Три терена в "Младост" за застрояване, остават зелени

Те ще бъдат разменени със свободни общински терени.
7 авг 2019 15:55,
27
Три терена в "Младост" за застрояване, остават зелени
Снимка: архив, Булфото

Три от най-проблемните терени в район „Младост“, които бяха предвидени за застрояване, ще останат зелени площи, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Още по темата

Става дума за имотите до бл. 61 и 68 в озеленяването към бул. „Андрей Ляпчев“; пред бл. 320 на ул. „Атанас Москов“ и ул. „Свето Преображение“ и до бл. 401 и бл. 409 на ул. „Филип Аврамов“. Те ще бъдат разменени със свободни общински терени.

„Днес собствениците на тези три имота са дали съгласие за това след изключително тежки и дълги преговори“, написа тя и допълни, че продължават разговорите за разрешаване на още два казуса - до бл. 19 и бл. 70 в „Младост 1“.

От няколко месеца работна група, начело с главния архитект на София арх. Здравко Здравков и представители на всички политически сили са разгледали повече от 30 имота в „Младост“, предвидени за строителство, напомни Фандъкова.

"Изработихме критерии за оценка на всеки терен – реализирано озеленяване, изградена алейна мрежа, противоречие на подробния план с общия устройствен план на София, етап на инвестиционното проектиране и други", обяснява столичният кмет.

Предстои трите терена да се нанесат в кадастралната карта. Те ще бъдат разменени за общински терени, предвидени за строителство, отдалечени от жилищни блокове и са до магазин „Принцес“ на бул. „Ал. Малинов“. Веднага след това ще бъде завършена процедурата по размяна в общинския съвет, за което, поне засега, имало съгласие от всички политически сили.

"Благодаря на всички, които работиха конструктивно, за да намерим работещи решения, с които да защитим обществения интерес в баланс с правата на собствениците на имоти. Това не са лесни решения, не са нито толкова бързи, колкото искаме, нито стават само с общи приказки", написа Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези герберски комунисти отново взеха нивичките на хората.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво става с ремонта на Западния парк другарко Фандъкова? Ще го застроявате ли?