Helpbook оплакване: Заведение "шумозамърсител" в Студентски град

И още сигнали - недовършени ремонти, липса на антипаркинг колчета...
10 сеп 2019 17:15, Анисия Иванова
5

Снимка: Helpbook

Системното нарушаване на Наредбата за шума ескалира особено през топлите месеци. С такъв проблем денонощно се сблъсква наш потребител, живеещ в "Студентски град“. Ето какво какво е описал в сигнала си до Helpbook.info: "Заведението се намира на ул. "8-ми декември“ №45 и е с лятна тераса, която е разположена на ул. "Акад. Николай Стоянов“ №13.

От откритата част на заведението, където липсват каквито и да е шумопоглъщащи структури, кънти денонощна музика, която категорично е извън всякакви норми, както и категорично не спазва приетите за тихи часове за урбанизираните райони, а именно часовете между 14-16 и след 23 ч, а в почивните дни след 22 ч., като дори в късните часове музиката става още по-силна.

От април месец тази година живущите срещу заведението подаваме безброй ежедневни сигнали на 112 и директно в 7-мо районно, на който до този момент се отзова полиция два пъти, като дори тогава органите на реда не си свършиха работата, не написаха нито предписание, нито акт на заведението и дори ни посъветваха сами да се оправяме със собствениците. В цяла София няма друго открито заведение, което толкова нагло да не спазва законовите наредби. Обръщаме се с огромна молба за незабавни мерки спрямо заведение Buddha Bar", пише в сигнала.

Преминаваме към сигнал за недовършени ремонти на улична инфраструктура в Русе. Още преди няколко месеца започнали ремонти на тротоарите, но повече от месец от строителите няма и следа. Недовършени ремонти пречат на всички, които живеят в съседство, а прахът, който се вдига във въздуха - на всички в града.

Следващият сигнал е за недобре свършена работа от служители в район "Красно село“. След подадено оплакване още преди два месеца за запушена шахта и липсваща решетка, същата е възстановена, но работата е свършена частично, тъй като е пропуснато почистване на съоръжението и наводняванията на улицата продължават.

Завършваме днешния обзор с два сигнала от район "Възраждане“. Пред блок в квартала редовно се паркира на тротоара, което прави невъзможно ползването му от пешеходци. Проблемът се задълбочил с оформянето на зелена зона в близките улици.

В съседство се установява аналогичен случай - паркирането по тротоара и пътното платно е безразборно, което затруднява предвижването пеша и разминаването на колите. Нашият потребител иска да се поставят антипаркинг колчета и се надяваме за бърза реакция от компетентните органи.

Ако видите нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.  Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Граничар преди 4 години
В Студентски град всички заведения са и "културозамърсители" и "манталитетопонижители".
2
1
 
7
 
! Отговори
Предприемач преди 4 години
Буда бара го пазят от седмо РпУ. Там даже се продават и дрога. Къде са тръгнали тия да се оплакват незнам
1
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Сигналите за Русе следва да се разгледат от отговорния за града служител свещеник Дирайр Хадавян, тези за София от протопрезвитер Кусан Хадавян.