Фандъкова и новата местна власт се заклеха, СОС - за благото на столичани

Йорданка Фандъкова ще управлява града на четвърти път
Обновена: 12 ное 2019 11:56 | 12 ное 2019 11:49, Камелия Цветанова
87

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова положи клетва на тържественото заседание на Столичния общински съвет.

Това ще бъде четвъртият мандат за нея като кмет на София.

Още по темата

За първи път тя встъпи в длъжност през 2009 г., като стана първата жена на този пост.

Тържественото заседание беше открито и ръководено от най-възрастния общински съветник - Грети Стефанова от "Демократична България".

Общо 61 общински съветници, 24 районни кметове и 31 кметове на кметства също се заклеха.

Те, както и Фандъкова обявиха, че във всичките си действия ще се ръководят от интересите на гражданите и ще работят за тяхното благоденствие.

Сред новите общински съветници са доскорошният депутат и лидер на "Атака" Волен Сидеров, както и загубилите кметските избори арх. Борислав Игнатов от "Демократична България" и Борис Бонев от "Спаси София".

"В мое лице и в лицето на областната администрация за всяка идея, действие и позиция - в полза на столичани, ще намерите подкрепа. Пожелавам ви смислени дискусии, отговорни решения и мандат, който не просто ще постигне повече, а ще направи качествено и различно управлението на София и ежедневието на софиянци", пожела областният управител на София Николай Пехливанов.

А Фандъкова обяви, че до месец ще предложи на СОС структурни промени в работата на общината.

 "Бъдещето на този град е по-важно от рейтинга, на която и да е партия, на която и да е персона. Казвам го и от позицията на човек, който 10 години е бил кмет - в историята на този град остават само решенията, останалото е суета, в която не трябва да позволим да се препъваме", коментира тя.

Кметът добави, че ще предложи да има и нови ресорси -  строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт, защото това са големите мотори на промяната за София.

Фандъкова призна, че очаква от новия общински съвет да се структурира бързо и да заработи с темпото, което хората очакват.

Според нея София няма време за губене в партийни боричкания и хаотични движения.

"Минахме през тежка кампания, в която се казаха много неща. И истини, и лъжи. Едно обещание обаче ни обединяваше – обещанието за промяна не за един или друг, а промяна за града. А промяната за София е единствено в развитието и в реалната работа, защото промяната не е лозунг, а посока и цел. За нея е нужна смелост и ясен поглед над злободневието на деня, над дребните сметки, над евтината популярност",  обърна се тя към новите общински съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
3
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА ИЗНЕСЕ ПОБЕДАТА НА ГЕРБ НА ГЪРБА СИ. АКО НЕ БЕШЕ ТЯ В СОФИЯ ГЕРБ НЯМАШЕ ДА СПЕЧЕЛИ.
74
2
 
4
 
! Отговори
lol преди 4 години
Кнаидат-кметът на Промяната - Борис Бонев, в първото си гласуване подкрепи кандидатката на ГЕРБ, за председател на общинския съвет :D смееееех
73
0
 
8
 
! Отговори
1 100 000 лв годишно преди 4 години
61 общински съветници?!?! 61 съветника по около 1500 лв заплата прави грубо 90 хил месечно, които като се умножат по 12 прави грубо 1 млн и 100 хил лева годишно за хрантутници, които само служат за гласове за прокарване на лобистки проекти. Тука било бетер като у парламенту...
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"-Да работим всички!"Казала фъндъкова и се опънала под сянката....
71
1
 
10
 
! Отговори
Избирател на ГЕРБ преди 4 години
Фънди е шокар кмет, ша знаете. Няма да говорите така връз нея, и връз Бойко. Те ни дадоха кебапчета и бира. И по 120 лева дадоха. Хубави хора. Затова всичкото ром гласувахме за Фънди. Фънди е супир, Бойко е дъ бест! Пак да има избори, пак пари да паднат, пак кебапчета да има и бира да се лее.
70
1
 
9
 
! Отговори
дедо поп преди 4 години
как не ги е срам да се заклеват , да целуват библията и кръста ... и после пак да крадът като за последно
69
0
 
11
 
! Отговори
мълчанието на агнета преди 4 години
Да ни газят трамваите по тротоарите ли?Затова "благо" ли се заклехте ***, другарко Фандъкова?Оставка веднага!Хората трябва да излязат на масов протест - не политически, а за да се борим за живота си!
68
1
 
