Жителите в "Младост" на протест – не им стига въздуха

Те настояват за спиране на презастрояването на квартала
26 сеп 2019 10:36,
53

Жителите на квартал "Младост" в столицата излизат на два протеста днес. Те настояват за спиране на презастрояването на квартала.

Още по темата

"Искат да построят висока сграда, която спира достъпа на въздух", споделиха живеещи там и посочиха, че са подавали много подписки и жалби.

"Опитахме да запазим зеленината. Не сме страна по спора и за Столичната община ние сме никои", казаха те пред Bulgaria ON AIR.

По думите им положението в квартала било трагично, автомобилите били спрени на всевъзможни места. Излизането на коли към главните артерии пък било изключително трудно.

"Децата не играят в градинки, а между блоковете. Това трябва да се промени - няма спокойствие, няма красота. След първия протест от лятото нищо не се случи. Абсурдно е да строи нов блок, а не детски градини", категорични бяха протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 4 години
И понеже съм на 63 г. да те осведомя, че много хора останаха без къщите на дядовците си, защото ги събориха и направиха грозните панелни гета, та да се набутат маса хора в кафези, които са пред срутване. Не се поддържат общи части и вътрешни инсталации защото не си строил сам къщата, а ти е харизан на символична цена. С "равенството" и готованството вече свърши и след 30 г. ако не сте го разбрали, проблемът си е ваш
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът ще им закара и продаде въздух. Какъв искат - с аромат на ягоди, ванилия, шоколад, мента? Бизнесът им построи ветроупорни съоръжения, да не им духа. Ще им осигури и въздух.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... не им стигавъздухЪТ...Българският eзик е официалният език в Тепублика България.Уж, де.Нито една бг медия не е за примерпо отношение на правоговор правопис. Господи, вересии до вересии и това си е !!! Иначе, с сритметиките са добре. О, темпора...
45
7
 
5
 
! Отговори
До анонимния простак преди 4 години
Ало, фашистко изчадие, благодарение на комунизма много хора имат домове. Ясно ли ти е! А ти защо си толкова озлобен? Струва ми се, че ти не само мразиш комунизма, а мразиш хората въобще. Бъде проклет!
44
2
 
7
 
! Отговори
Прагматик преди 4 години
Предлагам на Пеевски нов бизнес. Да започва да затваря пликчета със свеж Рилски въздух и да ги продава в Младост. Така и така му купувате картончетата от лотарията и цигарки от лафките като безмозъчни... що да не му купувате и въздуха... *** НАРОД
43
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
същото е и в люлин не се диша вече и ще ни свързват с божурище за да измремпо бързо едно дръвче не е засадено между първите блокове и западната тангентатротоарите пред блоковете за пропаднали и се събира вода която се оттича къмосновите на блока които е на 45 години
42
6
 
7
 
! Отговори
леля Пена преди 4 години
Писна ми от селяни,на които им липсва селото.Абе хора,върнете се откъдето дойдохте и направихте София едно голямо село,а на всичкото отгоре живеете върху нивите на дедите ни,за което нищо не сме получили.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами *** купуват навсякъде, няма значение, че тротоарите и градинките да заети от паркирали автомобили, ако общината поне за това налагаше контрол, строежите щяха да са в пъти по-малко.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема идва не от това, че собственика иска да строи, а от това, че за да получи разрешение манипулира и фалшифицира куп процедури за да се домогне до заветнито разрешение.Примери бол. Един от най-често срещаните е изследването на трафика лятно време в 15 часа след обяд. Естествено с подходящото стимулиране на общински служители, които си затварят очите. Ако имаше строг контрол едва ли строежите щяха да са толкова, а кварталите непроходими
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старото население на Младост може би трябва да се изведе извън София. Това са хора, които са получили социални придобивки от престъпния комунистически режим. Защо властите все още си затварят очите пред строежите на квартали от престъпния комунистически режим? Трябва да останат новите мутробарокови пагоди от 30-те години де-мо-кра-ци-я, де-мо-кра-ци-я!!!
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметицата на Младост е пуснала строежа на оня. След заплащане, но все пак го е пуснала. Това е факт.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма безплатен въздух" - либертарианска пословица."Въздухът за бизнеса трябва да е по-евтин от въздуха за населението." - мнение на Асоциацията на картелния бизнес и Велю Василев.
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали затова сготвиха кметицата. За да може оня дето урежда апартаменти на гешефта и жена му, да вилнее с бетонпомпи в к квартала.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като построят нови сгради, тези които ще ги населят също ще искат повече въздух. Време е да се съборят старите блокове!
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надошли у градо а искат да се чувстват като у дома си. Е не става!
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами купете си въздух, какъв ви е проблема?
32
2
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Нека вносът на въздух започне сега!
31
2
 
12
 
! Отговори
До авторката преди 4 години
"Не им стига въздухът" трябва да е. Не сме го научили членуването още.
30
8
 
12
 
! Отговори
додо преди 4 години
Има си действащ градоустройствен план и собствениците на терените са си в пълното право да построят каквото им позволява той. Има си виза за проектиране със зададените параметри на строежа и отстоянията от околните сгради, проектанти, надзор. От къде накъде някакви босяци пристигнали кой знае от къде ще се разпореждат с чуждата собственост.
29
3
 
19
 
! Отговори
Насакото Яката преди 4 години
Младост, както и центърът на София, са презастроени. Въздух няма, зеленина няма. София е ад. Хората стоят там само, защото има работа и защото не всеки иска да хукне по чужбините. Поне голяма част от тях.