Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша

Полицията глоби Пол Найденов
Обновена: 7 сеп 2019 20:37 | 7 сеп 2019 20:35, Нели Христова
186
Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша
Снимка: Facebook

Първата глоба за управление на ел. тротинетка по улицата вече е факт. Полицията написа акт на Пол Найденов, който стана известен в медиите след интервю със заглавие "Какво е да си от третия пол? Историята на Пол Найденов".

"През цялото време карах плътно в дясно, съвсем бавничко. Тази тротинетка в икономичен режим, в който аз я използвам, не може да развие повече от 15 км/ч", разказва пред bTV мъжът. Той се движел по бул. "Драган Цанков" на 4 септември, денят, в който ел. скутерите бяха обявени за незаконни.

В района на кръговото на телевизионната кула полицаи му издават акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. В него е записано, че е нарушен текст от закона, който казва, че по пътищата за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер.

Оказва се, че всеки, който си е купил тротинетка от магазина, не може да я кара по улиците. Установени правила има само за скутерите, които се предлагат в столицата от частната Lime. Те са описани в меморандум, верифициран от компанията.

"В акта пише, че тротинетката не е регистрирана по надлежния ред, а в момента такъв надлежен ред липсва. В КАТ се опитах да си регистрирам тротинетката, за да нямам повече такива проблеми, но ми отказаха", допълва Пол Найденов.

Междувременно социалните мрежи се напълниха със снимки на скутерите захвърлени на различни места. Кадър в "Забелязано в София" показва тротинетка, която излиза от обществена тоалетна. Друг се е "качил" върху спирка, трети се подава от кофа за боклук. Тротинетки се срещат захвърлени на пътя, върху пейки в парка и дори в асансьори на сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
20
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
В тази връзка нашите сега се сетиха, че са незаконни, а в същото време няма как да си я "озакониш" (т.е. регистрираш). Вместо да върви срещу гражданите, общината и държавата трябва да измисли вариант, който е удобен за всеки. Регистрация на тротинетка онлайн в някаква форма, описвайки собственик и параметри би трябвало да им е достатъчно. Ама дай да забраняваме наред, когато маса народ вече си купиха Ел. тротинетки. В нашият офис много хора си взеха и ги ползват ежедневно - всички са над 35г.
73
9
 
16
 
! Отговори
Марин преди 4 години
Диваци сме били диваци и ще си останем.
72
8
 
15
 
! Отговори
До 82 преди 4 години
Ти с глава в земята ли живееш? Lime е най-голямата компания в света, предлагаща скутери под наем. Частно финансирана е. Какви еврофондове, какви 5лв. Останалото е просто мода. Цените на ел. тротинетките паднаха доста в последните години и много хора по цял свят започнаха да си купуват. Компактни са, за разлика от велосипед, и лесно може да си ги прибереш в офиса, заведение или градски транспорт.
71
4
 
6
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 4 години
китайците, ...... и тайванците правят дъмпинг на *** си по цолея свят. подкупните местни мижетурки им дават обществени места за паркинЗи. в швейцария също пробваха, дори с колелета. удавихме ги в езерото. макар че сега има швейцарски и създават същите проблеми като в софия.
70
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност знае ли се от къде и защо се пръкнаха тези тротинетки? Да не би да е пак някаква заигравка с кинти по Евро Фондове,или ,,самоинициатива'' на Общината с ,,народни'' пари.Мирише на крупна кражба на държавни средства. Да се намесва ДАНС там,какво чакат още?
69
10
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До ТатоКаруцата има регистрационен номер.Всезнайко
68
3
 
12
 
! Отговори
реал преди 4 години
вижте какви злобни нещастници радват се за злото и какво от тези тротонетки за малко книжки и категория ще искат такава простотия няма никаде в планетата земя
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хабиб. Абу Даби.
66
4
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
КАКВО Е КАРУЦА КАРУЦАР ТРОТИНЕТКА ТРОТИНЕТКАР
65
6
 
25
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Тротонетките замърсяват околната среда.Треби да имат катализатори и магнити,които да улавят електроните излизащи от ауспухът им,в резултат на ядренният синтез в рамката.И аз да напиша една глупост,както катаджията.
64
0
 
22
 
! Отговори
сульо преди 4 години
До АнонименКак кой разреши да се карата LIME в София? този на когото са си платили....
63
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай забрана за всички тротинетки, с изключение на тези за наемане. Ей хора, шега ви се струва, ама тея правят сериозни пари от нищото. Големите им рзходи отиват за адвокати ...
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В него е записано, че е нарушен текст от закона, който казва, че по пътищата за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер."Всички помним, че първата работа, когато ни взимаха колело, беше да отидем в кат, да ни го регистрират ... Хайде стига. 95% от тея машинки, не могадат да вдигнат, колкто може един 12 годише на колело.
61
2
 
30
 
! Отговори
Тато преди 4 години
Каруци може, а тротинетки не. Айде да ме хванат КАТ, когато си взема тротинетка. Ще им спирам , ама в друга вселена.Това е безобразна анархия. Индианците мъчат конете, създават хаос, птп-та и все се измъкват...
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам ел.велосипед и е супер машина с голям багажник и е супер, но само за страни в които има хубави велоаелеи, а не две черти на пешеходната зона, че да се разкарват всякакви ...
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Куче влачи рейс!:)"Интересно колко е дотирал ЕС, за вноса на тези Ел.скутери"Nищо. Lime e американска компания и се възползва от факта, че за вноса от Китай, на електрониката не се плащат толкова високи мита (води се електроника а не превозно средство), а цеата е много ниска, защото се поръчват в 6 цифрени бачове, вече. Да не, реализират почалба от 25-40 лева, при това с парите ,които плащата за да ги зареди някой. След 30 дена се чупят и карат нови и са на по 30-40% печалба
58
1
 
15
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
А ел. велосипед, и той е с мотор и не е регистриран.
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Поредното демократично безумие : Разрешават продажбата на нещо ,което не може да се използва ,без регистрация . Така УМИШЛЕНО се създава хаос ,нарушения ,престъпност."Реално погледнато, можеш да си купиш автомобил, без да имаш книжка. Всъщност, няма никаква законова пречка, дори и 15 годишен да има автомобил. Просто не може да го кара :)
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е до скутерите ... ъъ торитнетките ... дали са опасни или не.Опира до лобито. Lime, сега са дали на когото трбява. СЛедователно, ако искаш да си купиш скутер, ще е нелегално да се кара, но само техните ще са легални. Все едно, такситата, да забранят на хората, да притежават автомобили :)А и тоя палчлко също е в играта. Всеки знае, че никой не го понася и го вика, да прави золуми, за да "насочи общественото мнение".
55
1
 
20
 
! Отговори
man преди 4 години
тротинетките да са ни проблема.. а каруците, разбитите пътища, джигитите?