"Столичен електротранспорт": Ватманката е виновна, ще я глобим!

Стрелката на релсовия път е прясно ремонтирана, категорични са те
13 ное 2019 13:38,
27
"Столичен електротранспорт": Ватманката е виновна, ще я глобим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Във вторник трамвай излезе от релсите и блъсна жена в близост до Съдебната палата в центъра на София. Стрелка от релсовия път не е превключила добре и това довело до дерайлирането на мотрисата, предава NOVA.

Още по темата

Ватманката не успяла да отвори стрелката автоматично и опитала да направи това ръчно. Жената ще бъде санкционирана, тъй като явно не е свършила работата си добре, съобщиха от "Столичен електротранспорт". От там са категорични,че причината за злополуката не е техническа неизправност и става въпрос за човешки пропуск. Стрелката била нова. Сменена е след ремонта на ул. "Граф Игнатиев".

Ватманката сменяла стрелката ръчно и трамваят дерайлирал

„Става дума за прибързаност и припряност, недобре свършена работа от страна на ватманката”, категоричен е Иво Василев, заместник-директор на дружеството.

Жената, управлявала трамвая, е с 13-годишен опит и досега не е имала подобни инциденти.

"От името на "Столичен електротранспорт" се извинявам и пожелавам скорошно оздравяване на жената”, каза Иво Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Една жена може да паркира един трамвай, където си поиска...
21
4
 
26
 
! Отговори
Ватманката, е преди 4 години
лесното/удобното лице. Навярно вече са й взели: кръв, урина и т.н.; направили са й тестове за наркотици, бременност, Васерман; проверили са за наличност на диплома, свидетелство за управление на МПС, за граждански брак, за жълта, синя и партийна книжка; и изобщо отвсякъде са се подковали.Сутринта по повод на инцидента в 1 медия се показа торбичка с пясък, а коментарът бе, че е изваден от стрелката и може да е причина отказ при ръчно преместване.Това не е ли малко напреки на техн.изправност??
20
3
 
16
 
! Отговори
Боливия преди 4 години
Протести.Разярени граждани залели с червена боя кметицата на град Винто и я накарали да върви боса по улиците.Улиците,които е ремонтирала милата.Какво ли биха сторили боливийците на Фандъкова?Само,че ние сме българи,а не боливийци.Ние нашата Фандъкова я обичаме и преизбираме,колкото пъти ни кажат.
19
2
 
21
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Ватманката е "виновна" скороста е била поне 120 километра в час.Линията е най-новата версия на Джурасик парк.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е процъфтяваща демокрация, в която всичко е супер. Мечки ядат мед, но не ги отстрелват, защото са готини. Пчеларите губят кошери, мед и пари, но се радват, защото мечките са доволни, а те са хуманисти. Четири катастрофи за един ден, пиян стрелочник, влак удари кола, трамвай дерайлира и джасна жена... Изглежда ужасно, но не е, защото има само един труп. Един, благодарение на грижите на партията и правителството господ здраве да им дава.
17
3
 
20
 
! Отговори
Добитък преди 4 години
Гласувайте си за дебелия с лентичките и всичките му марионетки, после се чудете. Днес ватманката, утре ваши роднини или приятели после сте вие!!! Тиквата и пудела му винаги са готови да обвинят някой клошар, чистач или ватман!
16
3
 
30
 
! Отговори
да бе да преди 4 години
и как първите колела са завили а вторите са продължили по алабин? Явно стрелката не е била наред, особено щом след ремонта на Гафа е сменена. Най-лесно е да е виновна ватманката.
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като прочетох че стрелката е сменяна от Фънди при ремонта на Графа веднага ми стана ясно че горката ватманка е изкупителна жертва.
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГРЯХ НА ФЪНДЪКА Е РЕМОНТА НА "ГАФА"! ОТ ТАМ БОРИСОВ Е ПОЛУЧИЛ ДИРЕКТНА ФИНАНСОВА ИНДЖЕКЦИЯ ПОНЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА! НЯМА ПРОКУРАТУРА, НЯМА ДАНС, НЯМА КОНПИ, НЯМА СЛУЖБИ НЯМА ПРАВОСЪДИЕ!
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналистите да попитат Фандъкова къде са парите за нови трамваи.Или може би ги е страх да не разсърдят Дебелия с Жипката.
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На жената ще й се изинят застрахователите по гражданската на трамвая, но малко съмнително за 2 дни приключихте следствието и извадихте виновен човек. За едно елементарно птп между две коли отнема 3 месеца, пък сега се навъдили експерти какъв е хубав ремонта и как ватманката е бързала. Интересна стратегия
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То се знае - виновна е Баба Пена - чистачката на Столична община.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А селската даскалица - отново цялата в бяло.Тя милата не е и разбрала сигурно.
9
2
 
24
 
! Отговори
кака Днчето преди 4 години
Добре че не имало и кондуктор,да са му треснали и на него една глоба.
8
2
 
31
 
! Отговори
фдесфсф преди 4 години
И как решиха толкова бързо и категорично ?Стрелката превключва сама между двете оси. Как става това??И не е технически проблема?
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахахха! Ама естествено, че ватманката е виновна, няма кой друг, разбира се! Кога някой на по-висока позиция от "чистач" ще бъде подведен под отговорност за каквото и да е - никога. То всичко си е наред, бе. И ремонта на "Графа", почистването, инфраструктурата, стрелки-мрелки, всичко е точно. За ремонта на "Графа" са виновни пешеходците и общите работници. Иначе Фънди всичко е изпипала под конец. Само да питам - а кога за да тръгне трамвая ще трябва ватмана да го бута, за да набере инерция?
6
2
 
19
 
! Отговори
dthfh преди 4 години
Ще я глобим...а на пострадалата обезщетение дали ще платим?
5
2
 
37
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Абсолютна простотия е в 21-ви век ватман ръчно да мести стрелките... а се случва ежедневно!!!
4
2
 
44
 
! Отговори
Хахавелка преди 4 години
Стрелката била нова...хм, защо тогава не се е отворила автоматично?!
3
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало къде са хората които почистваха не само стрелките а и целият железен път. Уволнихте ги за да има мангизи за крадене ли. 25 години съм работил в подръжката на трамвайният път никога нее имало случай стрелка да не се заключи. Даже и в студ при минис 15 градуса стрелките работеха като часовник. Кои сте останали на тези позиции Умни сеяндури които незнаят защо са там ли. Какво е виновна ватманката че срелката нее почистена а и автоматиката нее сработила. Кой ги подържа стрелките никой ли.