Румен Радев: Училището е свято място!

Той присъства на откриването на учебната година в 18-то СОУ
Обновена: 16 сеп 2019 13:48 | 16 сеп 2019 11:23,
30
Румен Радев: Училището е свято място!
Снимка: архив, Булфото

Българското училище не е само храм на знанието, а и святото място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности, каза президентът Румен Радев по време на откриването на учебната година в столичното 18-то СОУ „Уилям Гладстон“.

Още по темата

Президентът благодари за възможността да сподели вълнението от съкровения ден, в който първият училищен звънец отеква в цяла България.

„Това е денят, в който нашите деца отново прекрачват прага на училището, за да поемат по светлия път на знанието. Поколение след поколение жадният за просвещение българин предава този скъп завет на своите деца. Знам, че най-вълнуващ е денят за всички първокласници, а той е и не по-малко вълнуващ за техните родители“, каза още той, цитиран от "Фокус".

Президентът допълни, че ако искаме училищата ни да са конкурентоспособни в условията на новия свят, те трябва да бъдат подкрепяни както от институциите, така и от цялото общество.

„Училищата трябва да имат прогресивни учебни планове и програми, както и модерна образователна инфраструктура, да пазят и развиват своите традиции, да имат ерудиран и вдъхновен преподавателски състав и да се ползват с подкрепата на родителите“, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
РуРА преди 4 години
***, та дрънка.
20
0
 
5
 
! Отговори
Било е свято преди 4 години
Днес паралелката е място за изява на странностите на едно СОП-аджииче, същевременно е и място, където две екзотични си пускат музика и си приказват, ако на двора е студено и не им се чака там да започнат да раздават храната, която на тях им се полага безплатно. После ще си ходят. Паралелката също е и мястото където едно-две разглезени деца агресивно издевателстват над останалите, но даскалът няма право да им отвърти по един шамар, защото те били хиперактивни, а боят не бил възпитателно средство!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА ТО В БЛАТОТО ИМАЛО УЧИЛИЩА ЗА ПРЕКРАСНИТЕ НИ И УМНИ ДЕЦА.....Е ТОГАВА НЕ Е БЛАТО, НАЛИ....
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УЧИЛИЩЕТО Е СЪСИПАНО ОТ КОМУНИЗЪМ И КОРУПЦИЯ
17
2
 
18
 
! Отговори
Чорк преди 4 години
Този за пръв път стъпва в училище
16
13
 
2
 
! Отговори
Дядо Петър преди 4 години
За да привлечете в училищата повече деца въведете задължително изучаване на "Винету".Така повече деца ще имат шанса в бъдеще да станат министър-председатели.
15
1
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Какво проникновение...
14
20
 
2
 
! Отговори
Най добрия президент преди 4 години
Президента знае английски и руски език. Има сиво мозъчно вещество.
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руския пропагандатор, резидента на България Десиславов опорочи всички български празници, включително първия учебен ден, Коледа и Нова Година.
12
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама какъв шамар изпука по герберастките ви *** .На всичките си "водачи"-тарикати и нагаждачи да съберете рйтинга ,да го дадете на "Цецо" да го обработи ,после да го умножите по 2 - ПАК НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ОПРЕТЕ НА РАДЕВ И НА МАЛКИЯ ПРЪСТ.Дали има нещо общо между предишната плюнка и сегашния ПРЕЗИДЕНТ.
11
2
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Радев осиротя след изгонването на Решетников и Малофеев. Вече няма денги, няма нова партия :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
10
10
 
4
 
! Отговори
НЕКЪФ ЧОВЕЧЕЦ преди 4 години
Що го нема Баце да влее с жипката у училищния двор
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислите ли, че шофьора предател би изпуснал първия учебен ден за да си прави пиар и да разпространява пропаганда сред децата?!?!?!?
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу ръцете от децата, ***. Пак е отишъл да си прави пиар руския агент. Незабавна оставка и извинение на българския народ. После затвор.
7
3
 
17
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
Небето е синьо, а тревата зелена. Когато обаче училищата са се превърнали в място на разпространение на една друга зелена трева, то тези места съвсем не могат да се нарекат "святи".КОМСОМОЛЕЦА ДА ВЛЕЗЕ В ЧАС!!
6
4
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Цитат на Радев в училище: "Аз съм аналогов човек" :)))))))))))))))))))))))))
5
3
 
4
 
! Отговори
първолакприфронтовак преди 4 години
Урок по родинознание 1-во отделение. Лошите руснаци окупатори ни разделиха от святия баба.
4
5
 
12
 
! Отговори
Нови насоки ?! преди 4 години
Пенсионираният военен Радев е объркал речите , защото не говори негативно за Б-я и за безпътицата и безперспективата, както сме свикнали от него на Национални Празници !
3
4
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 4 години
Еййййй, тоя човечец един път да го видя усмихнат.Изглежда са му обещали,да вземат Деса в училището ,да бие училищния звънец.
2
2
 
4
 
! Отговори
Похвално преди 4 години
Намерили са клас само с 2 ***, да щракнат Президенто Свят.