Улични проблеми от Helpbook - пропаднал път, счупени плочки...

Сигналите в платформата на Investor Media Group
21 сеп 2019 07:45, Анисия Иванова
9

Снимка: Helpbook

Неприятно, актуално и за съжаление нормална гледка из цялата страна - разбитите улици са навсякъде. В платформата на Helpbook.info ни изпратиха видео от модерния квартал Бояна, в който се вижда положението на улица в района.

Неравности, отломки, камъни, прах все едно си в пустинята и още: "Липсват капаците на каналите и шахтите, на места липсва даже и настилката на пътя. Пътят е пропаднал, а завали ли дъжд се превръща в кална река. Няма канализация, септичните ями се изливат по улицата."

Явно в район "Витоша" проблемът с настилките е масов. В друг сигнал до нас потребителят обръща внимание на спешната нужда от асфалтиране на ул. "Витошко лале" и моли най-сетне да се обърне внимание на сигналите му.

Разрушения не липсват и в столичния комплекс "Младост", като този път са в тротоарната част. Потрошени плочки, отломъци и дупки тормозят пешеходците - проблемното трасе е потенциално опасно, още повече, че непрекъснато преминават оттам деца на път за училището в близост.

Натоварена квартална улица пък е от години без улично осветление в квартал "Люлин“ 1. Според нашия потребител това е недопустимо, тъй като трасето се ползва за придвижване до метростанцията и през тъмните часове на денонощието има предпоставки за инциденти

Не липсват и други проблеми, касаещи комфорта на придвижващите се. Ето какво се казва в още един сигнал, изпратен до нас: "Автобусната спирка пред язовир "Пасарел" е абсолютно нефункционална. Представлява маломерна ламаринена конструкция с миниатюрна порутена пейка, където температурата сигурно е над 40 градуса през лятото. По цялото трасе между Панчарево и Пасарел спирките са в подобен вид. Моля за подмяна!

Също така никъде няма електронни табла. При положение, че автобусите минават с над час чакане - поставянето на информационни табла би било много полезно за пътниците.“

Завършваме днешния обзор с поредния сигнал за детска площадка в окаяно състояние, конкретната се намира в междублоковото пространство в квартал Дианабад. От изпратените снимки е видно, че не е поддържана от години и дървената конструкция на катерушката е стара и изгнила.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Суфийци и два пъти столица да станат никога няма да са граждани!
5
3
 
7
 
! Отговори
minuvach преди 4 години
Не може 30 години да се оправдавате с комунизмът при положение, че Румъния с много по-тежък е жесток режим успя да тръгне напред.България е вече аномалия в ЕС и другите европейски държава виждат, че страната е неспособна да се справи с корупцията е масовата бедност.Единствения начин е страната да бъда временно продадена, за период от 100 години например.
4
3
 
6
 
! Отговори
minuvach преди 4 години
Моето предложение е България да бъде продадена на държава която е способна да управлява и да цивилизова един средно-азийски народ като Българския. Ако Германия се съгласи да купи тази хронично болна страна, тогава България би имала шанс да просъществува между нормалните европейски страни.
3
3
 
13
 
! Отговори
' преди 4 години
Може да се отбележи,че почти цялата инфраструктура е в полу или изцяло разрушен вид и навява чувство на скръб и мизерия.В София само две улици в центъра имат малко от малко кичозно приемлив вид,а останалата част има вид на град,в който са се водили сражения.В Манастирски ливади улиците са криви като някакви средновековни сокаци,липса на тротоари,ширина не повече от 4 метра,сградите на разстояние такова,че ако се протегне човек през прозореца може да си гребне от супата на съседа отсреща,мизерия
2
0
 
12
 
! Отговори
Баба преди 4 години
Елате да снимате в Перущица ул.Крайречна и мостчето над реката с липсващ парапет.Всеки момент може да падне някое дете.Тогава институциите ще се задействат с разследвания и оправдания...
1
0
 
12
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
"Автобусната спирка пред язовир "Пасарел" е абсолютно нефункционална. Преставлява маломерна ламаринена конструкция с миниатюрна порутена пейка."Ами то са такива са почти всички спирки из цяла София.Тези конструкции са от преди 35-40 години,но тогава бяха сравнително приемливи със стени от термо-стъкло,което не устоя пред разрушителният български гении.Ако нясой мине по трасето на автобуси 75,404 след подуене ще види,че на места изобщо няма и ръждясали навеси,просто разрухата е пълна и тотална