За 9 септември - Надраскаха паметника на Съветската армия в София

Глобата може да стигне до 500 лева
Обновена: 8 сеп 2019 18:40 | 8 сеп 2019 15:45,
939

Паметникът на Съветска армия в центъра на София отново е надраскан. Вандалска проява, шега или целенасочена провокация в навечерието на 9 септември случайни минувачи са забелязали драсканици, които най-вероятно са направени със спрей, в горната част на паметника, така че да бъде затруднено неговото почистване, съобщава Bulgaria ON AIR 

Това не е първият случай, в който Паметникът на Съветската армия става обект на подобна атака през последните години.

За подобно оскверняване законът предвижда санкции от 100 до 300 лв. за първо нарушение и до 500 лв. за повторно.

Тази сутрин Паметникът беше почистен от "Нощните вълци", които разказаха, че на места монументът е бил надраскан с боя, която е почти невъзможно да се премахне и подобни вандалски прояви вече стават редовни.

Този път инцидентът се случва в навечерието на 9 септември и на фона на скандала между Русия и България относно ролята на Съветския съюз за освобождаването на народите от Централна и Източна Европа от хитлеро-фашизма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


939
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
742
1
 
2
 
! Отговори
лъжите на царските преди 4 години
Лъжите на царските лакеи са следните - Ясно е, че след осъществяването на преврата професор Цанков и другарите му са се намирали в едно извънредно тежко положение. Затова те употребиха всички усилия, за да може на всяка цена да се приключи последната фаза на преврата чрез неговото узаконяване. При срещата си с царя професор Цанков убедително и дълго време е увещавал царя да подпише указите, като му дал всички уверения, че няма да допусне проливането на кръв.
741
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борко Немски прекрасно е знаел за преврата и не е предупредил правителството и Стамболийски. Омразата му към Стамболийски, който е искал монархията да се замени с чиста и свята република е известна. После след преврата за десетина години Борис изгражда своя монархофашистки режим и тласка България за втори път да е немски сателит като в първата световна война.
740
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди тръгването на автомобилите министър-председателят Александър Цанков се обърна към царя и му каза засмян: Ваше Величество, историческото перо, с което подписахте новите укази, трябва да се запази като музейна вещ. Царят се усмихна и като възприе идеята му, отговори: Вярно е, аз ще запазя това перо.
739
3
 
