Вандализъм, протест. Защо мъж изкърти "перките" на "Графа"?

Прекара 24 часа в ареста, но е доволен, че махат съоръженията
Обновена: 22 авг 2019 10:47 | 22 авг 2019 10:45, Камелия Цветанова
154

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Александър Рогачев, мъжът, който изкърти "перките" на столичната улица "Граф Игнатиев", призна, че го е направил, за да изрази гражданската си позиция.

"Аз твърдо исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество", каза той пред Нова тв.

Още по темата
Рогачев допълни, че е направил това в момент на афект, но гневът му е предизвикан от факта, че непрекъснато пешеходци се спъват в тези "перки".

Така е станало и в деня, в който той изкърти съоръженията и сложи два на релсите, като така спря движението на трамваите.

"Видях, че жена ми лежи, потънала в кръв. Брадичката й беше разцепена. Имаше рани по ръцете и колената й. Внесох я на ръце в магазина. Помолих комшията за един "кози крак”, защото тези неща са трудни за пренасяне и ги избутах на трамвайната линия абсолютно умишлено", обясни Рогачев, който стопанисва търговски обекти в района.

По думите му действията му са предизвикали разнопосочни реакции.

"Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове. Разбирам, че може би съм постъпил неправилно", обясни мъжът.

Заради бунта си той прекара 24 часа в ареста в Първо районно управление.

"Още не знам в какво точно съм обвинен, на 4-ти ме викат на разпит и сигурно тогава ще ми кажат в какво ще съм обвинен, но в случая целта оправдава средствата и съм готов да понеса всяко наказание", каза Рогачев.

Според него на хората им е омръзнало от това всеки нещо да им обещава и нищо да не прави.

А Експертният съвет към главния архитект взе решение да демонтира "перките”.

Те ще бъдат сменени с т.нар. боларди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще му дам и аз един крик и да иде да раздига и "перките" на акулите в парламента...че много се заседяха на мястото си....а тези по улиците за един ремонт - три пъти ги ремонтираха...
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 131Твоя собственост ?ХайаййайахахахахахаОще МО вярваш в коми лозунгите :)
120
0
 
2
 
! Отговори
food преди 4 години
Тия перки доста народ препънаха и пострадалите нека съдят общината. Трагичното е че общината ще плаща новите ограничители, а въпросните перки ще ги слагат в парковете още хора да се наранят. Сумата платена за перките трябва да се възстанови от възнагражденията на тия дето ги разрешиха.
119
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е да де,ама тоя господин чупи и моя собственост,май забравя за това! А ако имаше тротоар жена му също можеше да падне! Чупенето на пейки,плочки,кошчета за ***,спирки и т.н.е обикновено хулиганство и не може да бъде протест! Байно,скандали и чупене само в къщи!!!
118
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво!Най-сетне един смел човек !
117
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много грозно творено и строено, братя! Другият път като ще се изсипва еднакола пари, отговорният архитект да се прати в Мадрид, в Лисабон, в Палермо, някъде южно, цветно и уютно и да му се каже "препиши, не се мъчи да измисляш, и нас не мъчи да ти живеем некадърността.". Разочароващо е да си софиянец в момента. Няма един проект да погледнеш и да кажеш "тук не е имало шуре, тук не се е крало".....
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само който не е минавал по Графа, само той незнае за какво става дума. Това е уж пешеходна зона, има магазини и т.н., и там човек е нормално да се загледа в някоя витрина, а не да ходи като в минно поле и да стъпва на пръсти, да се оглежда и да движи на прибежки! Селскатa кметица да си ЕМ! Направо я ус*a тая улица! А за това колко е изкрадено...само Аллах знае!
115
0
 
10
 
! Отговори
Пешеходец преди 4 години
На 4-ти когато отиде на разпит в полицията за да избегне тъъпи въпроси още в началото да извади и постави пред себе си А4 формарт снимка на разбитото лице на жена си,защото доколкото познавам малкоумната ни родна полиция първия им въпрос ще бъде - Защо го направи?Човека не е вандал . Жена му не е била първата нямало е да бъде и последната с разбита глава . И ако се чакаше общината да се размърда щяха да минат няколко години и тонове молби, преписки, рзследвания , резолюции, експертни оценки...
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човек.Един нормален гражданин,а не роб като повечето сънародници.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека!
112
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
човекооо кой ще събудиш е какво общество 500 години турците не можаха да на унищожат тия за 30 на унищожиха
111
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека! Дава приеме и трябва, да го следваме ... не са самонперките - има много за махане ... много. Ама ВОС те едни гнусни овце ...
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че идват войни мой и, че да се раздвижи малко бегето, че оправия нема да има ...
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера почти не пребиха до смърт човека, днеска за тоя, дето се ядосал, че беге помоярите пак са се *** .... пет пъти повече за него ... Абе ей!
108
1
 
2
 
! Отговори
Дп Вандализъм преди 4 години
Да, но тук не е цивилизован страна...
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До anonТой пак може да го съди и ало трябва д сбъдна честен, имаме нужда от повече такива хора, а не спящи овце, разчитащи на система, която не работи ...
106
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама вдигнете се главите от телефоните и няма да се спъвате !Когато гледаш къде ходиш... няма страшно.Не се местят специално да спъват хората. То този протест е като да се блъснеш с кола в стена и да обвиниш стената.
105
18
 
4
 
! Отговори
Вандализъм ! преди 4 години
Във всяка цивилизована страна на Запад ще го съдят за вандализъм ! Има си други законни начини на протест .....
104
6
 
15
 
! Отговори
anon преди 4 години
Вместо да кърти перките и сега да го съдят, трябваше да съди общината за нанесените телесни повреди. Ама то акъл трябва...
103
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кубовете сами се разлепиха и разместиха. А на места широките луфтове между плочките( пред КТБ) са запълнени с нещо като маджун.