Сагата си върви: ДНСК обжалва решението на съда за "Златен век"

Дирекцията иска да спре строежа в София
15 авг 2019 14:43,
12
Сагата си върви: ДНСК обжалва решението на съда за "Златен век"
Снимка: БулФото

Почти две седмици след като премиерът Бойко Борисов поиска през Facebook държавните органи да обжалват решението на административния съд за отмяна на забраната за строежа на небостъгача "Златен век" в София, днес стана ясно, че ДНСК е внесла жалба в съда и ще атакува отново проекта.

Още по темата

"Дирекцията за национален строителен контрол, чрез Административен съд – София град, внесе касационна жалба до Върховния административен съд на Република България във връзка с решението на Софийския административен съд по казуса „Златен век“, съобщават от пресцентъра на ведомството.

От там казват, че считат, че е налице нарушение на материалния закон.

"За да постанови решението си съдът е приел, че са допуснати административно-производствени правила, които са в противоречие с материално-правните разпоредби и несъответствие с целта  на закона", пишат от ДНСК и добавят, че обжалват изводите на съда в тяхната цялост.

Драмата с издигането на небостъргача продължава вече няколко месеца и се засили, когато компанията, която изгражда проекта - "Артекс" - беше замесена в скандала с евтините апартаменти на висши държавни чиновници и министри, станал известен като "Апартаментгейт". Има и сериозни съмнения, че са правени законови поправки специално, за да може да бъде изграден "Златен век".

Тогава премиерът Бойко Борисов нареди на ДНСК да спре строежа и от Дирекцията го направиха. Съдът обаче прие, че няма каквито и да е правни основания за разпореждане на спирането на строежа.

От "Артекс" пък обявиха, че забавянето на проекта до момента е струвало на компанията 1,8 милиона лева от първоначалното издаване на разрешение на строеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Не е сага , а водевил. Продава си апартамента във въпросната сграда само за 300 хиляди евро , 150 квадратаКрай сширам с инвестициите в имоти , имам 15 , заминавам за Гърция на почивка .
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
безпристрастен съм но щом като 80% е готов строежа-така ли да го зарежат да пустее и да е опасен-да го дзавършат до етажа до които е построен в момента но дотам
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Съдът е сцена и всички в него сме актьори" - Шекспиър
5
1
 
10
 
! Отговори
има ли законно разре преди 4 години
НЯКОЙ В ТАЗИ "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" ЩЕ КАЖЕ ЛИ НАЙ-СЕТНЕ ИСТИНСКИ ВАЖНОТО, ЗАКОННО ЛИ Е РАЗРЕШИТЕЛНОТО??? ЗАЩОТО ВКУПОМ НИ УБЕЖДАВАХА, ЧЕ ЗАКОНА НЯМА ОБРАТНА СИЛА И РАЗРЕШИТЕЛНОТО Е ИЗТЕКЛО И НЕ Е ПОДНОВЯВАНО!!!! ЗАЩО ТОГАВА СЕ РАЗИГРАВАТ ПОДОБНИ "ДРЕБНИ" СЦЕНКИ, КАТО ЗА ОСНОВНОТО СЕ МЪЛЧИ, ИЛИ НАИСТИНА АПАРТАМЕНТИТЕ НА ВСЯКАКВИ ВЛАСТИМЕЮЩИ СА БИЛИ МАЙ "НАГРАДИ" ЗА ТОЧНО ТОЗИ СЦЕНАРИЙ? КЪДЕ Е ЮРИСТЧЕТО НАНКОВ, ДЕТО ВНЕСЕ ЗАКОНЧЕТО, КОЕТО "НЯМАЛО ОБРАТНА СИЛА"?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вярно ли е, че проблема на сградата са собствениците на последните 3 етажа и близко разположеното посолство?
3
3
 
22
 
! Отговори
Лозанов преди 4 години
Златният век на Цветан Цветанов е грозен паметник, символ на огромната политическа корупция в България. Трябваше ли да си перете откраднатите пари точно на пъпа на Лозенец с 45 етажен небостъргач? Кога ли ще излезе раята от летаргия и ще ви потърси сметка?
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня с каската на предпоследния етаж, дето наднича, мяза на пацо терасата. Явно си търси нова веранда, с хеликоптерна площадка.
1
1
 
8
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Лоби срещу лоби...