Скутерите Lime вече си имат конкуренция, цените – същите

Новите предлагат бонус, ако не зарежеш тротинетката
10 сеп 2019 16:00, Нели Христова
52
Скутерите Lime вече си имат конкуренция, цените – същите
Снимка: MobileBulgaria

Преди няколко седмизи, споделените електрически тротинетки Lime се появиха по улиците на София. От тогава, зелените машини се сляха с облика на града, появявайки се навсякъде - по улици, пътища, в асансьори, надничайки от някое скришно място или от багажника на автомобил.

От днес обаче те вече имат конкурент, защото в столицата заработи и Brum - друга компания за споделяне на електрически скутери, която използва платформата на Bird.

Компанията Bird предлага на независими оператори да създадат свои флотилии от ел. тротинетки, където поискат. Тя осигурява и скутерите на производствени цени, а операторът може да ги брандира със своето лого. Разбира се, Bird получава процент от всяка наета тротинетка.

Процедурата е същата като при Lime - всеки, който иска да вземе скутер, сваля приложението и сканира кода на избраната тротинетка. Така тя се отключва и е готова за каране. В София вече има десетки скутери и обозначени паркинги, където да бъдат оставени машините.

Цената не е по-ниска от тази на Lime. Всъщност е същата - 1,50 лева за отключване и 30 стотинки на минута. Новите потребители, които се регистрират в приложението, имат право на 15 минути безплатно каране на стойност 8 лева.

Скутерите на Lime буквално биват зарязвани навсякъде, което принуди общината да проведе разговор с оператора, за да настоява да бъде изграден механизъм, с който ще е сигурно, че тротинетките ще бъдат връщани само на обозначените места. 

Brum има решение на проблема - от компанията стимулират своите потребители, като ти връщат 50 стотинки от цената ако върнеш скутера на обозначените паркинги.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"право на 15 минути безплатно каране на стойност 8 лева"....Мда, много целомъдрено!
46
0
 
3
 
! Отговори
azz преди 4 години
До автора-прегледайте пак някъде значението на думата "конкуренция"....
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Малко калпаво е написано. Нов клиент (първоначелен клиент, който за първи път го ползва) има право на едно безплатно возене, което да е до каксимум 15 мин и би струвало 8 лв.
44
0
 
14
 
! Отговори
бротално преди 4 години
20лева на час?! по-добре да спестиш малко пари и да си купиш колело или собствена тротинетка
43
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе това с тия тротинетки няма да стане, поне не и у нас. Няма регламент, няма нищо.Една група от хора са решили, че да си модерен е най-фешън. Ми, няма да мине номера им.Отделно да кажа, че преди 30 години, ако мъж се качеше на такова нещо и то с обръснати крака- ми щяха да го спукат от подигравки в обществото.А, тУртУнетките, ще си идат, точно като всяка мода. Може 2-3 години, може и 10-15, но ще идат в кошчето на историята. Пеееерастията и тя!
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко ли са ни блондинките по улиците, че сега и "прогресивните" плъзнаха с детски колелца. :-)
41
2
 
10
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Тротинетките са забранени вече по пешеходните пътеки в Мадрид.В неделя бях по центъра и полицаите масово правеха забележки на тротинетките - ходете на пътя.Не знам как тази новина не е отразена от българските медии.Все още може да се ползват в парка El Retiro но с много ниска скорост.Очаквам в скоро време да има и глобени за каране на тротинетки по пешеходните пътеки.
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"15 минути безплатно каране на стойност 8 лева" - че кое му е безплатното, 8лв си е
39
4
 
6
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Само това липсваше по улиците. Не са ли достатъчни велосипедистите, неориентираните пешеходци и наглите шофьори? Тези с тротинетките и велосипедистите карат както си искат и където си искат, за тях май няма правил за движение по пътищата!
38
4
 
14
 
! Отговори
Норге преди 4 години
Купих на детето електрически скутер и естествено реших да го изпробвам и аз. Ей така, от чисто любопитството. Ами страхотно удобство си е. В момента обмислям да купя и за себе си. Има страхотни предложения на машинки, които са с пробег над 100 километра с едно зареждане и същата максимална скорост. Невероятна алтернатива на какъвто и да било друг транспорт, особено през топлите месеци на годината.
37
2
 
7
 
! Отговори
Покарайте, вижте... преди 4 години
Тук коментират хора, които никога не са карали скутер и не знаят защо спорят, но всички сме карали колелета, и затова дайте сега да спорим за колелетата, че са по-добри?!:)
36
0
 
3
 
! Отговори
Може, но трудно преди 4 години
До НИКС малко дете, с прехвърляне от превозно средство в превозно средство, пазаруване на бързо или само от гледна точка на съхранението или не изпотяване, си струва да се помисли какво се жертва, ако се заложи на несгъваемо колело, а на скутер...Естествено по-добре е с колело, по-здравословно е, но е и по-студено зимата, а това с няколко комплекта дрехи, си е мъчно занимание, ако нямаш време и условия...
35
3
 
0
 
! Отговори
Мислете... преди 4 години
Производствената цена до краен клиент, с всички допълнителни разходи е между 400 до 700 евро...
34
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Няма претрепани.Ти колко очакваш да са?100000? Милион?Ами ще те разочаровам.Тротинетката е доста безопасно превозно средство. И да паднеш - изтупваш се и продължаваш.
33
0
 
3
 
! Отговори
НИК преди 4 години
До Може и още какДавам ти + за вторите 2 изречения, но 20-те минути не съм съгласен. Ставаш по-рано, имаш време нормално да си отидеш на работа. С дрехи за колоездене и работа... и пак могат да се съчетаят нещата... хем сух и навреме на работа. Про желание и условия всичко се случва.
32
0
 
9
 
! Отговори
смях преди 4 години
м/у другото , като всяко ново нещо, и това ми е леко непознато. няколко човека повдигнаха темата но да попитам и аз :- по пътя ли се движат или по велоалеите.- нужна ли е каска.- нужна ли каска.- нужен ли е номер.- кво става ако двама със скутер се ударят. Важат ли правилата за двжиен по пътищата.- трябват ли му зимни гуми зимата.- трябва ли светлоотразителна жилетка.- можеш ли по селски пътища да го караш, като колело да речем ?- а по междуградски ?
31
0
 
3
 
! Отговори
Може, но не за всичк преди 4 години
В България окажете ли се неадекватни да си пазите превозното средство, ако пострадате физически, няма как да задържите собствеността си, следователно няма как да се докаже или твърди, че сте били с ел.скутер...
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интересно ми е колко претрепани има с тия тротинетки из нашите дупки и защо не съобщават тази информация ?
29
1
 
14
 
! Отговори
Може и още как преди 4 години
С костюм, пробвайте да изминете 8 километра за 20 минути в час пик, без да се изпотите и да станете на мaймуна...:)Хубава иновация, но не трябва да се забраняват личните скутери на собственици на такива, иначе обществените ще започнат да имат текучество...На мокро избягвайте резки движения, да не прегърнете нещо по твърдо...
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1530 ст. на минута. Как ги изкара тези 30 ст. ?10 минути е 3лв. и още 5 мин. 1.50 лв. = 4.50 лв.Пък и 5/6 плюса му нацвъкали :) . Ай, какви неграмотници и слабаци по Алгебра...