Като няма правила за тротинетките по улиците, ще цари хаос

Частната фирма си носила риска за кражбите
37
Като няма правила за тротинетките по улиците, ще цари хаос
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тротинетките по софийските улици, а и тротоари, е нова ситуация за обществото и докато правилата за движението им не са зададени, ще има хаос, смята общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера.

Още по темата

"Ясно трябва да се очертаят възможностите на институциите да контролират процеса", смята той.

Според него по директива електрическите тротинетки са приравнени на велосипедите и най-простото нещо е било преди да ги пуснат в движение в столицата, да се направи предложение до парламента за няколко поправки в Закона за движение по пътищата част, за да няма проблеми с правилата за движението им.

"Когато се пишат правила и норми, трябва да обезпечим и тяхното спазване. Самото присъствие на една правна норма не означава, че тя ще породи желания ефект, ако няма кой да контролира", коментира Контрера пред БНР.

А по повод кражбите на електрическите скутери, той отсече, че системата за споделеното им ползване е частна инициатива и операторът на услугата си носи стопанския риск.

"Ясно е, че нещо, което е на улицата, винаги може да бъде обект на вандализъм и посегателство", призна общинарят.

Той коментира още, че местата за паркиране на велосипеди и електрически скутери са отнели паркоместа за автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Не трябва да има правила, а забрана за движение на тротоара за електрически превозни средства.
31
1
 
6
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Общината от доста време е за основен ремонт.Не си вършат работата освен ако нямат изгода.Защо не се заемат с трошките и всички автомобили ,които не си плащат данъци ,а заемат общински паркоместа.Да оправят паважите в София,всички са като картофена нива,невероятни бабуни и какво ли не.Да не говорим колко кръстовища са обрасли с клони и не се виждат светофарите и пътните значи.
30
0
 
5
 
! Отговори
само питам преди 4 години
тия умните оправиха каруците , сега ще оправят прословутите тротинетки , с каква категория ще се карат все пак има закон за движение по пътищата ами ще имат ли гражданска . ако тротинетка предизвика птп .?
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм За да се намалят вредните емисии с всички, възможни средства, но ел-автомобилите и опази Боже тротинетките няма как да свършат тази работа. Поне и с технологиите с които разполагаме сега. Така че тия возила и особено тротинетките, не са нищо повече от скъпи играчки за не особено умни хора, който разбира се няма да продължи дълго.За съжаление, арабелите още дълго ще печелят петро-долари и ще ни тровят.
28
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разумното решение и май е единствено, е пълната забрана на велосипеди и тротинетки в София. За нарушаването на забраната затвор и голяма глоба.
27
3
 
8
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Бай тиква не разбира, че до 5 години ще има повече тротинетки от колкото коли по пътищата в София.Тикво, ако не беше толкова *** щеше да си ***!!!
26
4
 
4
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Тротинетката да е с предимство винаги с изключение на железопътните превозни средства като влакове и трамваи.Само, че бай МУТРА ПОЛИТИК има проблем с това: - мързи го да прави нови закони, защото е политик от мързеливите - как така някой ще му отнема предимството. неговия джип струва 300К
25
1
 
0
 
! Отговори
Лорд Тенретни преди 4 години
До 22Не всички са мутри! Някой сме добро бизнесмени, а не жалки плебеи.... МуухаххахаНяма какво да говорим! Ние сме номер едно. Хайде да не спорим.
24
7
 
4
 
! Отговори
Светльу Комунизма преди 4 години
Колко трябва да се оглежда всеки шофьор да не му изскочат тротинетки от някъде си.Колкото трябва, толкова ;)
23
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
С други думи... Искаме да променим закона, ама само ако ни дадете едни пари. Иначе ще ви правим сечено
22
3
 
21
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
И какво ще стане като някой 17 годишен си реши да кара на зиг-заг по Цариградско? Ако някой блъсне тротинеткаджия защото не го е видял и не е бил на пешаходна пътека ще го осъдят за несъобразена скорост. Колко трябва да се оглежда всеки шофьор да не му изскочат тротинетки от някъде си. Какво правим в парка с малките деца? Връзваме ги на каишка за да не ги прегази някой льольо с тротинетка с 20 км в час?
21
1
 
12
 
! Отговори
всяко чудо за 3 дни преди 4 години
За добро или за зло у нас има четири годишни сезона и смея да твърдя, че през по-голямата част от тях на мераклиите за тротинетки ще им е доста некомфортно така, че сами ще се откажат и ще чакат до следващото лято
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе важното е мутрата която ги е пуснала по улиците да прави пачки. Той знае риска знае че и ще има откраднати и закарани по селата, разфасоват електрониката и ще ги хванат за долния. Но са застраховани и застрахователя ще му ги плати. По лошото е че тези таратайки се движат по пътното платно няколко такива щях да ги смачкам. Нито се виждат нито чуват нямат нищо по което да се забележат само някакъ стърчащ колец върху тях.
19
0
 
4
 
! Отговори
Malian преди 4 години
На това старите хора са казвали "На гол тумбак чифте пищови". Когато ги сложиха не знаеха ли,че ще ги откраднат веднага. То е като вица ц?иганите прибрали Айфеловата кула да не я открадне някой.
18
5
 
7
 
! Отговори
3M преди 4 години
А ако има правила, те няма да се спазват! Андрешко винаги се стреми да прецака системата, нали така ни учеха!
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги ли откраднаха вече, какво толкова ги коментирате.
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла България се занимава с проблемите на септичната яма София.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България всичко се прави наопаки и то най-вече благодарение на некадърниците от ГРОБ.
14
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Не го мислете до месец са затворили тия ;)
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсим туристи, тротинеткаджии, работна ръка и някой да намери избягалите затворници. Ами търсете си ги, нас защо да ни интересува?