Хубав път, липсващи табели: В какъв вид е Околовръстното на София?

Проблем има и при отбивките за бул. "Черни връх" и бул. "България"
Обновена: 22 сеп 2019 16:38 | 22 сеп 2019 16:30, Красимир Ангелов
38

Разрушени и липсващи табели има масово по Южната дъга на Околовръстния път на София. За това алармираха от Института за пътна безопасност.

"Вижда се, че се разпадат и според мен са предпоставка за инцидент, ако паднат върху някой автомобил или рейсовете от градския транспорт", коментира Деян Тодоров от Института за пътна безопасност.

Водачите трябва да се информират с тези табели, да се престроят преди отбивките и все пак говорим за най-натоварената пътна артерия в България по данни на АПИ.

Оказва се, че проблем има и при отбивките за бул. "Черни връх" и бул. "България".

В повечето европейски страни допълнителна информация има, казва Тодоров. Освен това табелите за предварително указване на посоката са няколко, докато при нас често изобщо липсват или са стари и захабени.

Отговорът на Столичната община е, че предстои поетапна подмяна. Кога ще се случи това, не е ясно. Но от общината изпратиха отговор до Bulgaria ON AIR, в който посочват, че в момента табелите се обследват и ще бъде изготвен нов проект за тяхното местоположение и съдържание

Справка, която Деян Тодоров е направил, показва, че цената за пълното изграждане на подобни табели е 250 лв. на квадратен метър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
от Варна преди 4 години
И аз вчера ходих до столицата за да закарам студент с багажа. На връщане реших да мина по дъгата м/у Царградско и Ботевградско. Вечерта на фарове счупените табели, разни спряни тирове с по-две-три хиляди лампички и каращите на уж къси, но заслепяващи като дълги, дава усещане за активен град, смесен с анархия. За 950-1000км поне 1/10 е във "вечен" ремонт. В сев България всеки кара колкото му върви колата, камионите ок 100км/ч. Не съм никой, за да оценявам, но това не са безопасни пътища
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На околовръстно или табела ще ти падне или вечер гонките те помитат
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден минавам от там и се чудя каква европейска държава сме като дори в София табелите на околовръстно липсват...даже по-зле счупени са, грозни, има части от тях
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този институт,като ощипана госпожицасе явява.Когато се слагат,къде бяхте изащо чакате всичко да пропадне,илиняма кой да обарва колежките.В меверето,ясно от кр,ет,ен нагоре.Фирма-та изп.- гащници,отбиват номера.ЗаЕтрополе е студио-Х,ако е за първи път.Тангентата е толкз обърквсща,като че ли, от Курило са ги слагали.Тапата на Яна е също връх на тормоза.За НовиИскър отбивката...- ама все стрим.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Около летището - никакви табели, спокойно се загубваш и не знаеш къде си. Около Младост - никакви табели или малко, загубваш се. Особено вечер. Това е огромен недостатък, може би е скъпо, но трябва да се вложат пари в табели, иначе пътищата са добри, особено новите, но ако не знаеш посоката си, ще предизвикаш катастрофа. В Европа това е първото нещо, на всеки 50-100 метра табели те ориентират и спокойни си караш по пътя.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре беСедем магистрали правим еднавременно
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво ревете за едни табели!Що не минете през северозапада,дупки и трапища колкото щеш,като караш може чак резервната гума да се спука!
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гладък асфалт не означава пътят е хубав, *** ли сте - пътя е тесен, постоянно има включващи се и излизащи и т.н. опасни сте.
27
5
 
2
 
! Отговори
Kalin72 преди 4 години
До Прекалено хубав пътДа, пътя си е за 100-120 км/ч. Не виждам къде е проблема, освен в тези *** ограничения 60. И в каращите в лява лента с 80 км/ч.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остава само да се оправи отсега от магистралата до кръговото преди бизнеспарка и сме на шест, какви табели какви талибани - ей на умрелите ви морги все некой друг ви е виновен.
25
2
 
5
 
! Отговори
Евро преди 4 години
Навсякъде е Европа по кръстовищата може да прочетеш името на улицата която пресичал само тук не.Големи и ясни табели .
24
2
 
14
 
! Отговори
Каракочев преди 4 години
В Софийска община всичко е в бъдеще неопределено време.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо не сте показали и стълбовете на уличното осветление потънали в ръжда? Мен ме е срам, а не знам за тези, които поддържат пътя там.Мантинелите са потънали в мизерия от зимното почистване и нито един светлоотрзител не светлоотразява.Европейска работа...
22
2
 
10
 
! Отговори
Прекалено хубав път преди 4 години
От Бояна до отбивката за Самоковско шосе е по-добър от магистралата. И гов едата карат със 120-160 км./ч. Необяснимо е защо няма камери на всеки километър. Както и патрулки от новите на всеки два.
21
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 23...И какви бяха бе момчето ми? През комунизма лошият.Минеха ли веднъж машините които асфалтираха .Повече не се появяваха на същото место.А през тия 30 г на "демокрация" През година 2 все правят ремонт там където са били скоро.Е? -:) Половината пътища в държавата.Правени през комунизма.Още не СА ПИПАНИ!!!!
20
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БрадватаНе си спомняш какви бяха пътищата преди 10 години, ама сега плюеш.
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИмигрантаМий си там чиниите и не се занимавай с трагедията София.
18
2
 
23
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
Вчера минах 540км из Родината, забутано кърджалийско, хасковско, сливенско и бургаско.. ами такива пътища из Африка няма! Път няма, едни румънци и турци прескачат, колата се носи из бабини и хендеци, пътища било имало. Може, но не са ремонтирани от комунизма!
17
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Абе пускам си лаптопа.И като ми наизлизат едни "реклами" Та една след друга та по 30 на брой! Може ли да ми каже някой.КЪДЕ ДА ИМ ТЕГЛЯ ЕДНА>ПА ДА СЕ СКРИЯТ ЗА ВИНАГИ! НАГЛИ И НАГЛИИИИ! -:(
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОлко да е хубав?Няма мантинели,няма маркировка,банкети и това около София.Смятай в провинцията как е !!!!!Големите строители от граб!