За 9 септември - Надраскаха паметника на Съветската армия в София

Глобата може да стигне до 500 лева
Обновена: 8 сеп 2019 18:40 | 8 сеп 2019 15:45,
939

Паметникът на Съветска армия в центъра на София отново е надраскан. Вандалска проява, шега или целенасочена провокация в навечерието на 9 септември случайни минувачи са забелязали драсканици, които най-вероятно са направени със спрей, в горната част на паметника, така че да бъде затруднено неговото почистване, съобщава Bulgaria ON AIR 

Това не е първият случай, в който Паметникът на Съветската армия става обект на подобна атака през последните години.

За подобно оскверняване законът предвижда санкции от 100 до 300 лв. за първо нарушение и до 500 лв. за повторно.

Тази сутрин Паметникът беше почистен от "Нощните вълци", които разказаха, че на места монументът е бил надраскан с боя, която е почти невъзможно да се премахне и подобни вандалски прояви вече стават редовни.

Този път инцидентът се случва в навечерието на 9 септември и на фона на скандала между Русия и България относно ролята на Съветския съюз за освобождаването на народите от Централна и Източна Европа от хитлеро-фашизма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


939
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
682
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С нечовешки сили, със сетни усилия, Стамболийски носи на гърба си своите палачи, докато те с хрипкав пиянски смях се изреждат да се качат на коня. Палачите мушкат с ножовете си Стамболийски, за да го накарат да върви по-бързо, по-лудо, да подскача, за да им достави удоволствие, тъй както воловарчетата мушкат с остен своите волове.
681
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великата сила става смешна с твърденията си, че е освободила един велик народ, които е строил градове, когато по торфените полета дедите на кремълските управници са търсели сладки корени
680
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но палачите остават безчувствени в тази трогателна молба на министър-председателя. Думите му остават глас в пустиня. Те не могат да засегнат закоравелите сърца на безчувствените убийци. На хората-зверове.- Когато ме загубите, тогава ще разберете своята грешка и ще оцените моята загуба. Мен лесно ще погубите, ще обърнете България в арена на междуособни борби, ще хвърлите страната в мрак и ще опръскате градовете и селата на красивата ни родина с много невинна кръв. Това зная добре.
679
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той се обръща към тях с думите:- Защо трябва да ме убивате, когато аз съм необходим на България? Какво ще спечелите с моята смърт? След години ще разберете, че действително съм необходим на България.Стамболийски с мек, добродушен тон, изпълнен с дълбока човечност, която е в състояние да трогне и най-коравосърдечния човек.
678
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държането на палачите на Стамболийски е дръзко и вулгарно. Те се нахвърлят върху довчерашния министър-председател и водач на земеделска България с ритници, хвърлят храчки върху чистото и неопетнено чело и го псуват най-безразборно и цинично. Не стига това. Започва и побоя.
677
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АДСКАТА НОЩ НА ИНКВИЗИЦИЯТА В СЛАВОВИЦАИстината по мъченическата смърт на земеделския м[инистъ]р-председател е съвсем друга. Стамболийски и капитан Харлаков пристигат към 8 часа вечерта на 14 юни 1923 год. във вилата на м[инистъ]р-председателя край с. Славовица. По това време вилата е превърната в същински военен лагер. Тук са събрани голям брой подозрителни лица, облечени в полувоенна, полуцивилна униформа. Тънки и невзрачни фигури шарят насам-натам, като сенки в мрак. Беше се вече стъмнило.
676
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стамболийски, придружен от капитан Ив. Харлаков и другите палачи, пристига във вилата си здрав и читав. По пътя никой не ги е пресрещал и никаква стрелба от въоръжени селяни не е имало. Изглежда, че и самото деветоюнско правителство се е изплашило и засрамило от кървавия садизъм във вилата на Стамболийски на 14 юни 1923 г. през нощта, та е трябвало да заблуди обществото чрез едно лъжливо и на бързо стъкмено официално съобщение около трагичната смърт на Стамболийски.
675
3
 
