Парите за преградите в метрото - по ОП "Транспорт"

Министерският съвет промени обхвата на програмата
7
Парите за преградите в метрото - по ОП "Транспорт"
Снимка: архив, БулФото

Метростанции по линия 1 и линия 2 в София ще бъдат оборудвани с автоматични преградни врати на перона с цел намаляване на риска от инциденти.

Още по темата
Възможността за финансирането им се осигурява с промени в ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Преди два месеца стана ясно, че се предвижда прегради да има на 12 станции от двете линии, както и на всички спирки по строящата се в момента трета линия.

Преградите са с врати, които ще се отварят едновременно с тези на влака. Така чакащите на станцията хора ще бъдат предпазени от падане или навлизане на релсите.

Първите врати ще бъдат поставени на две от най-натоварените станции "Опълченска" и Стадион "Васил Левски" вероятно през лятото догодина. Прогнозната цена за първите две прегради е 3.2 млн. лв. без ДДС, цената за останалите десет ще бъде на стойност около 15 млн. лв. без ДДС, каза тогава шефът на "Метрополитен" Стоян Братоев.

В обхвата на ОП "Транспорт" се включва финансирането на подготовката на проектите за развитие на железопътните възли Русе, Варна и Горна Оряховица. Така ще се гарантира пълната им готовност за реализация в следващия програмен период.

С други промени в обхвата на програмата се включва модернизацията на осигурителните системи в железопътния участък Русе-Каспичан, която заменя проекта за внедряване на ETCS по протежение на жп отсечката София-Септември.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До House M.D.Страшно високотехнологическо. 88-а бях в Петербург, тогава още Ленинград - там имаше не просто вратички, а направо масивна стена до тавана с врати. Отварят се като спре влака, заедно с неговите врати и направо влизаш вътре. Не видях да се разминават някога с повече от 4-5 сантиметра."Изостанала" Русия преди 31 години.
5
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Сега забелязах, че автокорекцията е променила изречението.Да се чете "най-високотехнологичното метро.
4
4
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Един милион и петстотин хиляди за вратички! Явно ще имаме най-високото плочките метро в света!
3
9
 
2
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Ако ще са като на трети диаметър високи 1.70 м. няма нужда. Ако някой иска да се самоубие ще ги прескочи. Трябва да са по-високи
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ескалатора на бели дунав вече цяла година не работи.
1
5
 
15
 
! Отговори
видими резултати преди 4 години
Ухаа, ще падне усвояване на европари, другари и другарки!