Най-сетне: Отварят кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница"

Възстановяват се и прилежащите спирки в района на кръстовището
26 окт 2019 12:00, Петя Славова
23
Най-сетне: Отварят кръстовището на бул. "Цар Борис III" и ул. "Житница"
Снимка: архив, Булфото

Реконструкцията на кръстовището бул. "Цар Борис III" - ул. "Житница" - бул. "Гоце Делчев" приключва и от 28 октомври 2019 г. се възстановяват маршрутите на автобусни линии с номера 73, 83 и 102 по ул. "Житница"
и бул. "Гоце Делчев", каквито бяха до 22 март 2016 г., пише БТА.

Възстановяват се и прилежащите спирки в района на кръстовището, които обслужват автобусни линии 63 и 260 и трамвайни линии 4 и 5. Заради изграждането на кръстовището на две нива, се въвеждат промени в посоката на движение на улици в карето между бул. "Цар Борис III" - бул. "Гоце Делчев" - ул. "Дойран" и ул. "Пирински проход":
Движението по ул. "Княгиня Клементина" в отсечката от ул. "Дебър" до бул. "Гоце Делчев" става еднопосочно в посока към бул. "Г. Делчев", където ще има разрешен десен завой.

Обръща се движението по ул. "Хубча" в посока от бул. "Гоце Делчев" към ул. "Дечко Йорданов". Разрешава се ляв завой от бул. "Гоце Делчев" по ул. "Хубча".

Обръща се еднопосочното движение и по улиците "Дебър" и "Дечко Йорданов". По ул. "Дебър" ще може да се влиза от ул. "Дойран", а по ул. "Дечко Йорданов" - от бул. "Цар Борис III".

Възстановените маршрути на автобусни линии 73, 83 и 102 са както следва: Автобусна линия 73 (в посока ж.к. Гоце Делчев): от ж.к. Овча купел 2 по действащия маршрут до кръстовище ул. "Любляна"/бул. "Овча купел", наляво по бул. "Овча купел" до ул. "Житница", надясно по ул. "Житница", направо по бул. "Гоце Делчев" (в участъка на кръстовище ул. "Житница"/бул. "Цар Борис III"/бул. "Гоце Делчев" автобусите се движат в локалните платна) и след кръстовището с ул. "Ген. Стефан Тошев" по действащия маршрут до ж.к. Гоце Делчев д в у п о с о ч н о.

Автобусна линия 83 (в посока Хюндай България): от Зоопарка по действащия маршрут до кръстовище бул. "Гоце Делчев"/бул. "България", направо по бул. "Гоце Делчев" (в участъка на кръстовище ул. "Житница"/бул. "Цар Борис III"/бул. "Гоце Делчев" автобусите се движат в локалните платна), ул. "Житница", надясно по бул. "Овча купел", бул. "Никола Мушанов", бул. "Възкресение", след спирка с код 0293 "Бул. Вардар" автобусите се движат в споделеното трасе и спират допълнително на спирки с код 2098 "Ул. Освобождение" и с код 0306 "Бул. "Възкресение" за трамвайни линии 11 и 22 и автобусна линия 11 и след спирка "Парк "Св. св. Петър и Павел" по действащия маршрут до Хюндай България д в у п о с о ч н о.

В посока Зоопарка след спирка с код 1248 "Парк "Св. св. Петър и Павел" автобусите продължават да се движат в споделеното трасе, спират на спирки с код 0305 "Бул. Възкресение" и с код 2099 "Ул. Освобождение" за трамвайни линии 11 и 22 и автобусна линия 11 и напускат трасето след спирка "Ул. Освобождение" по действащия маршрут на автобусна линия 11;

Автобусна линия 102 (в посока Студентски град): от ж.к. Овча купел 2 по действащия маршрут до кръстовище ул. "Житница", бул. "Овча купел", направо по ул. "Житница" (в участъка на кръстовище ул. "Житница"/бул. "Цар Борис III"/бул. "Гоце Делчев" автобусите се движат в локалните платна), по бул. "Гоце Делчев" до бул. "България", наляво по бул. "България" до бул. "Акад. И. Е. Гешов" и надясно по бул. "Акад. И. Е. Гешов" по действащия маршрут до Студентски град д в у п о с о ч н о.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
От кметството са свикнали да правят ремонт на ремонтите. Но трябва да разберат че на по натоварените кръстовища трябва да се правят транспортни надлези. Само така няма да има задръствания от които става голямо замърсяване. Не трябва да се плашат от високите сгради,някои ги наричат небостъргачи. Но трябва да знаят че небостъргачите са от 40 етажа или от 100 метра на горе. Това е световен стандарт.София за да бъде съвременен град трябва да се изграждат много небостъргачи.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър предизборен ход на г-жа Графигнатиева.И то в Денят за Размисъл.
17
0
 