0
 
! Отговори
ТАКА ЛЪЖАТ ФАШИСТИТЕ преди 4 години
Тази сутрин сведения гласят, че се е влязло в дирите му и че на запад от Славовица, при преследването му била завързана престрелка. Едно последно съобщение от тази сутрин 10 часа гласи, че в тази престрелка Стамболийски бил убит. Правителството съжалява за станалото и е наредило да се произведе строго разследване.
674
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза, че армията на империята на злото е освободила само България. Бих се съгласил с тази теза, ако се изброят окупираните страни иначе се фалшифицира историята
673
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Узнали, че Стамболийски се е оттеглил по посока на Славовица, преследвачите му го дирят от всички страни. Постепенно нови бойни групи и шпиц команди се изпращат към Славовица и пазарджишките села. Славейко Василев и капитан Иван Харлаков са в стихията си. Цялата околия е вдигната на крак. Деветоюнската власт е мобилизирала всичко живо из околията, в помощ на палачите на Стамболийски, за да намерят и заловят на всяка цена непокорния земеделски водач и м[инистъ]р-председател на България.
672
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е свършено вече - казва един от тях - ние не можем да се спасим, освен ако избягаме през граница.- Не, в никой случай не искам да избягам - отвръща гордо Стамболийски.- Не, те ще те убият, Сандьо!- Може би ще ме убият, но аз до последна капка кръв ще отстоявам народната кауза.- Мислите ли - продължава Стамболийски, - че те ще посегнат на моя син, който е в София?- Защо? Какво могат да искат от едно момче, макар и твой син!- Да, така и аз мисля.
671
0
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 711Никой не отрича, че преди 1944 г. е имало репресии.Но трябва ли заради това да отричаме и репресиите след 1944 г.???На моята баба брат и е бил ятак на партизани. Обесен е непосредствено преди 9-ти септември 1944 г. Баба ми така си умря в бедност. Нищичко не са и дали заради това, че брат и е бил ятак!Още го има партизанския паметник на жертвите във Видин.Паралелно с това, много от комунистите, които баба ми познаваше са били тарикати, се замогнаха след 1944 г. Това е факт.
670
1
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До 710Не бъркай паметник за освобождение (Шипка) и паметник на окупатор (Съветски)!Да искаш съветски паметник е все едно да искаш паметник на башибозука в центъра на Батак!Това са националните предатели!За едната власт и паметник на Сюлейман ще направят на Царевец!В София на Василий 2 *** паметник ще направят, само и само цоцализма да е на власт!Това са безродови,национални предатлеи без грам достойнство!Пък и тия които ти хвалиш (Царска Русия) именно комунопитеците ги избиха!
669
3
 
2
 
! Отговори
ТОВАСАФАШИСТОЗВЕРОВЕ преди 4 години
заровени в плитък гроб, който на следващия ден е разкопан, а телата на загиналите са изгорени на клада.
668
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
6 деца от с. Ястребино, разстреляни на 20.06.1943г заедно с родителите си (екзекутирани са общо 18 човека), обвинени в укриване и подпомагане на преминали в нелегалност членове на БЗНС. Извършител е картечната рота на подпоручик Коста Йорданов. Децата са: Стойне- 7г, Иван- 9г и Надежда- 12г 3 от общо 6те деца на Петър Калайджийски, Димитринка Стоичкова- 11г, близначките Ценка и Цветанка- 13г от семейството на Иван Димитров. След разстрела им заедно с останалите възрастни са заровени в плитък
667
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ястребиноСветла им памет на децата, на родителите им, както и на всички загинали с повод или без повод в онези времена! Светла му памет и на Димитър Янев, създал не само тази, а и редица още песни, възпяващи един или друг момент от борбата на обикновените хора за по-добър живот. Тази борба би трябвало да я водим и днес, но почти всички сме обсебени от ценности далеч от истинския смисъл на човешкото съществуване.
666
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надраскайте и паметника на Шипка.Няма да се учуда.
665
0
 
2
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До 698Егати мисълта, цоцализма се провали не защото беще дефектен и защото издигаше мързела в култ, а защото цоцалистите които идват на власт са всъщност зли капиталисти които имат за цел да сринат цоцализма и да го оченят! Още малко и Ленин и Сталин ще изкараш капиталисти, само и само да оправдаете греховете си! Сталин е избил милиони за да може хората да намразят цоцализма които той е проповядвал защото е бил зъл капиталистически шпионин! Е, това вече надминава всички филми които бях чувал!!!
664
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в България има фашизъм от 9 юни 1923 година. До 9 септември 1944 година. Избити са огромен брой интелигенти, работници, селяни от царския режим. Избивали са и децааа.
663
0
 
7
 
! Отговори
Милчо преди 4 години
..........Тази сутрин Паметникът беше почистен от "Нощните вълци"....Беше изплакната урината от няколко руски кенефаджии :)))))))))))))))))))))))))))