Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша

Полицията глоби Пол Найденов
Обновена: 7 сеп 2019 20:37 | 7 сеп 2019 20:35, Нели Христова
186
Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша
Снимка: Facebook

Първата глоба за управление на ел. тротинетка по улицата вече е факт. Полицията написа акт на Пол Найденов, който стана известен в медиите след интервю със заглавие "Какво е да си от третия пол? Историята на Пол Найденов".

"През цялото време карах плътно в дясно, съвсем бавничко. Тази тротинетка в икономичен режим, в който аз я използвам, не може да развие повече от 15 км/ч", разказва пред bTV мъжът. Той се движел по бул. "Драган Цанков" на 4 септември, денят, в който ел. скутерите бяха обявени за незаконни.

В района на кръговото на телевизионната кула полицаи му издават акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. В него е записано, че е нарушен текст от закона, който казва, че по пътищата за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер.

Оказва се, че всеки, който си е купил тротинетка от магазина, не може да я кара по улиците. Установени правила има само за скутерите, които се предлагат в столицата от частната Lime. Те са описани в меморандум, верифициран от компанията.

"В акта пише, че тротинетката не е регистрирана по надлежния ред, а в момента такъв надлежен ред липсва. В КАТ се опитах да си регистрирам тротинетката, за да нямам повече такива проблеми, но ми отказаха", допълва Пол Найденов.

Междувременно социалните мрежи се напълниха със снимки на скутерите захвърлени на различни места. Кадър в "Забелязано в София" показва тротинетка, която излиза от обществена тоалетна. Друг се е "качил" върху спирка, трети се подава от кофа за боклук. Тротинетки се срещат захвърлени на пътя, върху пейки в парка и дори в асансьори на сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
13
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Днес видях "нов" Рейндж на който германеца му е взел живота, с отрязан катализатор да оставя черен облак и... Ами водеше сватба, на 20 метра след него един от кервана беше кабрио, кефеха се. Веднага вдигнах прозорците, карах като *** само да се махнат. Но тротинетката, е нещо извънземно за тях. Лудите са на свобода, санитарните емигрираха.
53
2
 
7
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Ама ако тротинетката е на Данчето, може. Молете се гроб да не внесат любовници от Просия под наем, че тогава и затова ще налагат актове.
52
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са некачествени китайски тротинетки.Ние си имаме качествено гориво от Лукойл, най-качественото в Европа и снего ще си караме към светлото бъдеще на Доган.
51
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че катажите раздават глоби си е в кръга на нещата. По интересното е кой разреши тези тротинетки да се паркират на пъпа на София да се карат нерегламентирано и да стават претпоставка за катастрофи. Кои прибират мангизите от даването под наем на тротинетките. . Другарко Фандупкова ти както винаги си ни чула ни видела ни разбрала. Нали *** другарко ти не си от София нито си Кмет ти си от Самоков и си само за малко.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен ЛУКОЙЛ -76 % СОБСТВЕНОСТ НА ,,РОТШИЛДГРУП ,,ХОЛАНДИЯ - СПРАВКИ А. ТОДОРОВ НЕМОЙ РУКИТЕ ,КЕ ТИ ОТКИНАТ ГЛАВАТА !
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днеска докато се разхождах в София някакъв возещ се на тротинетка с 50 кила наднормено тегло ми се пулеше и плезеше.
48
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато ДПС са на власт в България, всичко, което може да застраши ограбването на народа от Лукойл ще бъде пресечено с помощта на полиция и жандармерия.
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното демократично безумие : Разрешават продажбата на нещо ,което не може да се използва ,без регистрация . Така УМИШЛЕНО се създава хаос ,нарушения ,престъпност.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Вие на Ковачки ли робувате с ел.тротинетки? Айде да не се обвиняваме, а да решим проблема тротинетката е традиционно използвана от деца, не е сериозно.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е Вальо Златев да отчете печалбата за Лукойл в Маскава, без да плаща данъци в България, а *** да кара с най-некачественото гориво в Европа. Заслужавате си мизрерията, защото я търпите.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Ама в сравнение Гербаджииската простащина в ,,Чума по прасетата,, милиционерската простащина е ,като шега .
43
1
 
5
 
! Отговори
Важни са Немск.Лобит преди 4 години
До Куче влачи рейс!:) Вносителят на скутери, а не производителят, плащат на Е.Бюрократ над 20 000 евро за сертифициране на всеки отделен модел скутер, към една и съща марка, за да могат да се движат по немските улици!!!:)Познайте коя е тази фирма, която може да си позволи толкова голяма такса за сертифициране, при положение, че дори производителят в Сингапур не продава директно, повече от 100 бройки, годишно...Технологичен монопол, но на Бюрократично ниво, защото Екологията не е важна!!!
42
2
 
5
 
! Отговори
Куче влачи рейс!:) преди 4 години
Ще напомня, че цената на тези публични скутери, във фирмата производител е между 400 до 700 евро, при това към крайни клиенти, на дребно, в Сингапур, транспортът до Европа е само 200 евро...Интересно колко е дотирал ЕС, за вноса на тези Ел.скутери, защото всички регулации тръгнаха от Германия, където е представителството на тази фирма от години, а цените на скутерите бяха двойни, ако не се поръчат директно от фирмата производител...:)
41
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ъцзпараграф 22 хаха,няма такава държава,глобяват те защото не си регистрирал нещо ,което не се регистрира
40
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната милиционерска простащина в услуга на петролната мафия на олигарха Златев.
39
9
 
11
 
! Отговори
До раята преди 4 години
Трябва всички да робувате на Лукойл и Доган. Никакви електрически превозни средства. Всички, чинно със старите бракми за некачествено гориво при Лукойл!!!И БЕЗ ОПЛАКВАНИЯ!!! ГОРИВОТО Е МНОГО ХУБАВО, КРЪЩАВАНО Е В БЪЛГАРИЯ!
38
4
 
6
 
! Отговори
Скутерът цени времет преди 4 години
Няма по-удобно средство за Зимата. Пази ви топло, като ви позволява да подритват е и да се стоплят, не е вледеняващ, като колелото, има круиз контрол и може да регулира постоянна скорост...Сгъваем, лесно преносим, компактен, влиза във всякакъв багажник, може да ви спести над 2 часа в задръствания в Столицата, но не е подходящ при дъжд...
37
2
 
31
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
Проблема, е че са незаконни и трябва да се регистрират в КАТ за да не подлежат на санкция, но от друга страна КАТ отказват регистрация понеже не знаели , как да ги регистрират...и това, ако не е безумие....
36
2
 
25
 
! Отговори
Скутерът е без пол! преди 4 години
Никой няма интерес да узакони тази манна небесна! По-лесно е да се разреши на една фирма монополизирала цяла Западна Европа, да играе на ниво Правителство, като получи ексклузивни условия, а е странно, защото това се случва именно в ЕС, където уж има свобода на продвижването?!:)
35
0
 
13
 
! Отговори
ined преди 4 години
На третополовите им е разрешено да карат само тротинетки с 3 колела