Фандъкова: Хората решават колко мандата да имат кметовете

За работата със СОС: Няма да позволя да ми извиват ръцете!
13 ное 2019 10:14, Анисия Иванова
332
Фандъкова: Хората решават колко мандата да имат кметовете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората решават колко мандата да имат кметовете, каза Йорданка Фандъкова, която за четвърти път седна в кметското кресло на София.

След края на изборите лидерът на ГЕРБ Бойко Бориксов категорично заяви, че кметовете на ГЕРБ вече ще управляват до 3 мандата, защото изборите ставали скучни.

"Разбира се, че е нужно да има обновление. Аз тръгнах с този ангажимент в кампанията. Една трета от групата на ГЕРБ в Общинския съвет са нови хора, както опитни, утвърдени имена, така и млади хора с много енергия. Важно е партиите да се отворят към граждански квоти, към гражданите и по този начин да обновяваме и идеите си“, добави Фандъкова пред БНТ днес.

Още по темата

"От вчера съм съсредоточена изцяло в работата за града. Ангажиментите, които съм поела, са сериозни. Аз винаги съм се стремила да изпълнявам своите ангажименти и това за мен е водещо в момента“, отбеляза тя.

Кметът е започнал работа по промяната в структурата на управление на СО. Предвижда се разделяне на сектор "Транспортна инфраструктура" и "Транспорт" в два сектора. Ще бъде създаден нов сектор - "Дигитализация и инвестиции".

"Една от най-важните задачи, за които говорехме в кампанията, това е административна реформа и дигитализация на управлението на Общината и на процесите в града. Вече обявих и името на човека, когото поканих за тази позиция - досегашният изпълнителен директор на Агенцията за инвестиции Влади Данаилов. Млад човек, диалогичен, който е много добре приет в бизнеса. Имахме много срещи с IT компаниите, обсъждахме нашата стратегия, която вече е подготвена“, обясни Фандъкова.

„Надявам се заедно със специалистите, заедно с общинските съветници да придвижим тази реформа, която е важна, както за гражданите, така и за бизнеса. Другите имена ще обявя след по-малко от месец. Когато Общинския съвет организира своята работа, комисиите са готови ще внеса своите структури“, допълни тя.

Нейната оценка за отминалите избори е, че са били много тежки.

"За съжаление, през цялото време се сблъсквахме с факта, че се подменяше разговора за града, разговора за идете, за проектите за града с други теми, които нямаха нищо общо с изборите за кмет на София", каза Фандъкова.

Кметът е провел срещи с представители на всички политически сили в състава на новия общински съвет.

"Оставам с протегната ръка за работа по конкретни проекти. В същото време ясно заявих, че няма да допусна безпринципни договорки и постигане на лесна подкрепа за решенията. Няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Няма да допусна да властват популистки идеи или някакви тесни партийни сметки и да превръщаме София в залог", категорична е тя..

При изготвянето на бюджета за догодина кметът заяви, че очаква подкрепа от партиите в дясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подкрепата и за Фандъкова, и за Манолова е много малка. Хората не виждат промяна и в двете, и за това и много малко гласуваха за тях, а мнозинството не гласува(пас). Който и да е, избран по такъв начин, не е етично да управлява град като София, но закона го позволява. Друг е въпроса за морала, който у нас го няма. Какви са тия престрелки, купени гласове и кво ли не. Хем не гласуват, хем недоволни. Е, това е. Тоя материал си желае - това. Точка.
294
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сещам се за Ревлевлиев.Той също се имаше за много умна.
293
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като не гласувате ромите ви избират ей такава неграмотна кметица като тях. И същата има наглостта да казва че хората решавали. Решава Пеевски с Прас прес.
292
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглата бабичка, станала кмет с продажните журналисти и социолози, които цял де лъгаха хората че разликата е петнайсет процента и демотивираха хората да гласуват а се оказаха 4. кметицата на рамите и техните вдъхновители на гласуването
291
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фъндъкова, къде видя хора ? В България има само овце, ако имаше хора, отдавна държавата да е тръгнала в правилната посока ! Каква наглост трябва да имаш за да кажеш "ХОРА" ? Червените манипулатори от ГЕРБ и сега пак манипулират като не казват истината и наричат овцете "ХОРА" и те се радват ли радват на поредната манипулация, какво да ги правиш, овцата си е овца, тя не прилича на ЧОВЕК !
290
1
 
0
 
! Отговори
До 289 преди 4 години
Проверете има ли месеци, когато са ви идвали нормални сметки - лятото, а зимата да скачат драстично, тогава си е чисто усвояване от съседите Ви, и е индикация, че общия водомер е в изправност..Ако имате чистачка 2 пъти седмично 6-7 етажна сграда една кофа е десет литра 12 кофи, 120 литра, 720 литра, 800 - за един месец, или един кубик максимум, хайде 3 кубика с чешми в мазета или тавани, ако не живеят хора в тях.
289
1
 
