Скейт парк край Паметника на Съветската армия

Проектирането на съоръжението вече с виза от Здравков
27 сеп 2019 18:51, Петя Славова
15
Скейт парк край Паметника на Съветската армия
Снимка: Pixabay

Скейт парк ще бъде изграден в парка при Паметника на Съветската армия в София. Главният архитект на София Здравко Здравков е издал виза за проектиране на съоръжението, показва справка на сайта на Направление "Архитектура и градоустройство" в Столичната община.

Предстои, обаче, да се реши къде точно да се разположат съоръженията. Обсъждани са три вариант за изграждането на спортните площадки – до самия паметник, откъм бул. "Цар Освободител" и езерото "Баба Яга".

Визата ще се съгласува с Министерството на културата заради статута на мястото на паметник, пише Investor.bg.

Идеята за изграждане на скейт парк в София назря през 2018 г., когато заради разпоредби в новата наредба за опазване на обществения ред в столицата полиция започна да гони каращите скейтборд в парка пред Националния дворец на културата.

Организацията Sofia Skate City излезе с идеен проект за площадка при езерото "Баба Яга", но одобрението му се забави заради статута на мястото като паметник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
разумна идея преди 4 години
Нали има музей на социализма.Преместете го там заедно с паметника на американските летци.Викнете Кристо да ги покрие и двата с черно платно .Покрийте ги със саркофаг като реактора в Чернобил.Какъв е проблемът?Има много начини да не ги виждаме и двата паметника и да ги забравим.
13
1
 
4
 
! Отговори
Гинка преди 4 години
Махнете онияс оръжията и направете нещо красиво и хубаво за децата!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя от снимката що няма петолъчка на скейтборда ?
11
2
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Съветски парк ли ще се казва?
10
8
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Умните нации пазят своето културно наследство и не изпитват срам от историята си, а ние всячески се опитваме да я заличим.. В резултат от това вече младите не знаят кои сме и умовете им са пълни с преходни и безстойностни модели на чисти консуматори.. Общо взето народа е с изкривена ценностна система и никаква историческа памет - перфектната маса за моделиране..
9
3
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
До Въпроси?Е новото е, че ще има рампи и съоръжения стил Тони Хоук, докато сега има само кошчета за ***, в които се закачат задните колела на ролерите и скейтовете. Най-подходящото място, разбира се където е паметника. Нека го махнат и да го занесат в съветското посолство, от където Решетников и Захарова да си го прибират.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УУУУУУ
7
2
 
6
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Има шанс скейтърите поне да разберат малко история...
6
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ли по-добре вместо паметника
5
14
 
11
 
! Отговори
Паметник преди 4 години
Паметник на българските окупатори
4
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махай те го тоя паметник, че грози всичко. Отделно е на окупатор.
3
2
 
13
 
! Отговори
Въпроси? преди 4 години
Каква е това езеро "Баба Яга". Нещо ново ще да е? Да не е "Ариана"?Скейт парк пред паметника има от поне 1991 г. Оттогава карах там скейт и ролери. Даже имам документ, че ме прибираха оттам с линейка в Пирогов, след като опитах да прескоча с ролери кошче за смет. От тия бетонните. И ми се закачиха задните колела на ролерите.Какво е новото? Все едно да обещае някой, че ще озелени Борисовата градина.
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Младежите с пафналите *** ще пошат наркотик и шъ се инжектират с алкохол у центъра.
1
0
 
19
 
! Отговори
БРАВО преди 4 години
Който е карал и кара още знае!!!Това място е свещенно и част от скейт историята на България!Нека да има място и в центъра, където да се събират не само скейтъри но и хора с различни интереси и нека чалгата умре!