До 1 октомври се обжалват сметките за парно в София

Половината абонати имат да вземат пари, другите да дават
20 авг 2019 12:40,
10
До 1 октомври се обжалват сметките за парно в София
Снимка: архив "Булфото"

Според статистиката на "Топлофикация София" половината от абонатите на дружеството имат да получават пари, а другата половина да плащат след извършването на годишното преизчисляване. Столичното парно напомня, че ще изключи за профилактика ТЕЦ "София" от 26 до 31 август, съобщава БНТ.

Още по темата

"Топлофикация-София" успокои: Няма опасност, парно ще има

До 1 октомври клиентите на "Топлофикация София" могат да обжалват своите годишни изравнителни сметки, заявяват са от дружеството. Срокът за плащане на фактурите без лихви е 15 септември. Те обаче не са окончателни, заради срокът на обжалването.

Основна причина за разминаване в сметките са неотчетените абонати. На тях към момента е начислена сметка на пълна мощност, което намалява фактурите на останалите хора в сградата. В случай, че бъдат отчетени обаче, ситуацията се променя.

По данни на дружеството към момента почти половината от абонатите на компанията имат да получават пари, а останалата половина да плаща на топлофикация. Дружеството очаква до края на месеца да събере около 10 млн. лева от сметки, с които да погази част от задълженията за газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
"...Те обаче не са окончателни, заради срокът на обжалването."Език мой - враг мой!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Проблемът изобщо не е наличието на парно, а монополните цени, не арогантността на чиновниците в Топлофикация... Аз също съм софиянец и ме е гнус от отвратителни хора като теб, които считат, че щом майка им ги е изцвъкала в София имат някакви безкрайни привилегии.
6
0
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Казваш, че най-сигурният начин да не те мамят, когато купуваш нещо, а просто да не купуваш нищо. Дерзай!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най сигурния начин да не ви *** топлофикация , е неплащането и неизползване на услугата и. След петата година ще ви даде под съд и след още пет сте победител.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде в ЕС има много доставчици на топлинна енергия. Тука само един и то на Централно отопление. Това право му го осигурява закона. Зада може само той да сключва колективен договор и никойда не го контролира.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво ще обжалвате бе столичани в повече? На който не му оттърва да си ходи там, откъдето е дошъл - т.е. на село. Там няма парно ,ще си се топлите с дърва и въглища и ще бъдете доволни и щастливи.
2
0
 
5
 
! Отговори
ikar преди 4 години
Ние още не сме получили сметките, а срока за обжалването им вече тече!
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Омбудсман М. Манолова. Така ни защити да не плащаме сградна инсталация / такава инсталация от Целия ЕС само при нас се плаща отделно/ . Та никой не разбра какво стана.