Мечтата на хазяина – двойка, непушачи, без домашни любимци

В София най-отдавани под наем са двустайните
8 ное 2019 11:09, Анисия Иванова
66

Агенции за недвижими имоти въвеждат западен модел при жилищните наеми. Част от наемодателите вече ще изискват препоръка от предишни хазяи и от работодатели.

"Много са жилищата, които се дават под наем в София. Част от хората ги наемат недоброжелателно, не плащат и оставят разрухи. Това, което предлагаме, е модел, с който малко ще се подобрят нещата", каза за "България сутрин" брокерът Александър Гергов.

По думите му понякога се оставяли сметки от наемателите в тежест на собствениците, все повече наемодатели искали по два наема предварително, който да е гаранция за евентуални непокрити разходи или щети по жилището.

Препоръки може да се направят от бивши наемодатели и работодатели.

"В София най-отдавани под наем са двустайни апартаменти - на работеща двойка, непушачи и без домашни любимци за предпочитане", посочи той за Bulgaria ON AIR.

За последната 1-2 г. няма скок на цените, най-търсените са кварталите в центъра и южната част на столицата. Метрото е главен фактор при ценообразуването на имотите, обясни брокерът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Хазяин преди 4 години
Давам един апартамент под наем,обаче само на българи. Дадох го на един италианец, унищожи кухнята и беше задръстил тоалетната с мокри кърпи. Мизерия и мръсотия. Сега живее едно семейство с дете и някакво малко куче, трета година са там без проблем.
46
0
 
0
 
! Отговори
до staria hush преди 4 години
бабо/дядо не може да е на наематели те, защото партидата за тока е разкрита на името на собственика на апартамента, може да се прехвърли разбира се но трябва нотариално заверено протокол че хазяина е съгласен партидата да се прехвърли на името на наематели. Разбира се таксите за нотариус и прехвърляне на партидата в енергото трябва да са за сметка на хазяина, защото наематели при този вариант трудно ще хване. Така че спокойно държавата БГ не е ***, само простите хора живеещи в нея.
45
3
 
0
 
! Отговори
Fransoa преди 4 години
Неможе даси наема стая а къчетоми далежи от вън е допътимо това в дъруги даржави жату софия е нараба на пъропаста
44
3
 
0
 
! Отговори
Fransoa преди 4 години
Неможе даси наема стая а къчетоми далежи от вън е допътимо това в дъруги даржави жату софия е нараба на пъропаста
43
2
 
1
 
! Отговори
Starija hush преди 4 години
Za6to nema zakon koito da zadalzava naematelite da si pla6tat voda elektri4estvo i parno 6tom e na tehno ime a tarsat sobstvenika da pla6ta.V USA naematelite ne me interesuva dali sa si platili vodata ili elektri4estvoto 6tom e na tehno ime.Kompaniqta gi sadi za tehnite dalgove.NO USA e dazgava a bg. e kenef ot klasa.
42
1
 
0
 
! Отговори
Dideto преди 4 години
Така на скъпите хазяй им пожелавам дано си намерят "по-читави" хора от тези които наистина се нуждаят да живеят някъде защото нямат възможност за в момента да си закупят свое жилище от колкото тези които нямат такава нужда и наистина наемат това жилище с нагласата след тях да е пълен хаос с поредица от неплатени сметки и разруха с изпочупени неща има и такива хора нарочно си наемат стая потрошват я до основи и така докато не си наемат поредното жилище със същата умисъл.
41
2
 
2
 
! Отговори
Dideto преди 4 години
Ще й съсипем апартамента,кучето ни е добре възпитано не прави бели изкарва се максимално често навън да си върши работата,заключението ми тук е след като хазяйте не искат хора с деца и домашни любимци дали трябва да си наемат да живеят пенсионери да им пазят апартамента чисти непокътнат да не вдигат шум обаче незнам как ще им плащат наема заедно със сметките с тия пенсий те и за лекарства не им стигат само ли за нещо друго
40
1
 
3
 
! Отговори
Dideto преди 4 години
Или пък да си поделим парите тя заявявя че не я интересува и си иска кеш парата и за наема и за сметките,а също така когато дойдохме на оглед за апартамента тя каза ако бяхте с дете нямаше да ви пусна незнам но на мен ми прозвуча много кофти защото не мисля че едно дете или куче ще и съсипят апартамента,та мина се време и аз забременях и попитах мъжа ми какво ще правим слава богу до гонене не се стигна остави ни но това за мен е доста погрешно мислене че като сме с куче и дете
39
1
 
