Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша

Полицията глоби Пол Найденов
Обновена: 7 сеп 2019 20:37 | 7 сеп 2019 20:35, Нели Христова
186
Сагата с тротинетките продължава: КАТ раздава глоби, скутерите - в коша
Снимка: Facebook

Първата глоба за управление на ел. тротинетка по улицата вече е факт. Полицията написа акт на Пол Найденов, който стана известен в медиите след интервю със заглавие "Какво е да си от третия пол? Историята на Пол Найденов".

"През цялото време карах плътно в дясно, съвсем бавничко. Тази тротинетка в икономичен режим, в който аз я използвам, не може да развие повече от 15 км/ч", разказва пред bTV мъжът. Той се движел по бул. "Драган Цанков" на 4 септември, денят, в който ел. скутерите бяха обявени за незаконни.

В района на кръговото на телевизионната кула полицаи му издават акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. В него е записано, че е нарушен текст от закона, който казва, че по пътищата за обществено ползване се допускат само моторни превозни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер.

Оказва се, че всеки, който си е купил тротинетка от магазина, не може да я кара по улиците. Установени правила има само за скутерите, които се предлагат в столицата от частната Lime. Те са описани в меморандум, верифициран от компанията.

"В акта пише, че тротинетката не е регистрирана по надлежния ред, а в момента такъв надлежен ред липсва. В КАТ се опитах да си регистрирам тротинетката, за да нямам повече такива проблеми, но ми отказаха", допълва Пол Найденов.

Междувременно социалните мрежи се напълниха със снимки на скутерите захвърлени на различни места. Кадър в "Забелязано в София" показва тротинетка, която излиза от обществена тоалетна. Друг се е "качил" върху спирка, трети се подава от кофа за боклук. Тротинетки се срещат захвърлени на пътя, върху пейки в парка и дори в асансьори на сгради.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Променете закона за придвижване по пътищата заради тоя. Въведете ИК за еди кой си. Наложете стратегията. Ало, в тая държава няма ли заведения за душевно болни?
13
1
 
50
 
! Отговори
123 преди 4 години
Как пък точно третополовия хванаха. Сега ще го изкарат жертва на дискриминация. Нагласена работа.
12
4
 
8
 
! Отговори
Грета Тунберг преди 4 години
Всички ученици да бягаме всеки петък от училище и да блокираме Орлов с лежаща стачка фрайди фор фрийдом да защитим тротинетките и природата и белите мечки от затоплянето!
11
4
 
19
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
И аз това казвам, стига с тези репресивни правилници и закони, хората искат да карат тротинетки по тясното, натоварено кръгово при телевизионната кула, и пишат цели статии в днесбеге, как полицаите им пречат! спрете репресиите! Нека всеки трети пол да може да си кара маратонките с колелца на петите по магистрала Тракия! Свобода на третия пол!
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пол Найденов не е над закона нека положи и 1000 часа обществено полезен труд каките ще ми покажат как се върти метлата.
9
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Как пък точно него глобиха, прилича ми на активно мероприятие на ЛГБТ общността, щедро подкрепена от някое чуждо НПО."Щот` им се е натикал в ръцете нарочно, да търси сензация. Пробвал да я регистрира в КАТ, отказали му, ама той си я кара въпреки това. Щото не можело видиш ли, да му откажат регистрация. Що да не могат? Утре да отиде да пробва да си регистрира картечница в КОС. Пак ще му откажат. Или да регистрира домашен ядрен реактор в МААЕ и после да реве. Джендърска ПР история.
8
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя 2-3 дена е обикалял за да го глобят,да получи още 10 Мин. Известност
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не протестираме сега, ще забранят и кайт-сърфовете на Витошка!!
6
23
 
19
 
! Отговори
До анонимен 6 преди 4 години
Като порастнеш и вземеш книжка,ще разбереш че има правилници и закони и това не е полицейски произвол.АЯйде стига с тая безнаказана слободия!
5
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква изненада, не можело да караш ТРОТИНЕТКА по улиците, нито ролкови кънки, нито летни ски с колелца. Не съм очаквал, че може да има такъв полицейски произвол.
4
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пердедругите си УМИРАТ да са онеправдани, атакувани, онеправдани. Затова парадират при всяка възможност, дано някой ги погледне накриво, и внезапно - цял ден КРАЛИЦА НА ДРАМАТА във фесбук.
3
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре стига с тия *** тротинетки! То път за пешеходци не остана! По Витошка какво ли не хвърчи! Я в коша!
2
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каруци - може.Тротинетки - не.
1
3
 
59
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Как пък точно него глобиха, прилича ми на активно мероприятие на ЛГБТ общността, щедро подкрепена от някое чуждо НПО.