Жителите в "Младост" на протест – не им стига въздуха

Те настояват за спиране на презастрояването на квартала
26 сеп 2019 10:36,
53

Жителите на квартал "Младост" в столицата излизат на два протеста днес. Те настояват за спиране на презастрояването на квартала.

Още по темата

"Искат да построят висока сграда, която спира достъпа на въздух", споделиха живеещи там и посочиха, че са подавали много подписки и жалби.

"Опитахме да запазим зеленината. Не сме страна по спора и за Столичната община ние сме никои", казаха те пред Bulgaria ON AIR.

По думите им положението в квартала било трагично, автомобилите били спрени на всевъзможни места. Излизането на коли към главните артерии пък било изключително трудно.

"Децата не играят в градинки, а между блоковете. Това трябва да се промени - няма спокойствие, няма красота. След първия протест от лятото нищо не се случи. Абсурдно е да строи нов блок, а не детски градини", категорични бяха протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман, всеки с претенции за чуждото. Връщаме комунизма ли?
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да съборят блоковете и да направят градинки. Откъде накъде претендират за права над чужда собственост.
26
10
 
6
 
! Отговори
Милю Смърфа преди 4 години
Тая т.ъ,па *** накрая да земе да извади 300 бона евракис да купи земята и да направи детска площадка. Предлагам спецялно нейния блок да се събори за да се вдигнат цените на околните имоти а тя да си оди на село
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не се върнат по родните си места, а се бъркат където не им е работа?
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези, които искат чуждия въздух, да съберат пари и купят земята, над която се рее.
23
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 20 Точно така, същото е и в Пловдив. Масово строителство ,а жилищата стоят празни. Онези блокове до Колодрума са жив пример за това. Още са празни в по-голямата си част, също и онези блокове до бившата мебелна къща. Вечер са полутъмни
22
3
 
13
 
! Отговори
Гешев преди 4 години
Я трайте, че ще ви сготвя като фризьорката!
21
2
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Най-желания квартал в Софето.... пълно мазало. Благодарете на Фъндъчето за презастрояването. За нея най-важен е диалога с гражданите.... а разбитите улици, кучетата, канализацията и незаконните строежи не са от значение.
20
0
 
14
 
! Отговори
До 13 преди 4 години
Преди около 50 г. Младостите 2,3 и 4 си бяха поляни и до 1990 бяха застроени 2 и 3.София се разраства още след 1878 и не е спирала. Време е да започне превземането и на планината. Скоро и там въздух няма да остане.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АннаИма много застроени жилища които стоят празни.
18
2
 
12
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи искам само да попитам тия ора от младост: Абе вие какво очаквахте! МАХНАХА ЕДИНСТВЕНАТА КМЕТИЦА ДЕТО СПИРАШЕ СТРОЕЖИТЕ! ОСЪДИХА Е НА 20г даже съдията каза, че ако можел щял и 30г затвор да и даде! При това я осъдиха без доказателства! Та какво очаквате!? НЯМА ДА СЕ СПРЕ СТРОИТЕЛСТВОТО! ТОВА СВИКВАЙТЕ! И СЕГА ВЕЧЕ ЗНАЕТЕ ДОРИ, ЧЕ АКО МНОГО МНОГО ВИКАТЕ ОТ 20 до 30години ЗАТВОР ВИ ОЧАКВАТ! ТАКА, че си затваряите устата и гласувайте само за ГЕРБ! ИНАК ЛОШО ВИ СЕ ПИШЕ! Та така!
17
6
 
20
 
! Отговори
Анна преди 4 години
Знам, че мнението ми няма да се хареса на повечето хора, НО строителството в 'Младост', както и във всички останали столични квартали без изключение, практически няма как да бъде спряно. Неспиращият приток на хора от вътрешността на страната, които продължават да се заселват в столицата, както и произтичащата от това нужда от нови жилищни сгради, налага нови и нови парцели земя да се купуват/отчуждават. Все пак всички тези новопристигнали хора от провинцията трябва някъде да живеят. ФАКТ!
16
4
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Да си ходят на село. Въздух колкото искаш
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факта че на този "протест" има 5 човека, заедно с репортера, говори че целия цирк е организаран и финансиран от едни кандидати за власт.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въздухът в Младост е един от най-чистите в София, проблемът е че няма къде да се паркират возилата и стават ужасни задръствания
13
2
 
25
 
! Отговори
Бабичка от Видин преди 4 години
Елате тука бе деца има въздух за всички.Ще чувате стока,, животни,, ще ринете след тях обора,ще ги извеждате на паша ще доите.Ще се почуствате като във фермата истински тв.звезди.Младост та Младост .
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София е единственият град, който се разрасна след 1990-та година. Да слагат противогази.
11
5
 
6
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До АнонименКато са имали овчарници е редно пак да им върнат овчарници извън града а не парк и градини!
10
0
 
10
 
! Отговори
До 8 лоярчето преди 4 години
Чупи купи и 3 години условно.
9
4
 
18
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Някой да ви е карал да си купувате апартамент в Младост.На село имате и въздух и мотика.То само с хвърляте на буклука от прозореца не се става Софиянец