Скутерите Lime вече си имат конкуренция, цените – същите

Новите предлагат бонус, ако не зарежеш тротинетката
10 сеп 2019 16:00, Нели Христова
52
Скутерите Lime вече си имат конкуренция, цените – същите
Снимка: MobileBulgaria

Преди няколко седмизи, споделените електрически тротинетки Lime се появиха по улиците на София. От тогава, зелените машини се сляха с облика на града, появявайки се навсякъде - по улици, пътища, в асансьори, надничайки от някое скришно място или от багажника на автомобил.

От днес обаче те вече имат конкурент, защото в столицата заработи и Brum - друга компания за споделяне на електрически скутери, която използва платформата на Bird.

Компанията Bird предлага на независими оператори да създадат свои флотилии от ел. тротинетки, където поискат. Тя осигурява и скутерите на производствени цени, а операторът може да ги брандира със своето лого. Разбира се, Bird получава процент от всяка наета тротинетка.

Процедурата е същата като при Lime - всеки, който иска да вземе скутер, сваля приложението и сканира кода на избраната тротинетка. Така тя се отключва и е готова за каране. В София вече има десетки скутери и обозначени паркинги, където да бъдат оставени машините.

Цената не е по-ниска от тази на Lime. Всъщност е същата - 1,50 лева за отключване и 30 стотинки на минута. Новите потребители, които се регистрират в приложението, имат право на 15 минути безплатно каране на стойност 8 лева.

Скутерите на Lime буквално биват зарязвани навсякъде, което принуди общината да проведе разговор с оператора, за да настоява да бъде изграден механизъм, с който ще е сигурно, че тротинетките ще бъдат връщани само на обозначените места. 

Brum има решение на проблема - от компанията стимулират своите потребители, като ти връщат 50 стотинки от цената ако върнеш скутера на обозначените паркинги.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"седмизи" :) хаха!
6
0
 
12
 
! Отговори
Pavel преди 4 години
много яка система са измислили, 50 стотинки, ако трябва да биеш километър път, а пък до тук си платил 10 лева за каране, примерно... успех с две думи. Само да не им плащаме пак ние масрафа.
5
1
 
3
 
! Отговори
пф преди 4 години
До НИК, АнтонТрябва освен да се чете и да се вниква в съдържанието.При регистрация (първа в приложението) имаш право на 15 мин.
4
0
 
25
 
! Отговори
смях преди 4 години
30 стотинки на минута ????? Тва кара ли го някой ?
3
3
 
6
 
! Отговори
НИК преди 4 години
Коментирам само съдържанието на статията: Ей такива неща не са ми ясни "имат право на 15 минути безплатно каране на стойност 8 лева". Как така се случва да е безплатно карането и да си го заплатиш в същото време. Нещата си противоречат отвсякъде.Списарушки, със здраве!
2
0
 
34
 
! Отговори
Антон преди 4 години
"имат право на 15 минути безплатно каране на стойност 8 лева."Само на мен ли ми се струва, че самото изречение е абсурдно...
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези новите ще ги глобяват ли?