Тийнейджъри изпотрошили част от ел. колите Spark

Компанията подозираше организирана атака
Обновена: 3 окт 2019 11:27 | 3 окт 2019 07:00, Нели Христова
148
Тийнейджъри изпотрошили част от ел. колите Spark
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вчера компанията SPARK за споделяне на електрически автомобили обяви, че за 3 дни 15 тяхни коли са били потрошени. В зачестилите атаки те заподозряха организирани действия, а потребителите във Facebook - таксиметровите компании.

Още по темата

Полицията се зае да разследва случаите и вече има няколко задържани. Всички те - младежи, съобщават от 24 часа.

Едната група хулигани са ромчета на 13 и 15 години. Те се ядосали, че не могат да карат колата на Spark. Затова взели камъни и изпотрошили стъклата на автомобила. После влезли вътре и трошили каквото могат. За капак уринирали в колата. Бързо ги заловили, а малчуганите признали всичко. Те са под 14 г. и не могат да носят наказателна отговорност. Инцидентът е станал в квартал "Христо Ботев".

Подобен е и другият разкрит случай. Три 15-годишни момчета също се ядосали, че не могат да карат Spark за това решили да го изпотрошат. Дори заснели и видео.

Между двата случая няма нищо общо освен мотива. 15-годишните момчета  са подведени под отговорност за унищожаване на чуждо имущество и са на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Путя ченгето преди 4 години
Лукойл са си платитили за вандзлизма. Електичеството е заплаха за бизнеса на руснаците.
90
1
 
2
 
! Отговори
Спрък преди 4 години
Както е това, че не може го съди .. ще ги търси мпо втория начин .. Те имат семейства, роднини, мечти, крака за чупене... все ще си вземем паричките
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Над 14 са, така че ги обувате, да плащат ДО ЖИВОТ :)Така - така ! Ще работи и ще си дава 60% от дохода, докато не покрие щетите, С ЛИХВИТЕ!Хеее хееее!
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** българи. Дават им прогрес, високи технологии, а те сами се закопават. Просто племе, заслужаваме си съдбата. Не ни е виновен Бойко, сами сме си виновни че сме тикви и ***.
87
2
 
11
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Най е забавно като някой седне да обяснява колко са прости от Spark.Фирма, която почна сигурно с 50 автомобила в евтиния сегмент, сега са над 250 и то доста луксозни марки. До година планивано развитие 3 пъти.Бах колко са прости пред интелигенцията зад компютъра дето сигурно и мейла не може да си провери ако не е в абв-то.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братята са по-еко от Спарк, карат си каруците и пикаят на конкуренцията която не върви защото и е спрял е тока.
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди време като Хипо Такси "отвори" във Варна и тарифите им бяха с няколко стотинки по-ниски от другите таксита, още на същата вечер им потрошиха офиса.Осъдени няма естествено.
84
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
те това е.....не носят отговорност и затова ще уринират на главите ви.няма бой.няма наказание.
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БРАВО !Насаме си прочети си на глас "Когато цъфнат теменугите..." и готово
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама вие как искате да търсят отговорност от родителите им като са или в затвора, или на магистралата между Брюксел и Париж, или просят пред Лувъра....
81
17
 
5
 
! Отговори
БРАВО ! преди 4 години
знаете ли колко дотаций получават тези юдо-масони за гадните си електрически коли и скутери - дотират ги с нашите данъци !!!АМАН от тази евреиска лъжа за глобалното затопляне и АМАН от еко-данъците им, еко-дотацийте им и от всичките им еко-моший !!!!!!!!!!!!
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами....бъдещето на България!
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На многодетните им "самотни" майки да им дигнат сега помощите от 2400 чисто на 3000 лв!Така ще могат да им съберат пари за по една кола да си купят, хем така и така не плащат никакви осигуровки и или каквото и да е в тая държава, а всичко им излиза безплатно.На нас ни излиза през носа, защото получаваме по 500 - 1200 лв заплати, от които ни теглят данъците, от които се препитават тези ***.
78
2
 
2
 
! Отговори
М8 преди 4 години
И как точно Спарк е освободен в квартал Христо Ботев? А ако просто е паркиран без да е освободен, последният ползвал да си понесе последствията.
77
1
 
17
 
! Отговори
Смотани закони. преди 4 години
Ами да осъдят родителите - като не може детето да лежи - да лежи баща му/майка му. Да платят обещетение и готово. И детето трябва да отиде в изправително в този случай, както и да му се направи досие, да се следи с подписка от полицията и т.н. Ама куките си траят, за да не стане някакъв скандал. Ето защо правосъдието и родната ни полиция са с нисък авторитет в обществото - уж, компетентни и в услуга на обществото, ама не точно.
76
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
....да се убедят лично в предимствата на споделената икономика...ами за предимствата е ясно, вие искате само предимствата а рисковете кои да ви ги плаща? Кога прибирате парите не рИвете а? Защо си мислите че един бизнес има само предимства но не рискове? Ако аз си пусна колата тука в Сидни Австралия на непознати за да изкарам някой долар, каква е вероятноста че накрая ще бъда много повече в разходи от колкото печалба? И вината ще си е само моя, като си раздавам колата за 20$ какво да очаква
75
3
 
21
 
! Отговори
aaa преди 4 години
Не стана ясно в коя компания работят бащите таксиджии на ...................?
74
0
 
36
 
! Отговори
бРом преди 4 години
значи на 14 не могат да ги съдят, но могат да се женят
73
0
 
44
 
! Отговори
не е добре преди 4 години
Значи могат да правят деца и да раждат, а не могат да носят наказателна отговорност!?!
72
0
 
38
 
! Отговори
Да преди 4 години
Къде останаха ТВУ- тата?!