Пазарът в "Младост" е напът да изчезне, теренът бил частен, ще строят блок

Инвеститорът планира да вдигне сграда на 10 етажа на мястото на сергиите
Обновена: 10 окт 2019 09:00 | 10 окт 2019 09:00, Камелия Цветанова
204

Емблематичният пазар за софиянци в столичния квартал "Младост” 1 е заплашен от изчезване. Причина за това са плановете на инвеститор за изграждане на нов жилищен блок на негово място.

Заради това жителите на квартала отново се вдигат на протест.

Оказва се, че теренът, на който се намира пазара, е частен и собствениците му са подали мотивирано предложение за изменение на регулацията и застрояване на имота с 10- етажен блок. 

"Младостчани от години сме на протести по зелените площи и градинки за запазването им и сега излизаме, и за защитата на пазара ни. Тук не става въпрос само за загубата на мястото за пазаруване, което съществува от създаването на квартала. Тук става въпрос, че вече няма място за живеене!", обясниха хората.

"За нас пазарът е нещо, без което не можем, това е едно голямо удобство. Вчера разбрахме от г-жа Мария Илиева, че собственикът е изтеглил това писмо и се е отказал", коментира мъж от квартала пред репортер на Bulgaria ON AIR.

И все жителите на "Младост" продължават да се оплакват от задръстването по главния булевард " Андрей Сахаров" и малките улици.

"Няма място за паркиране, децата ни се движат, като марионетки между стотиците коли, въздухът е първенец по мръсотия в София, а строежите продължават - по градинки, по всяка една останала зелена площ, без отстояния и без осигурени гаражи за новодомците", недоволстват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо жилищен блок, до пазара трябва да се направи Паркинг! Бил той и платен!
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Граждане на село раждане не се абете толкова. Ще ви построиме друг пазар. Тука требе да правиме МОЛ Младост.
153
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те затова натопиха Иванчева, за да си вкарат свои хора и да почнат далаверите. А вие пак гласувайте за Фандъкова и ГЕРБ.
152
0
 
18
 
! Отговори
Пазарът е плюс преди 4 години
Пазарът вдига стойността на целия квартал Младост.За разлика от женския, пазарът в Младост е културен и приятен.Прибираш се след работа, купуваш си нещо свежо и качествено от пазара, след това минаваш през хипермаркет за останалото и се прибираш за вечеря.Минавайки през пазара човек излиза за малко от роботското си ежедневие - Работа > хипер маркет > вкъщи. Пазарът дава приятен тип експириенс и допринася за качеството на живот в целия кв. Младост.
151
5
 
18
 
! Отговори
ГЕ ШЕФФ преди 4 години
АМИ ТАКА Е, КАТО ИЗПЪРЖИХМЕ ИВАНЧЕВА
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе може и още малко.
149
3
 
11
 
! Отговори
Просветен преди 4 години
Поздрави от Южния парк. Като видех накъде отива Младост още 2008 на хубавата жена тогава от по 1100 евра на квадрат продадох и двата си апартамента там в Епк блок/ да се чете цяло село/ на едни готини Хора от Симитли и Провадия. Сега бих казал, че съм направил сделката на живота си хаха
148
1
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Начо 142 Така е Начо. Да си купуват само апартаменти с гаражи , а не с празни магазини от долу. Така и строителните фирми ще разберат какво се търси.
147
1
 
3
 
! Отговори
Счети преди 4 години
До до 157. Като ви гледам начина на изразяване силно се съмнявам да сте по-голям столичанин от мен, така че си задръжте обидите за вас и си живейте в мизерията щом ви е кеф.
146
12
 
10
 
! Отговори
кире преди 4 години
Лошото е, че София отдавна е пълна със селяци, които адмирират до спирката да има незаконен пазар и като слязат от рейса да си закупят веднага картофи и домати!
145
11
 
8
 
! Отговори
до 157 преди 4 години
ахахаххаха "зелено място" смрадливия пазар с паркирали незаконно коли по тротоарите тва ли ти е зеленото място бе здуханяк селски .....
144
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като минавам през Младост с колата, си изхвърлям пепелника през прозореца. То си е гето. Нека строят. Да стане като предградията на Рио Де Жанейро,
143
5
 
26
 
! Отговори
Счети преди 4 години
Умолявам ви да гласувате пак за Данчето ! Гарантирам ви, че до 10 години няма да остане незастроено зелено петно в София и тротоар, който да не е превърнат в паркинг !
142
2
 
8
 
! Отговори
Жител преди 4 години
До: 154Не се купуват гаражи защото или няма гаражи или са така построени, че са неизползваеми!
141
6
 
2
 
! Отговори
Себайтин преди 4 години
Какво плюеш ве ей. Дал съм, ама е ново строителство до метро и сас парно. Сега да кажа мога да го продам и пак ще съм напред. Даже изгодно съм го взел. И за разлика от теб сигурно, аз парата кеш съм я извадил и съм платил на камара Сичко, не съм *** и нямам ипотеки.
140
1
 
0
 
! Отговори
V преди 4 години
151, метрото ти е на 100 метра,
139
1
 
7
 
! Отговори
До 151 преди 4 години
До СебайтинОт нещата, които си написал, си създавам впечатление, че си доста ***. Първо - защото си дал 80к евро за 70 квадрата котура, и второ, защото си мислиш, че общината те е излъгала, а не брокерката. Търси си паркинга от брокерката.
138
15
 
3
 
! Отговори
Себайтин преди 4 години
Като купувах жилище там преди 2 години брокерката значи ме е излъгала, щот каза, че от общината щели да го събарят тоя пазар и да ни направят паркинг асфалтиран там, че нямаме кафе да си паркираме колите. Сега а разбирам тука че блокове ша имало. Аз съм дал 80000 евро за 70 квадрата апартамент. Ха сега общината или да ми върне парите или да ми осигури безплатно място за 2 коли
137
13
 
6
 
! Отговори
Сашо строител преди 4 години
Най обичам протестиращи панелковци. И аз имам искания, да се съборят грозните панели и епката около пазара. Ще ги видя тогава как ще ми теглят доживотни ипотеки за нови и качествени апартаменти
136
10
 
18
 
! Отговори
затова преди 4 години
Манолова на Московска, Фандъкова в Сливенския!