Голи и боси: 200 души без дом след пожара в Бухово

Евакуацията била трудна заради задушливия дим
6 сеп 2019 10:44,
12
Голи и боси: 200 души без дом след пожара в Бухово
Снимка: bTV

Над 200 души живеят в пострадалия блок при пожара в Бухово. Техните апартаменти са или опожарени, или наводнени след спасителната акция, предаде Би Ти Ви.

Вчера част от тях бяха допуснати до домовете си, за да спасят малкото останала покъщнина. Сградата продължава да е опасна.

Още по темата

Мария живее на последния етаж в изгорелия блок. Тя разказа, че не е успяла да се качи до апартамента си след инцидента. Не са ѝ разрешили, защото има шанс от пропадане на носещи стени.

„Когато започна пожара си бяхме вкъщи, даже си готвех, а дъщеря ми гледаше телевизия в хола. Изведнъж моят син извика: „Мамо, гориш”. Като се показах на прозореца цялата сграда беше пламнала”, разказва жената пред bTV.

Тя сподели, че трудно са се евакуирали заради задушливия дим. Спасили са се благодарение на доброволец, който се е притекъл на помощ. „Нищо не ни остана, голи и боси сме. Дъщеря ми е на 13 г., синът ми е на 10 г., който с каквото може да ни помогне – ще бъдем благодарни”, призова Мария.

Хората разказаха, че това е втори подобен пожар в тази сграда. Според тях, първият път не са взети необходимите мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Анонимен 8Че каква е тая застраховка, дето не "поема" нищо? Най-евтината, която намерихте ли?
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В повечето жилищни сгради стълбището, тавани и мазета са превърнати в място за складиране на вехтории или дърва, пак късмет че са успели да излязат невредими.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега предизборно политиците да помогнат на хората а не само да раздават кебабчета да гласуват за тях, да вземат да почнат да си заслужават вотовете не само да си ги купуват
5
11
 
18
 
! Отговори
Димо преди 4 години
Аман от тарикати хленчещи за пари от държавата.Демократично общество сме,не сме в социализЪма и всеки получава блага според труда си.Плащам предвидливо цял живот застраховки,за да имам спокойствието при подобни инциденти.Това не е война,не е потоп или паднал метеорит в къщата ти,това е немърливо отношение към собствеността си и аз ,заедно с другите съвестни граждани трябва да му плащам...ЗАЩО?
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"След първия не били взели мерки"Познавайки бг-народопсихологията, мерките са стрували по 5 лв на апартамент, но нашенецът не е про3 да си дава парите друг да му ги харчи.
3
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По едн оттелевизиите казаха, че пожарът е тръгнал от майстори, които били наети да го ремонтират обаче без договор, разбира се майторите са си заминали.
2
3
 
18
 
! Отговори
200избиратели преди 4 години
Сега, преди изборите ще ви построят нов блок безплатно.
1
2
 
17
 
! Отговори
Червен каскет преди 4 години
Нека Всемогъщия Премиер Съединител да им подсигури, все пак са му електорат.