Дете скочи на релсите в метрото, изпуснало си зарчетата

Инцидентът станал на метростанция Сердика II, няма пострадали
15 авг 2019 19:10,
13
Дете скочи на релсите в метрото, изпуснало си зарчетата
Снимка: Архив, Булфото

Дете скочи на релсовия път на метростанция Сердика II.

До опасната ситуация се е стигнало, след като детето е изпуснало зарчетата си, които взело обратно и успяло да избяга, съобщава БНР.

Пострадали няма, а движението на влаковете не е било възпрепятствано, обясни директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев.

"Това задейства веднага нашата система, изключено е напрежението в участъка, за да няма проблеми. Не е спирано движението на влаковете, защото интервалът през това време е бил шест минути. Там тече 825 волта ток - буквално убийствен. Несериозно отношение на родителите му", коментира той.

Братоев допълни, че вече са предприети превантивни мерки и от догодина на част от метростанциите от линия едно и две ще бъдат монтирани предпазни съоръжения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Младост 3 преди 4 години
Зарчета ли?!!!?? Това "дете" е от селото на кмета на Град София.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мда, като цяло все повече родители се оказват ***
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето затова е нужна норвежката система за децата. Щом майката е напригодна да опази детето, то трябва да се вземе в дом.
8
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 4 години
До ЦоциалКоментарът не е точен! Мотрисата кара бавно при навлизане в перона и ще спре. Опасно е напрежението на шината.Тоководещите шини са изолирани от 3 страни, но не и от долу. Скачайки долу стъпваш директно на шината, вярно на изолираната и страна. Късмет е, че детето не е допряло обратната страна. Напрежението се мери във волтове и вкъщи както знаем е 220V, така че допир до 4 пъти повече е 100% с фатален край. Токът тече при наличие на верига. Силата му е функция на V и R по закона на Ом
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Провинциалистите като ддойдат в София и изпадат в транс.Започват да подскачат като топчета.
6
1
 
6
 
! Отговори
До джедай Мастър преди 4 години
Прав си, не видях кавичките. То това било цитат. Значи нещата са още по-зле. Ужас и този от метрото и той толкоз грамотен.
5
2
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
До Евала на журналята Това го е казала не журналистката, а шефа на метрото, който е очевидно пълен т...к.
4
0
 
14
 
! Отговори
Цоциал преди 4 години
"Там тече 825 волта ток - буквално убийствен." Чудо! Грамотен директор, като 99% от управляващите. Последно не разбрах за волтове ли говорим или за ток, че има малко разлика, но това за назначените "калинки за европейско развитие на България" явно не е от значение. Заеманата позиция директор не е за кадърен кадър, а за "наше" момче. Отделно за детето не е опасно напрежението, а идващите мотриси. Те са убийствени, тоководещите шини са изолирани и са отдалечени от перона. Но важното е да е истерия
3
4
 
4
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Родителите трябва да бъдат пребити публично с палки до безсъзнание на голо. Детето заслужава поне 10 удара публично на голо.
2
3
 
10
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
Родителите къде са бляли ?онзи ден се удави едно поради същата причинатук ако беше станал инцидент какво правимродителите сигурно ще кажат че машиниста бил виновен
1
4
 
12
 
! Отговори
Евала на журналята преди 4 години
Егати и неграмотната журналистика 875 ВОЛТА ТОК от кога бе, от кога тока се измерва във волтове. Евала днес БГ, евала ***. За нищо не ставате, освен да слугувате на властта и да сте нечия ***.