14
 
! Отговори
Избирател на ГЕРБ преди 4 години
Фънди е шокар кмет, ша знаете. Няма да говорите така връз нея, и връз Бойко. Те ни дадоха кебапчета и бира. И 20 лева дадоха. Хубави хора. Затова всичкото ром гласувахме за Фънди. Фънди е супир, Бойко е дъ бест! Пак да има избори, пак пари да паднат, пак кебапчета да има и бира да се лее.
67
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bravo Fandakova za novite tramway! Pokaji video i snimki.
66
2
 
12
 
! Отговори
ррр преди 4 години
Пфф, Като толкова много си я харесва Фандъкова Борисов - защо не си я вземе у Банкя, Може и Фидосова ли беше каква беше и Цачева да викне. Така и Фандъкова може да позаглади малко косъм , че нещо слабичка ми се вижда - на нея не и ли дават от комисионните се чудя?
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безплатно!?!?Ооо оно било за благото.....
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами това е, вероятно всички са доволни от (пре)избирането на Фандъкова. И гласуващи и негласуващи. Масова апатия, не гласуват, все им тая. Фандъкова малко над Манолова(нещо като не, ама чей сеа да видиме). За другите, не ги припознава или не иска да ги припознава електораТЪТ, не ставали. Та, айде пак старата кметица. А тя казва, София се нуждае от промяна. Е, ок., промяна, промяна. И тоя път ше се променяме. Манолова винаги недоволна ли, що ли, не се знае.Както и да го погледнеш е така.
63
0
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Членовете на БКП се заклеха, агентите на КДС ги благословиха. Сега Столичният Народен Съвет може да излезе в четиригодишен платен отпуск.
62
2
 
11
 
! Отговори
Бойко Б. преди 4 години
Ей НЕМА ДА МИ ЗАКАЧАТЕ КМЕТИЦАТА ЩОТО ЩЕ ВИ БИЕМ КАТО МАЧЕ У ДИРЕК КАТО СЕ ВЪРНЕМ ОТ АМЕРИКА ДОНАЛД ДА СЕ СНИМА С МЕНЕ ВИДЕХТЕ ЛИ КАК Я НАГРАБИХ МУСТАФАТА
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да пази Софиянци от избирателите Й (на Самоковската ***)
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е бъдещето на този град да се определя от софиянци! В прованса където инките изобилстват, нека си избират кметове и тн, в София 3 махали направиха Хандъка кмет за пореден път, та да може да оправи и овча купел и метро и какво ли не. Даже не питам за новите идеи и за въздуха, но карайки тази сутрин с изненада установих че махалата около битака е преасфалтирана, дупките останаха по моята улица.... Нали са прогресивни десни избиратели, които работят и се учат
59
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
обаче виждам,че "Вечния евреин" пак е на ясла...."Чушката люта пак лютаи ти си Волене кат нея!Три пъти в манджа турана,два пъти на *** фърляна.Чушката люта пак лютаи ти си Волене кат нея."...Като нема депутатски стол,има общински..И това не важи само за Воленчо!..О ,НЕ!!!!..Това е песента,засягаща ДЕ ЩО ИМА "политик" и МЕРАКЛИЯ ЗА БОГАТСТВО ЧРЕЗ ВЛАСТ!!!!
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И никой да не им проверява фалшивите ТЕЛКове.. В резултат Ц.то вземат повече от пенсионеите, дето цял живот са работили .... ами, в малките села и общини всичко се е забъркало и приемат всичко съществуващо без критична позиция и не могат да им се противопоставят.Полиция,прокуратура и съд са равнодушни към болезнените прояви в така наречен,, социален,, живот.
57
0
 
9
 
! Отговори
до бащце си преди 4 години
"заклех се никога да не предавам те..."да живе партията, да живе бащицата, след него потоп и небостъргачи като у манхатъня. пуска се обществена поръчка за истнска статуя на сбвободата - статуята на евроатлантическтие ценности, бананите и тоалетната хартия. за основа ще се ползва борисовата градинка, а от върха на статуята с глава на бащицата ще се виждат оградата с турция, газовия хъб с гръция и остатъка от берлинската стена на границата със српия.
56
2
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Скъпи софиянци, да ви е честита новата/стара ромска кметица на столицата !