След инцидента във Варна: Обезопасени ли са спирките в София?

Експерти настояват за единни правила за обезопасяване
6 ное 2019 19:20, Нели Христова
6
След инцидента във Варна: Обезопасени ли са спирките в София?
Снимка: Facebook

След тежкия инцидент във Варна, където кола се вряза в спирка и рани трима души, а 14-годишно момиче е в тежко състояние в болницата, експерти искат единни правила за обезопасяване на спирките.

"За разлика от еластичната ограда, антипаркинг колчета не биха могли да спрат една кола при удар с висока скорост", коментира Емил Марков от Института за пътна безопасност пред Bulgaria ON AIR. Според него трябва да се проверят местата, на които има концентрация на пътнотранспортни произшествия.

Марков твърди, че в столицата трябва да се направи звено по пътна безопасност. Броят загинали хора нараства, а мерките за превенция на тези инциденти, не са толкова скъпи.

"За миналата година официалната статистика е 146 тежки ПТП със 160 ранени и 4 загинали", допълни Марков.

Основен проблем, който отбеляза той, е липсата на конкретни единни правила за това как трябва да бъде поставена една спирка и как да бъде обезопасена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България нещо се случва само ако някой има далавера от това.В случая със спирките явно не знаят как да откраднат и затова им е виновно международното положение, арменският поп и извънземните.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Цариградско шосе на спирката срещу The Mal кола беше връхлетяла върху няколко човека. Спирката е на самото шосе. Тогава Фандъкова каза, че нямало място отзад за да се отдалечи спирката от шосето. Това беше чиста лъжа - точно там живея, зад спирката има около три метра. Просто от общината не искат да си мръднат малкия пръст и не им пука за безопасността на хората.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обезопасяването е елементарно и не е скъпо.Да се бетонират вертикални тръби на разстояние по малко от ширината на лек автомобил.А против мотоциклетисти може и хоризонтална тръба,като се оставят отвори- подход към автобус,маршрутка и т.н.
3
0
 
6
 
! Отговори
Последна спирка преди 4 години
На това място има две спирки една след друга, а зад тях минава велоалея, има и гимназия, точно зад спирката, а нощно време - *** и травестити от ромски произход.Изобщо въпросната спирка "тРакия" е особено опасно място, трябва да се премахне незабавно и да се изгради модерен дувар по европрограма.
2
0
 
7
 
! Отговори
Ужасена &#128576 преди 4 години
А глупакът който е карал колата, да му вземат и книжката и колатаи глоба да му тръснат и да не кара повече, иначе затвор. Така трябва да се процедира
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Инцидентът стана заради кола забила се в чакащите на спирката, не заради падане на спирка. А там тротоарът е скосен и улеснява "качването" на колите и сгазване на чакащите.