Гонка, престрелка... Моторист vs. СДВР: Различни версии

Самият той преброил пет изстрела, а не три
5 авг 2019 19:07,
69

Различни са версиите за гонката между полицията и 24-годишен моторист, която завърши с престрелка.

Според полицията малко след полунощ мотористът се е движел в посока кв. "Горна баня" с висока скорост без включени светлини. Не се виждал и регистрационен номер.

Още по темата

След като мотористът не спрял на звуков сигнал от страна на полицаите, те сигнализирали свои колеги, които били на пост малко по-далеч. Те също обаче не успели да спрат моториста, затова прибегнали до стоп патрони.

Те обаче попаднали в ръката и крака на моториста.

Той самият обяснява, че е бил засечен от органите на реда, които почнали да стрелят по него без предупреждение.

"Бях изпреварен и засечен от патрулен автомобил на СДВР, при което се опитах да избегна удара с него. Полицаят слезна от патрулния автомобил и без предупреждение започна да стреля по мен", обясни пред Bulgaria ON AIR Йордан Дурев.

Йордан заяви, че е преброил пет изстрела, а не три, както твърди полицията. Той също така отрича да е минавал на червен светофар.

"Моята вина е, че моторът ми е подготвен за писта и не е редно да се движи по пътищата. Най-малкото няма огледала, което ме е възпрепядствало да видя патрулката зад мен", обясни още Йордан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
1
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
До Анонимен Не остава,въобще само това.Това правят непрофесионалистите,тези ,които не знаят как да се справят според законите на страната.Колко пъти е видян на камерите този мотор без номер? Колко пъти е вдигал шум над нормата този мотор? Колко пъти на тия *** в Общините и МВР им се каза да снабдяд с шумомери патрулките? Отговорете си на тия въпроси и ще разберете... Защо тоя патрулко не стреля по заведенията ,които тормозят денонощно хората с шума си? Защото...Всички знаете,защо...
57
1
 
1
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
До ДЗрън дрън Има закони ,но трябва да знаеш, кой закон, кога , срещу кого и как да приложиш за разлика от патрулното крети,което явно е гледало много каубойски филми...Тук масово смесвате това ,че вдигат шум мотористите,карат с много нарушения на ЗДП и нарушават други закони,с това ,че тук "полицая" нарушава закона.Вие искате да черпите права от противоправното поведение на друг,което е често срещана грешка ,ако човек не е учил за това...Същите тия тикви в КАТ регистрират моторите без ауспух..
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на СДВР!!!
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от тези мотори, вечер е ад след 10-11ч. цяла нощ гонки, гуми, простотии. Това е в цяла България. Полицията да ги почва, щом се налага и ще стрелят, иначе няма оправия.
54
2
 
9
 
! Отговори
ДЗрън дрън преди 4 години
До ЮристЗаради ей такива "защитници на човешките права" като тебе е на тоя хал тъпата държава - всеки си прави каквото си иска, защото знае, че няма наказание, няма закони, няма възмездие. Ако тоя слабоумник беше убил детето ти на следващата пешеходна пътека, щеше ли да защитаваш него? Щеше ли тогава да плюеш по полицаите? А те ето заради това не си вършат работата - защото после са все виновни, а престъпниците се измъкват с помощта на такива като теб!А пък това *** -директно в затвора
53
1
 
5
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Полюцаите получават реална заплата, затова куршумите отправени към такива доблестни граждани трябва да са съвсем истински. Ако го бяха застреляли, щяха да прекратят всякакви такива по-нататъшни произшествия! А сега тоя се оплаква как бил застрелян, докато невинно си карал моторетката с 200, без светлини и номер, с невъобразим шум. Цяло чудо е, че полицаите въобще са го настигнали, или даже са тръгнали да го гонят.
52
1
 
7
 
! Отговори
До онез ... преди 4 години
... с недоразвитата полова система, които до сега си мислеха, че е така, крият номера и им се разминава. Е, нормално сега като знаеш, че ще те свалят със стоп патрони да те жегне, така че остава да си пожелаем повече случаи като този.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
към юриста! Когато си нагъл, криеш си номера, смяташ се за недосегаем и можеш да тормозиш спящите хора нощно време с невъобразим шум,само това остава.
50
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се стреля само при крайна необходимост , ако е застрашен живота на полицая Това не са полицаи , това са някакви примитивни хора които нямат представа как да работят Съд и затвор за полицаите
49
23
 
5
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Хора,не може да СТРЕЛЯШ ПО ХОРА за извършено административно нарушение! Нивото на правна подготовка в МВР ,вече граничи с нулата. Този "полицай" трябваше да знае,че степента на обществена опасност на деянието,извършено от моториста, въобще не кореспондира със застрашаването на живота на нарушителя.Това ,което е сътворил "полицая" е причиняване на средна телесна повреда и трябва да отговаря за това.В закона за МВР ясно са разписани случайте ,кога може да се използва огнестрелно оръжие...
48
1
 
23
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Масово се кара мотор в нарушение на закона за движение по пътищата.Винаги си имат оправдание.Правилно са реагирали полицаите.Не може нощем ,когато всички работещи почиват да будуш всички с демонтирани шумозаглушители.масови са със скрити номера.Пак много ги толерират полицаите.
47
3
 
25
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Поредния *** и комплексар на мотоциклет. На страната на полицаите съм. Такива комплексирани *** препускат нощем по улиците и будят нормалните хора които искат да почиват.Браво на ченгетата.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че не са оцелили мозъчната клетка в главата му, та е останал жив
45
0
 
31
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
И аз карам мотор,но с две ръце подкрепям санкциите срещу такива "мотористи" Гледам да съм изряден,ама заради такива псевдо мотористи ни слагат всички под общ знаменател!
44
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше с мощен мотор щяха да го стигнат на есен. Кавазакито развива 250 км за 8 секунди кой ще го настигне баба Вуна ли.
43
1
 
24
 
! Отговори
Бай Курти преди 4 години
Ей ,***,като ти е пистов мотора,чий го държиш на пътя?Че и на обиден се прави.На,такива само бой по кухата кратуна.
42
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая съм на страната на ченгетата.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Див народ. Селски. И от едната страна и от другата.
40
3
 
29
 
! Отговори
кеф преди 4 години
Този единствено му съчувствам, че не са го били след това подобаващо. Трябваше да го помалтретират малко. Да види хубаво ли е да тероризираш хората, докато се опитват да заспят, защото са на работа на следващия ден. Ама се чудя какви родители има този. Сигурно за тях полицаите са лошите, а лекенцето им е най-доброто.
39
2
 
29
 
! Отговори
доволен преди 4 години
А сега пак карай пистов мотор без номера по малките часове на нощта. Следващия път може да са бойни патроните. Или някой да ти опъне жица за простата кратуна. Едни такива за да си направят кефа не им пука че събуждат цял квартал. Такива заслужават като ги хванат да им скачат върху каската с два крака. Докато му стане по мярка на муцуната!