2
 
! Отговори
Dideto преди 4 години
Аз и моят мъж също живеем под нем вече 5 години в 3 апартамент като уговорката с нашата хазяйка беше да ползваме едната стая с кухня баня тоалетна без хола и спалнята,но тук идва и друг проблем ние сме с куче,някак си се споразумяхме и ни пусна да живеем наема по договорка не ни е много но когато стане някаква повреда на апартамента тя изобщо не взима отношение ние вадим пари от нашия джоб да го оправим дори и не иска след това да ни приспадне от наема колкото и да е малък
38
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 36Да, ама не. Пазар, брате. Цената се определя от това дали има желаещи да я платят. Един да има за даден имот, той е достатъчен. Същото е като с чушките на пазара- ако имаш 50кг за продан и има 50 от всичките 10000 минали днес да купят по кило по 5лв, то грам няма да ти пука дали пенсионерите могат да ги купят, та да им продаваш на по 1лв. Единствено липсата на купувачи може да доведе до спадане на цената. При това на строителя са му нужни 1/1000 от хората да имат пари, а не всичк
37
0
 
5
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
Мислете малко хора... Заем се връща, наем -не.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До @36да не да е обратното, цените на жилищата да са високи спрямо наемите. Щото наема се плаща според дохода, който има човек, според същия доход трябва да е и вноската на апартамента.
35
1
 
9
 
! Отговори
@36 преди 4 години
Наемите в София са доста ниски, в сравнение с цените на апартаментите. Може би затова ви вдигат наемите, не знам. Нормално е да има някаква индексация всяка година, защото всички цени се вдигат. Но от там нататък си е чиста алчност. Аз лично предпочитам да имам читави наематели на малко по-нисък наем, отколкото да се занимавам със зулумите на поредните ненормалници. А такива има ужасно много и хората, които дават под наем достатъчно дълго мисля че го знаят. Поне такива са ми наблюденията.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Желателно е двойката да е от еднополови, за да не се размножат.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Номер 35, не те гонят, просто увеличават наема чувствително и сам си тръгваш.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се правят нотариални договори, защото после става много трудно да изгониш квартирантите ако започнат да не плащат. И трябва да си решавате всичките проблеми в съда, което значи 2000лв за адвокат, загубено време и нерви. Но иначе всеки подписан документ има правна стойност, ако решиш да го използваш в съда. Просто на никой не му се занимава. Я обаче да ми кажете защо ви гонят хазяите ако сте изрядни наематели? Защото аз не се сещам кой ще изгони добър наемател. Не се намират никак лесно.
31
4
 
21
 
! Отговори
vermouth преди 4 години
Мечтата на хазяина даже най-добре ако може никой да не живее ама да плаща
30
1
 
14
 
! Отговори
Lan преди 4 години
@Lan, защото има хора всякакви - аз пък оставях в добро състояние имотите! Това не попречи на последният ми наемодател да не ми върне депозита и аз не мога нищо да му направя, защото пред закона, ние НЯМАМЕ отношения. Имам и приятели, които ремонитрат с уговорката да бъдат поне още 2-3 годни там, а после ги изхвърлят веднага след ремонта, за му вземат повече пари! Та, въпросът стои - защо не си сключвате нотарилано заверени договори и НЕ си плащате данъците?!
29
2
 
18
 
! Отговори
@Lan преди 4 години
Даваме апартамент под наем от 20 години, какво сме намирали след поредните наематели ти е бедна фантазията. След всеки наематели се прави ремонт. Даваш им апартаментът в добро състояние, връщат ти го все едно там не са живели хора,а глутница бесни кучета. Човек в собствения си дом никога не би направил същото. Това е неуважение и гавра. Когато отиваш да живееш някъде, това е честна сделка между двама - никой не те е карал на сила, харесал си, решил си че ще живееш там. Защо тогава унищожаваш?
28
3
 
12
 
! Отговори
Lan преди 4 години
:) Тъй ми наемателите виновни! Ми сключи си нотариално заверен договор за наем и си го съди после за евентуални щети! Една хазяйка осъди мой приятел, че връща канализацията и мокета се е повредил от ***. Нищо че той вика *** на два пъти и чисти...Ама не им изнася на намодателите, че ТРЯБВА да си платят данъка и ТРЯБВА да поемат те разходите по ремонти.