Ескейп стая, но в града: Как ни предизвиква "Тъмния прокобник"?

Млад мъж създаде нова игра, предизвикваща със загадки
9

Ако искате да изживеете силни емоции и да тествате своя интелект и интуиция, то ескейп стаите са подходящо приключение за вас. Те стават все по-популярни, като само в София те са десетки.

Сред тях има всякакви видове – от главоблъсканици, предизвикващи логиката ни, до игри със сюжети, пресъздаващи филми на ужасите.

Отскоро ескейп стаите имат и нови вариации, под формата на градски куестове. Една от тях е играта,  наречена "Тъмния прокобник" , която е дело на Драгомир Вецев.

В нея могат да участват отбори от четирима човека, а загадките, съставящи цяла история, са над 20 на брой. Правилният отговор на всяка води към следващата, а теренът, на който се провежда играта, са централни софийски локации.

"Събират се четирима души на уговореното място и там получават плик. В него има загадка, която ще ги отведе до едно място, там получават нов плик с нова загадка и така се движи играта. Всички локации са на пешеходно разстояние. Ще отнеме не повече от 4 часа за всеки отбор", обясни идеята на играта Драгомир Вецев.

Вижте повече в репортажа на Божила Симова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
С парите, които ще спестя от тази игра, ще пийна кафе, ще хапна и ще се поразходя из централните улици на София през уикенда, когато е по-спокойно! :)
7
0
 
2
 
! Отговори
Э73 преди 4 години
Това като играта на "писма", която играехме като малки по улиците. Ама в осъвременен вариант.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голяма "ескейп стая" от самата ни Българийка няма. От тука "ескейп"-а става само по няколко начина - с-мърт или Терминал 2. Иначе - вечен лабиринт без изход.
5
1
 
3
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Добре звучи. Ако не пречи на никой. Народа такива игри не го влекат. Той се интересува само от политика и конспирации ... Нито има пари (заради някой силен и таен!) нито акъл.
4
1
 
6
 
! Отговори
Korean soup преди 4 години
До Фирмаджия: Хахахахах Браво, това беше много точно!
3
1
 
34
 
! Отговори
Фирмаджия преди 4 години
Аз тази игра отдавна я играя. От НАП в НОИ. От там нова загадка и обратно от НОИ в НАП. После загадката продължава в Агенцията по вписванията, Статистика и Банката...... После всичко от начало, защото в 16.00ч. някой си е тръгнал по-рано.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално ли е вече второ поколение да се интересува само от безполезности и да е крайно непроизводително. Идеи никакви, ако има те са твърде повърхности, сладурски и модерно звучащи.
1
2
 
12
 
! Отговори
Сиромашка стая преди 4 години
Който няма кинти за терен, прави пари от въздуха.