2
 
! Отговори
невинният цар преди 4 години
По установен условен сигнал, когато се наложи, тя щеше да ги намери, за да влезе във връзка с тях. Предполагаше се, че като жена, никой нямаше да се противопостави на княгинята да излезе от двореца и да отиде незабелязано до конюшнята, за да вземе чакащият я оседлан неин кон. Така, натоварена да поддържа връзка с царя, тя щеше да се срещне с него, когато стане нужда, и да го информира за хода на събитията. Заедно с княгиня Евдокия аз останах да поддържаме връзка с двореца София, когато стане нужда и да следим за положението.
738
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато се завърнах в столовата, там заварих царя и Багрянов, облечени в ловните си костюми и нарамили ловни пушки, се готвеха да заминат на лов, придружени от княгиня Надежда. Последнята трябваше да вземе своя кон от конюшнята, когато минават край нея и да придружи царя и Багрянов до мястото, около което те щяха да се навъртат.
737
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦАРЯТ ЗАМИНАВА НА ЛОВ ИЗ КАЗИЧЕНСКИТЕ ГОРИЧКИДокато аз обяснявах на телефониста лично заповедта на царя, по съвета на Иван Багрянов, той решил да излязат заедно с него на лов из Казичанската нискостеблена гора, която се простираше между парка на двореца Врана и железопътната линия за Пловдив, дето да изчака по-нататъшния развой на събитията, да обмисли по-нататъшното си поведение и да вземе своето решение.
736
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още ли не е съборен тоя окупационен символ ?
735
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така те откриха свое военно училище, поддържаха голям кадър от офицери и своя военна организация, като явно се готвеха за освобождението на отечеството си. С течение на времето обаче политиката на техните покровители се промени и емигрантите бяха принудени да изтеглят постепенно многобройните си командни кадри и щабове в Югославия и Франция. Българските офицери страняха от тези натрапници, които в своята цялост представляваха една деморализирана сбирщина.
734
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВОЕННИЯТ СЪЮЗ И РУСКИТЕ ЕМИГРАНТИСлед подписването на мирния договор в Ньой победителите ни заставиха да приемем една голяма част от руските емигранти-белогвардейци. Така натрапени, правителството беше принудено да търпи тези емигранти, които използваха нашата толерантност във всяко отношение. Чувствайки закрилата на нашите победители, техните претенции ставаха все по-големи. Емигрантите се бяха забравили до такава степен, че се считаха като негласни окупационни войскови части на съглашенски.
733
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За многобройните му убийства, грабежи, за гаврата със Стамболийски Харлаков е осъден на смърт. Генерал Вълков, изобличен от Харлаков и други свидетели като наредител на репресии и смъртта на Стамболийски е осъден на затвор, като част от затвора му е в концлагера Белене. ЕТО ТАКИВА НЕВИННИ СА ОСЪДЕНИ ОТ НАРОДНИЯ СЪД! Вълков кръволока все едно е помилван даже.
732
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За своите последни престъпления Харлаков и много още престъпници като него, ще отговарят днес пред Народния съд. Часът на разплатата наближава. Възмездието, колкото строго и жестоко да е то, ще бъде дадено. Народният съд ще каже своята тежка дума и за престъпленията на Харлаков, убиецът на Ал. Стамболийски.
731
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В едно село, където избиват 80 души, след убийството им Харлаков нарежда музиката да свири хоро и оставя всички селяни да се наловят на хорото и да играят около труповете на своите избити съселяни.Това е низ от престъпни подвизи, започнали с най-страшното и най-зверско престъпление - убийството на Стамболийски. Престъпни подвизи, които Харлаков и много други като него вършат сякаш с гордост.
730
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той участва и в събитията през септември 1923 година. Онзи кървав септември, през който харлаковци избиха десетки хиляди невинни български граждани. Онзи кървав септември, който работниците и селяните ще има още дълго да помнят.Така в тия мрачни времена Харлаков се подвизава със своята банда палачи, граби, убива и пали.
729
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харлаков казва:- Уволниха ме в 1927 година. Дотогава бях на действителна служба, като офицер. Генерал Вълков изпрати хора в Белгия и Франция, за да ме убият. Сава Киров, сега пълномощен министър, знае много добре за опита да бъда убит. Същото знае и княз Мистерски, полякът в Бордо.
728
3
 
4
 
! Отговори
Червената армия преди 4 години
Освободителка ги подгони фашагите така , че не можаха да си продадат имотите, заграбени от евреите у нас. Сега техни наследници се опитват да се правят на демикрати. Жалка ***
727
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харлаков твърди, че в инструкциите, които му се дават преди заминаването, изрично му се заповядва, да ликвидира на всяка цена Стамболийски. Харлаков поискал писмена заповед, на която Вълков му отговорил:- Никаква писмена заповед. На вас се възлага да ликвидирате Стамболийски. Не сторите ли това, отговаряте с главата си!
726
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Своето участие в залавянето на Стамболийски Харлаков обяснява така:- На 9 юни 1923 година сутринта генерал Вълков повиква Харлаков в Министерството на войната. В кабинета на военния министър, Харлаков заварва професор Цанков и Хр. Калфов. Ген[ерал] Вълков го приема веднага, но не в кабинета си, а в салона за приеми. Там, когато двамата остават на четири очи, генерал Вълков му казва:
725
2
 
3
 
! Отговори
Може и да не е 9.9 преди 4 години
Обаче разплата ще има за тази окипирана и изгорена земя. Прокудени 2 млн българи да дирят къшей хляб в чужбина, тук да вилнеят Ц. банди и да раждат по 10 деца за социални пимощи. Каква Америка, какви 5 лева
724
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харлаков е в ръцете на властта. За своите престъпления, той ще отговаря пред Народния съд. И сега, когато се намира пред народното обвинителство, пред страха от тъй дългоочакваното от отрудения селски народ възмездие, за убийството на Стамболийски, Харлаков не е тъй дързък и смел.
723
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нечистата му съвест го подтиква отново към бягство, но къде? Отначало той се крие в околностите на Габрово. Нямайки възможност да избяга, той се укрива в женския манастир, намиращ се в центъра на града. От там го изгонват. Харлаков отива към близкото кафене, но на излизане е заловен от органите на народната милиция.