нощта пътят между Драгичево и Кладница, но към този момент шосето е разчистено.

184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров. Значителна част от тях - над България в късните часове в петък вечерта. Гръмотевичните бури са резултат от преминаването на студения атмосферен фронт от запад на изток.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: жертвабури
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кръглия суджук от Банкя е виновен
11
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че не ходя на палатка че да ми падне дърво на палатката. Ама ако ходех, немаше да си опъна палатката до дърво форшуар.
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Президентът Радев ще изкара още 4 мандата (специално за него ще променим Конституцията), докато има такива противници като теб!
9
3
 
39
 
! Отговори
Скарлет преди 4 години
Живеем в период, който е наричан краят на Света или последните времена!!! И апропо, бъдещето може кротко да отиде в тъмнината, ако не се иэбере светлината!!! Най вероятно екологичната катастрофа няма да бъде иэбегната, икономическата и бежанската също!!! Светът е на крачка от АПОКАЛИПСИС!!!
8
1
 
45
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Еееее абе тая сутрин чета, до колкото мога де, все страшни трагедии, та са препотих няколко пъти вече.На едно място дръво паднало и препречило цял булевард, на друго място пак дръво ама друго, паднало от улицата в двора на школото та счупило и оградата биля и списвачката са вайка, че цяло чудо било, че посред нощ нямало ученици в двора...Тука, некои си турили палатка ама до дръвото, та или гръм да ги удари, или дръвото да падне от бурята и ги утрепе...Значи, процентите са повече от 80-да знайте!
7
4
 
40
 
! Отговори
немо преди 4 години
Гняв Божий! Продължавайте по същият начин и ще усетите и гнева на Земята!
6
23
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е част от Промяната на президент плиткорумен радев! Оставка, съз и затвор за румен ветото!
5
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валя си супер. Идеално време.
4
3
 
36
 
! Отговори
Горски преди 4 години
Романтичен излет на палатка на брега на езерото.
3
5
 
37
 
! Отговори
хаха преди 4 години
другия господ,небългарския ги е убил
2
1
 
40
 
! Отговори
:)))) преди 4 години
Е, може ли такава глупост!Светкало се като из ведро :))))Каи чесно!
1
3
 
50
 
! Отговори
шоп преди 4 години
хаха "Туй бьеши многу яко" :) Селянин заселил се на последния етаж в покрайнините на София.