Младежи обръщат кофите за боклук в София. Защо?

Какво кара вандалите да замърсяват столицата?
24 окт 2019 10:05,
38
Младежи обръщат кофите за боклук в София. Защо?
Снимка: Pixabay

Вандали обръщат кофи за боклук в София. Мъже с качулки обикалят центъра и вадят отпадъците от контейнерите, разказва NOVA. От фирмите за сметоизвозване получават сигнали, че в тъмните часове на денонощието това е масова практика.

Още по темата

Двамата мъже, които обърнали кофата, избягали без да обяснят какво ги е накарало да обърнат контейнера. Цветанка Колева видяла вандалите и се опитала да ги спре. “Виждам две момчета движат се по тротоара, скачат върху кофите, събарят ги. И аз им направих забележка: „Защо събаряте кофите?” и те ми казват: „Спокойно! Ние сме от чистотата”. Е, как ще сте от чистотата, като обръщате кофите”, сподели тя.

Минути след вандалската проява на място дойдоха и двама от управителите на сметоизвозващата фирма. „От една седмица насам всяка вечер се обръщат кофи, изкарват се на средата на улицата. Тъкмо съберем на едно място боклука след половин час на друго място обърнати кофи”, коментира Ивайло Даховски, управител на сметоизвозваща фирма.

Освен да вадят боклука, вандалите чупели и контейнерите, оплакаха се от фирмата, която извозва отпадъците. Подозират и че изненадващите среднощни акции имат връзка с предстоящия местен вот. „В края на краищата боклукът няма цвят, има мирис. Да престанат. Има 4 дена до изборите, ако е свързано с изборите”, заяви още Ивайло Даховски.

Полицията е сезирана, но задържани все още няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
2
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Атакистки комуняшчета , те са !
29
5
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Властта беше дадена без кръв, и в София, и в страната. 30 години е ваша, но нито свършихте нещо, нито я пускате!
28
4
 
8
 
! Отговори
Стар софиянец преди 4 години
Само и само да се злепоставя общинатаКой вадеше павета?.Кои са ,,царете на саботажите"?Кои са царете на палежите? Кои са царете на атентатите? За всички ни е ясно,нищо ново под слънцето!!! ,,С кръв сме я взели ,с кръв ще я дадем"Ех другари,още ви звучат в главите,залповете на Аврора.
27
0
 
10
 
! Отговори
Али Сеизреза преди 4 години
5-6 кила шамарйе в конака ще ги оправят и отучат от лошите навици завинаги.
26
3
 
5
 
! Отговори
Хъммм преди 4 години
шумкари някакви
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почеркът на атакиста! А може би в полза на обещаващият да срине гетата?
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поръчителите сигурно са от червената шайка. Избори имат да печелят в София!
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да помпаш мускули трябва да си безработен за да имаш време за фитнес! Но трябват и пари,много пари за фитнес,хранителни добавки,татуажи,прически и гъзарски заведения! Най лесния начин са поръчки от този тип!
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София има професионални агитки които работят срещу заплащане! Ако трябва чупят ръце,подпалват коли,обръщат кофи! Интересни са работодателите!
21
4
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До Анонимен 16Такива пройдохи в селата НЯМА!Има работещи по полето и градината хора.На тях и децата им са работещи и трудещи се по къра!А тия са разглезени "гражданчета",дето не знаят как се дои крава и рине тор!А могат само да протестират,да висят по моловете и да ровят в телефоните!С две думи - комплексирани лапета,знаещи, ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ и като не им стиска друго-обръщат кофи!Вместо на тях да им обърнат два шамара,тия дето са ги видели!!!!
20
7
 
8
 
! Отговори
Шлосер преди 4 години
Кака Данче ке и го набие на пчеличката Мая.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Извинявай, ама аграрният произход означава да си работяга. Тези са си "гражданчета" - от тези дето не знаят какво е да работиш, учиш или изобщо да имаш някакви отговорности.
18
1
 
35
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Защото родителите им са неграмотни и невъзпитани. Татко кара служебна баничарка цял ден и засича хората по пътищата, не дава мигачи. Мама е сърдита продавачка и така са възпитали по погрешка заченатото си изр**че.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванАз,ако отида и се изпикая на врата ти,ще го отчетеш ли като позволена форма на протест?Аман от оправдания за оставени без надзор ашлаци,дето не впрягат енергията си да се развиват,а да рушат направеното.А няма да се учудя, ако е младежкото БСП. Помните как палиха колите преди едни избори,как оставиха кофите за *** пълни преди други,как се биха на Орлов мост и си заливаха главите с лютеница. Ако искат да вземат властта от ГЕРБ, няма как да стане с истерии и партизански простотии.
16
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
За какъв протест!, защо протест!какво са направили - допринесли към обществото и не им е отделено внимание, че протестират.?!Или протестират, че не им се поднася по улиците дрога??!!!
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно е социален протест, искат социализъм.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да им напомня за селата, от които произлизат.
13
7
 
19
 
! Отговори
DAY преди 4 години
Кара ги липсата на ЗАКОНИ и селския им произход.От едно идване след гимназия, не ставаш "столичанин" ,сори
12
2
 
24
 
! Отговори
Офф. преди 4 години
Колко по-лесен е бил живота преди. Такива бо.уци фи взимат и трепят, после никой не ще да прави бели. Ама сега с нпо-тата, БХК, журналата... Бе изкарайте ги на центъра, заедно с пласьорите на дрога в училище и мазачите на графити, и ги застреляйте.
11
9
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Начин на протест и форма на заявяване...Защо се учудвате? Нима ние някога сме се подчинявали на всичко?