Ден на отворените врати в Пречиствателната станция за питейна вода в Бистрица

Всеки може да научи откъде идва водата на София
5 ное 2019 14:55,
2
Ден на отворените врати в Пречиствателната станция за питейна вода в Бистрица
Снимка: Булфото архив

Откъде идва водата на София? Как се пречиства тя? С какво са миели улиците в столицата преди? Защо първите водомери са били с размерите на транзистор? Това е само част от любопитните и полезни факти, които могат да се научат в Деня на отворените врати в Пречиствателната станция за питейна вода в Бистрица.

По повод своя празник –  20 години от въвеждането й в експлоатация,  тя отваря широко врати за всички.   „Софийска вода“ кани  гражданите на София и медиите на опознавателната обиколка в станцията на 09.11.19 (събота).

Посетителите ще имат възможността да разберат откъде минава най-голямата част от питейната вода в София. Те ще могат да се запознаят с всички високотехнологични процеси на територията на пречиствателната станция, която е сред най-модерните на Балканите.

Обиколките ще се провеждат на всеки кръгъл час с начален час 10:00 ч. и последен 15:00 ч. Сборният пункт е на бариерата на станцията.

Поради големия интерес, а и за удобство на хората, „Софийска вода“, част от Веолия, организира безплатен транспорт от метростанция Бизнес парк София, Младост 4, посока Околовръстен път до станцията и обратно. Бусът на „Софийска вода“ обслужва три курса с тръгване: 9:45ч.,11:45ч. и 13:45ч., но е желателно да има предварителна заявка на communications@sofiyskavoda.com

Всички посетители могат да стигнат до станцията със собствен транспорт на адрес ул. „Хотнишки водопад“ № 2 или с градски транспорт, автобусни линии №314 и №69 спирка „Пречиствателна станция“.

Важно: Гости на пречиствателната станция в съботния ден трябва задължително да носят документ за самоличност. Деца до 14-годишна възраст ще бъдат допускани само с придружител. “Софийска вода“ обработва предоставената от посетителите лична информация, съгласно действащото законодателство в областта на защита на личните данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
men преди 4 години
веолиа дали предпочита ресани африкануси като макаронеца или българска водичка на десеторна ценичка? за един приятел. на макронеца дали ше му приседне ако им вземем подаръчето направено от българските полипутки.