5
 
! Отговори
Иван Генчев преди 4 години
Дали от икономии или проектантите на транспортния подлез на Иван Гешев и Георги Софийски не са били на лекции като студенти правят рецидив от грешки: заради тролея движещ се по Георги Софийски са сложили светофар на кръстовището с Димитър Несторов. Вместо светофар и сега може да се направи надлез които пресича кръстовището и завива в ляво. Успоредно до него друг надлез за направо.Може и само кръгово заради тролея без светофар, но надлез за двете посоки по Георги Софийски. Заради грешки страдаме.
16
1
 
7
 
! Отговори
възмутените преди 4 години
Метрото на втори лъч трябваше да върти на околовръстното в Драгалевци. Но допуснаха грешка при изливането на бетон за МОЛ. Сега нито МОЛ има нито метрото завива там. Излятия бетон е паметник на простотията и глупостта. Но ако има начин метрото да завива около бетона които е излят а над него да се изгради МОЛ ще бъде правилно решение. Ако не МОЛ може много етажен паркинг. Излятия бетон ще бъде гараж и ще се влиза над метрото. Важно е като се наакаш да го измиеш защото много мирише.
15
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
След като се пусне в действие надлеза, трябва кмета на столицата да си е взел поука че трябва непрекъснато да се изграждат нови надлези над възловите кръстовища в столицата.Освен това не трябва да се повтаря тази глупост заради икономии както на лъвов мост.Вместо да вдигнат трамвая на мост над кръговото, те поставиха светофари и сега пак има задръствания.За да бъдат ефективни надлезите; те трябва където е необходимо да бъдат на три или повече нива но да няма по тях светофари.Грешката се поправя.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ги пускат автобусите чак в понеделеник, заради изборите ли
13
7
 
10
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Днес не е ли ден за размисъл или всичко е съвсем случайно???
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече няма да е димитровден, а ще е красноселски денЧестито на празнуващите, много хубава новина
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей не се накрадоха тия га до ве...
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дамАвтобусите са 3 само по Житница, по Борис минават трамваи 4,5 и автобуси 63 и 260Тоест автобусите са 5 . Да им е честито на софиянци, ще помогне за облекчаване на трафика.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛейдиЗа това ли пускат градския транспорт в понеделник след изборитеА пък това кръстовище е на 3 ниваМетро , автомобилен трафик и трамваи
8
1
 
12
 
! Отговори
дам преди 4 години
БравоОт красно село направиха градМетро, две линии на трамвая и 3 автобусни линииХак да им е на красноселци и наздраве на димитровци
7
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквените фирми бяха изградили пътя толкова тесен, че не можеха да е разминат автобуси и разширяваха смятайте за какви некадърници става въпрос.
6
11
 
18
 
! Отговори
Да напомня, ... преди 4 години
...че строителството на това място счупи някои рекорди по бавно строителство, 3+ години. Вероятно ще счупи и рекордите на Графа по качество, проблемните неща са видими още сега. А утре са изборите за нов кмет...
5
11
 
23
 
! Отговори
Лейди преди 4 години
Предизборни напъни! Все така отвратителни тротуари с разкривени и потрошени плочки, занемарени тревни пространства,вижте новата тоалетна срещу Пирогов - там преспиват клошари върху дрипи и никого не го е еня за това и още други из цяла София...
4
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като ядете само Бо клуци от Лидл, Кауфланд и Билла.Нормалните европейци ги изхвърлят, а вие ги нагъвате на промоциите и си мислите че сте хванали Тлъстия за шлифера.
3
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дааа, така трябва в деня за Размисъл.Материала да види как господарите му у крадци на едро, се грижат за него.Нищо, че после пак ще го затворят
2
3
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Доживяхме!
1
10
 
12
 
! Отговори
хъммм преди 4 години
Прудполагам че е ден на отворените врати, да се разходят хората и да се порадват, а за ефективно ползване ще го отворят чак после, също както метрото и паркинга, дет само ги показаха .