0
 
! Отговори
До 289 преди 4 години
Сега се сещам, ако сте купили нов апартамент на шпакловка и замазка, да не е някакъв хъб за подово отопление, при строежа на сградата да е имало някаква комбина между предприемач и негов приятел, като знам как се издаваха акт 15 и 16 - малко вероятно е, но не е невъзможно.
288
1
 
0
 
! Отговори
До 289 преди 4 години
На първо време проверете изправност на общ водомер,ако проблемът не е във водомера веднага частна фирма с камери, каквито и пари да Ви искат ги прежалете.и чак накрая проверете дали имате в сградата инжИнери, Баш майстори, строителни техници - които да са направили незаконно преустройство,накрая мазета с чешми без водомери - 150 кубика месечно за едно или две мазета отново е малко, колко да харчи зеладжията 30 кубика през зелевия период?Успех!
287
0
 
4
 
! Отговори
mandati преди 4 години
президентът има право на 2мандата,защо останалите на изборни длъжности карат по четири или хората трябва да наложат със закон, да не се допуска никой повече от 1 мандат да заема, каквато и да е позиция
286
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 289Много благодаря за съветите и за отзивчивостта, няма да ви разказвам че ще напиша роман, ще отида навсякъде!
285
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората?
284
0
 
8
 
! Отговори
Мбухахахаха! преди 4 години
Здрав виц, рано сутрин. Забавлявах се от сърце...
283
0
 
6
 
! Отговори
УЧИТЕЛКО ЛЮБИМА преди 4 години
НЕЩО ОТ ТИП:СЪСЕДИТЕ РЕШАВАТ....ПРОСТОТИЯ ОТ ТИП: ДЕТСКА ГРАДИНА
282
1
 
1
 
! Отговори
До 289 преди 4 години
Уведомете живущите в блока и поканете фирма с камери да установи теча, към 150 лв. беше в миналото услугата, десет лева на семейство са нищо в сравнение с белите, които може да причини теча, или имате един двама тариката със зелета в мазетата и др. незаконни преустройства.Чудя се как не сте реагирал до сега, СВ е Арменският поп, ще започне с неизправни водомери и други глупости. Те имат интерес да ви прибират парите, от Искър под наклон водата я купуват за 4 ст кубика, а я продават за 2.60
281
1
 
1
 
! Отговори
До 289 преди 4 години
Веднага алармирайте всички служби,община, кмество, включително и министерства, Софийска Вода, има камери, които могат да установят теча, и се молете да не се рушат основите на сградата.страшно е 500 кубика за колко етажна сграда става въпрос, ако е ниско строителство нещо ама страшно не е наред, освен ако нямате мазета с чешми, които нямат водомер.
280
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е не бързайте де, в София ни очаква промяна. Хубавите неща стват бавно, какво сте се разбързали. Дремахте на изборите, сега негодувате, не така.
279
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се радвам, че бюджета печели от договорите със "Софийска вода веолия", обаче 500 кубика вода теч на 3 месеца в един вход, не означава ли че скоро блока ще потъне? Не би ли трябвало компетентни хора дето разбират от тръби и вода да съдействат на живущите да открият пустия му теч?!
278
1
 
2
 
! Отговори
Мед. преди 4 години
Не Манов, Даскал Манол, бъркам с Иван Вазов за дърветата, плочите и тротоара.
277
1
 
8
 
! Отговори
Медицинска Академия преди 4 години
Това са причините да изгубите 4-то поколение софиянци, нужно е много малко, ама много малко, за да си върнете София, защото ако трябва да сме чести я изгубихте - невалидните бюлетини, корпоративен, ромски вот и мъртви души.Вече една година на Каниц ремонтирате водопроводи, Китаците ви строят небостъргари за 24 часа, сложихте осветление до Виктория, ама защо преди изборите, или мислите, че избирателите пасат трева.Изгубихте Красно село - богат район. Малко мисъл бе хора, малко мисъл.
276
4
 
1
 
! Отговори
Медицинска Акедемия преди 4 години
И най-накрая последния ми пост, Паркинги и Гаражи трябва да е общинско предприятие, инвестициите за колчета и очертаване на зони, заплати на персонал и гараж на служебни коли за 2 години се изплащат, оттам нататък имате около, и би трябвало да има 30% печалба, която ще влагате в облагородяване на съответният район, боядисване на сгради с ликовете на БГ история, ще привлечете субкултурата и младежите на Ваша страна, така ще бъдат под ваш контрол младите с гореща кръв.не да драскат дивотии и нарк