Кандидат-кмет на "Слатина": Метрото ще е готово до 2025 г.

Проектите за трасето са били три, разяснява Наталия Стоянова
30 окт 2019 10:07,
24

"Проектът за метро в столичния район "Слатина" трябва да стане факт до 2025 г. Хубавото е, че най-накрая ще се реализира, тъй като гражданите го очакваха отдавна. Трасето му ще минава под "Гео Милев" и ще свързва 31-о училище със зала "Арена Армеец", коментира в студиото на "България сутрин" кандидатът за кмет на район "Слатина" от ГЕРБ Наталия Стоянова.
Още по темата

Тя отбеляза, че предварителни проучвания, избор между различни проекти и търсене на финансиране са причината подготвителните действия по проекта да се забавят толкова дълго време.

"Имаше три варианта за трасе, от които трябваше да бъде избран най-добрият", каза Наталия Стоянова.

Кметската надпревара в София продължава. В неделя досегашният кмет Йорданка Фандъкова ще премери сили с Мая Манолова. Напрежението нараства и защото по райони в столицата също ще има горещи сблъсъци. От всички 24 софийски района, само в два - Кремиковци и Банкя, успяха да си изберат кмет още на първи тур. В останалите в неделя ще има балотаж, като на повечето места ГЕРБ ще мерят сили или с БСП, или с "Демократична България".

В район "Слатина" досегашният кмет Наталия Стоянова ще се изправи с кандидата на "Демократична България" Георги Илиев.

"Слатина" е един от най-зелените райони на София. Има голям потенциал за развитие. Разбира се желанието ни е да има по-големи инвестиции за него. Но все пак всеки столичен район има различни нужди, затова и се съобразяваме с отпуснатите финансови средства", допълни още кандидат-кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 6 месеца
Дали е дебела или не какво ви бърка това няма общо
20
1
 
0
 
! Отговори
х преди 4 години
За метрото отговаря г-жа Фандъкова (засега), а не г-жа Стоянова. Метрото още не е започнато да се строи. Други кметове би трябвало да зарадват съгражданите си с метро под Слатина, например тези които пристигат с т.нар. "селски рейсове" от Окръжна болница. Разбрахме, че имате амбицията на всеки ъгъл да има спортна площадка, моля направете и за скейт-бордове. С какво друго можете да се похвалите за изтеклия мандат?
19
0
 
3
 
! Отговори
ДА преди 4 години
До 14-ти явно си си от село Слатина,квартал стана много по-късно!Затова на теб не ти трябва летище!За теб е достатъчно да селезш "до града" с метро!Само че,другите хора пътуват и то доста често със АЕРОПЛАН-така да ти кажа,та дано ме разбереш!!И на мен и много други като мен-това метро,с ходене само "до града"-не ми върши работа!!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Третият лъч не трябваше ли да бъде напълно завършен пред две години?
17
1
 
4
 
! Отговори
Уж преди 4 години
трети метролъч щеше да бъде готов до края на годината...
16
1
 
3
 
! Отговори
ба преди 4 години
Да не би да живее в Герман или Панчарево? От Окръжна болница най-удобно е да си хванеш рейса за Горубляне и нагоре, защо до Окръжна болница?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да бяхте ни свързали с Бизнес Парка като не искате с Летището, Младост ходят и до двете места, Дружба ходят до двете места, ние ще се мотаем из Окръжната болница без връзка.
14
0
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Трасето на метро към Слатина започва при отклонението от трети метро-диаметър при Военна академия ,минава под нея и първата спирка е под кръстовището на Ситняково,Черковна,Гео Милев,следващата до 93 СОУ,третата на кръстовището Гео Милев,бул.Слатински,след това при кръстовището на Шипченски проход и Асен Йорданов,Арена Армеец и спирката при окръжна болница.Цялото трасе ще се реализира по тунелният способ
13
0
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""Проектът за метро в столичния район "Слатина" трябва да стане факт до 2025 г. Хубавото е, че най-накрая ще се реализира, тъй като гражданите го очакваха отдавна"Нещо не е ясно.Проект и реализация на проекта са два различни етапа.Проектът може да се отчете за приет,да бъде платен,а реализацията му може да стане,но може и да не стане.В случая,кметицата,която е твърде далеч от тази материя бърка двата етапа.Проекта трябва да е е готов до 2022,а реализацията до 2025
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...."метрото ще стигне до Арена Армеец"...Чий да го диря там,щом живея в Слатина!?!?А как ще направя връзка с метрото,което отимва до летището!?--------А чий ше го дириш на летището?На летището се ходи с кола или такси.
11
8
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Нормална си е жената, по-умна е от повечето писали тука.
10
1
 
3
 
! Отговори
НЕ СТАВА, преди 4 години
МНОГО Е ДЕБЕЛА...
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая от кое село се е довлякла в София.Всеки знае, че в ГЕРБ няма нито един Софиянец.Повтарям - НИТО ЕДИН.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На балотажа в доста райони ще има борба между ГЕРБ и Демокраична България. Това е шансът да излезем да гласуваме против ГЕРБ.
7
0
 
6
 
! Отговори
бутафория преди 4 години
До зала "Арена Армеец" мога да отида с трамвая, с тролея, даже мога да отида пеша. Това метро не е предназначено за хората от квартала. 5 години копаене на основен булевард, ще изтезава целия квартал за няма нищо. И да, в квартала е пълно със спортни "площадки", някои от които полупразни. Освен това наблюдават какво се случва с дрехите и гумите. Едно голямо нищо общо.
6
2
 
10
 
! Отговори
ДА преди 4 години
...."метрото ще стигне до Арена Армеец"...Чий да го диря там,щом живея в Слатина!?!?А как ще направя връзка с метрото,което отимва до летището!?!Може би трябва да отида със същото метро до центъра,да се прекача на другото метро и да пообиколя през младост,та да ида на летището?Ми то по-добре да си ида с колата-близо е!Нямате грам мозък в главите!!!Мерзавци!
5
3
 
10
 
! Отговори
оф преди 4 години
Не знам какво ще диря в зала "Армеец", я ида веднъж на полугодие на концерт, я не. Нито има последващ извозвозващ транспорт до някое сносно място. Освен това, госпожо, докато копаят за метрото проблема с паркирането ще се утрои. И ето как всъщност са прикоткали Христо Ботев да гласуват, стойте си спокойно, даже идвайте още и още, ще ви помогнем. От кой университет сте излязла и в кой точно квартал живеете, моля?
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сме го очаквали - не лъжете - не искаме метро - искаме велоалеи.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната герберастка калиннка - руса, грозна, дебела, некадърна и полуграмотна, но безрезервно вярна на Вожда и Партията.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Слатина" е един от най-зелените райони на София. Има голям потенциал за развитие. Разбира се желанието ни е да има по-големи инвестиции за него."-да се разбира - Има доста зеленина за премахване и застрояване с многоетажни блокове за офиси и живеене и тук-там някой небостъргач за хотел,докато се превърне в бетонна джунгла